ANLAMADAN YORUM YAPIYORLAR!

Kocaeli 22.11.2016 - 10:18, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

ANLAMADAN YORUM YAPIYORLAR!

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker Darıca’da konuştu. Son yasa tasarısıyla ilgili anlamadan dinlemeden siyasi linç kampanyası başlatıldığını dile getiren Şeker: “Yasanın ne olduğunu, neyi içerdiğini bilmiyorlar ama bol keseden yorum yapıyorlar” dedi.

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker Darıca’da değerlendirmelerde bulundu. Kamuoyunda çok tartışılan ve tecavüzcülere özgürlük olarak algı operasyonuna dönüştürülmeye çalışılan Yasa teklifiyle ilgili eleştirilere Şeker, açıklık getirdi. yasanın içeriğini anlatan Şeker şöyle konuştu: “Özellikle sosyal medya üzerinden siyasi linç yapılmaya başlandı. Çıkardığımız kanunun tecavüzcüleri meşrulaştırıyormuşuz. Bakın ortada sosyal bir olay var. Anne Babanın rızası ile 18 yaşına girmeden evlenen gençlerimiz büyük sıkıntı var. Bu gençlerimiz kanun önünde ceza alıyor hapis yatmak zorunda kalıyordu.  Bununla ilgili bir yasa düzenleme yapılması gerekiyordu.  Bakın zorla tecavüze uğramış, bir bayanın kocası o kadınla evlenmiş olsa bile affedilmiyor.”dedi. TECAVÜZCÜYE AF YOK Yasada tecavüz, şiddet, cebir gibi fiillere özgürlük olmadığını dile getiren Şeker, “Bir bu kişilerin evli olması lazım. İki evlenmesi için bir istismar olay yaşanmışsa bu istismarın kesinlikle cebir olmaması lazım. Tehdit edilmemiş olması lazım. Hile ve bayanın iradesini etkileyecek başka bir neden olmaması lazım.” Bunların hepsini yazdığını zaman geriye ne kalıyor?   Burada gençler birbirlerini sevmişler. Evlenme yaşına gelmişler, Anne Baba olaya evet demiş. Veya Anne Baba onaylamamış iki genç anlaşarak kaçmışlar. Burada Kız istemediği sürece Erkek kaçırmış olursa bu bile bu yasadan istifade edemiyor.  Böyle bir durum olmuşsa yani Anne Babanın rızası olduğu ya da olmadığı halde iki genç severek bir evlilik gerçekleştirmişse veya mahkemesi devam ediyorsa bu hapis cezası durdurulur, kişi hapisten çıkacak ve evlilik devam edecek.”diye konuştu. SOSYAL PROBLEM Şeker son olarak şu ifadelere yer verdi: “Bunların 20 yıllık hak düşürücü süreleri var. Bu 20 yıl içinde eğer koca kendisi boşanmak isterse ve kadını zorlarsa cezasını kaldığı yerden çekmek zorundadır. Mahkeme kaldığı yerden devam eder. Yasada yapılan değişiklik budur.   Burada kesinlikle; rıza yoksa kesinlikle ve kesinlikle zerre kadar af yoktur. Kaldı ki bu af değil cezayı erteleniyor. Bu bir sosyal problemdir. Bu şekilde tespit edilen aile var. Bu Roman vatandaşlarımızda ve Doğu’da oldukça yaygın."
AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker Darıca’da konuştu. Son yasa tasarısıyla ilgili anlamadan dinlemeden siyasi linç kampanyası başlatıldığını dile getiren Şeker: “Yasanın ne olduğunu, neyi içerdiğini bilmiyorlar ama bol keseden yorum yapıyorlar” dedi.

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker Darıca’da değerlendirmelerde bulundu. Kamuoyunda çok tartışılan ve tecavüzcülere özgürlük olarak algı operasyonuna dönüştürülmeye çalışılan Yasa teklifiyle ilgili eleştirilere Şeker, açıklık getirdi. yasanın içeriğini anlatan Şeker şöyle konuştu: “Özellikle sosyal medya üzerinden siyasi linç yapılmaya başlandı. Çıkardığımız kanunun tecavüzcüleri meşrulaştırıyormuşuz. Bakın ortada sosyal bir olay var. Anne Babanın rızası ile 18 yaşına girmeden evlenen gençlerimiz büyük sıkıntı var. Bu gençlerimiz kanun önünde ceza alıyor hapis yatmak zorunda kalıyordu.  Bununla ilgili bir yasa düzenleme yapılması gerekiyordu.  Bakın zorla tecavüze uğramış, bir bayanın kocası o kadınla evlenmiş olsa bile affedilmiyor.”dedi.

TECAVÜZCÜYE AF YOK

Yasada tecavüz, şiddet, cebir gibi fiillere özgürlük olmadığını dile getiren Şeker, “Bir bu kişilerin evli olması lazım. İki evlenmesi için bir istismar olay yaşanmışsa bu istismarın kesinlikle cebir olmaması lazım. Tehdit edilmemiş olması lazım. Hile ve bayanın iradesini etkileyecek başka bir neden olmaması lazım.” Bunların hepsini yazdığını zaman geriye ne kalıyor?   Burada gençler birbirlerini sevmişler. Evlenme yaşına gelmişler, Anne Baba olaya evet demiş. Veya Anne Baba onaylamamış iki genç anlaşarak kaçmışlar. Burada Kız istemediği sürece Erkek kaçırmış olursa bu bile bu yasadan istifade edemiyor.  Böyle bir durum olmuşsa yani Anne Babanın rızası olduğu ya da olmadığı halde iki genç severek bir evlilik gerçekleştirmişse veya mahkemesi devam ediyorsa bu hapis cezası durdurulur, kişi hapisten çıkacak ve evlilik devam edecek.”diye konuştu.

SOSYAL PROBLEM

Şeker son olarak şu ifadelere yer verdi: “Bunların 20 yıllık hak düşürücü süreleri var. Bu 20 yıl içinde eğer koca kendisi boşanmak isterse ve kadını zorlarsa cezasını kaldığı yerden çekmek zorundadır. Mahkeme kaldığı yerden devam eder. Yasada yapılan değişiklik budur.   Burada kesinlikle; rıza yoksa kesinlikle ve kesinlikle zerre kadar af yoktur. Kaldı ki bu af değil cezayı erteleniyor. Bu bir sosyal problemdir. Bu şekilde tespit edilen aile var. Bu Roman vatandaşlarımızda ve Doğu’da oldukça yaygın."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.