19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Anne-Çocuk Kulüplerinde Meslek Tanıtımları Günleri

Çayırova 01.03.2016 - 13:57, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Anne-Çocuk Kulüplerinde Meslek Tanıtımları Günleri

Çayırova Belediyesi’nin en önemli projelerinden olan Anne-Çocuk Kulüplerinde eğitimler doludizgin devam ediyor. Kocaeli’de sadece Çayırova Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Anne-Çocuk Kulüplerinden 5 farklı mahallede toplam 5 adet var. Akse ve Emek Mahallelerinde iki tanesinin inşaatı bitim aşamasında.

Çocuklar Okul Öncesi, Anneler Çocuk Gelişimi Eğitiminde 3, 4, 5 yaş grubu çocuklara üniversitelerin çocuk gelişimi bölümünden mezun uzman eğitmenlerce okul öncesi eğitimi verilirken, aynı zamanda annelerine de çocuk gelişimi ve aile içi iletişim dersleri veriliyor. Çayırova Müftülüğüyle iş birliği çerçevesinde Anne ve Çocuklara Kur’an-ı Kerim ve değer dersleri veriliyor. İğne oyası (filografi), aerobik (yüzme, jimnastik), ve benzeri el sanatları ve sportif kurslarda kurumun faaliyetleri arasında yer alıyor. Ayrıca sağlık, mesleki ve kişisel gelişim seminerleri de Anne-Çocuk Kulüplerinde düzenli olarak her ay yapılan etkinliklerin içinde yer alıyor. 1500 Anne-Çocuk Hizmet Alıyor 5 farklı noktada 1500 okul öncesi çağındaki çocuğun annesiyle birlikte eğitim aldığı kurumlarda her hafta farklı etkinliklerle dinamizm ve canlılık had safhada. Kurumda önemli günler ve haftalar takip ediliyor. Çocuklar erken yaşlarda meslekleri yakından tanımaya, onlarda farkındalık oluşturmaya yönelik yapılan etkinlikte bu haftanın mesleği itfaiyecilikti. Çocuklar verilen eğitimle itfaiyecilik mesleğini yakından tanırken aynı zamanda yangından korunma ve alınması gereken tedbirleri uygulamalı olarak öğrenme fırsatı buldular. Çocukların anneleriyle birlikte hem eğlendikleri hem de öğrendikleri meslek tanıtım etkinliklerine önümüzdeki zaman diliminde farklı mesleklerle devam edilecek.  
Çayırova Belediyesi’nin en önemli projelerinden olan Anne-Çocuk Kulüplerinde eğitimler doludizgin devam ediyor. Kocaeli’de sadece Çayırova Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Anne-Çocuk Kulüplerinden 5 farklı mahallede toplam 5 adet var. Akse ve Emek Mahallelerinde iki tanesinin inşaatı bitim aşamasında.

Çocuklar Okul Öncesi, Anneler Çocuk Gelişimi Eğitiminde

3, 4, 5 yaş grubu çocuklara üniversitelerin çocuk gelişimi bölümünden mezun uzman eğitmenlerce okul öncesi eğitimi verilirken, aynı zamanda annelerine de çocuk gelişimi ve aile içi iletişim dersleri veriliyor. Çayırova Müftülüğüyle iş birliği çerçevesinde Anne ve Çocuklara Kur’an-ı Kerim ve değer dersleri veriliyor. İğne oyası (filografi), aerobik (yüzme, jimnastik), ve benzeri el sanatları ve sportif kurslarda kurumun faaliyetleri arasında yer alıyor. Ayrıca sağlık, mesleki ve kişisel gelişim seminerleri de Anne-Çocuk Kulüplerinde düzenli olarak her ay yapılan etkinliklerin içinde yer alıyor.

1500 Anne-Çocuk Hizmet Alıyor

5 farklı noktada 1500 okul öncesi çağındaki çocuğun annesiyle birlikte eğitim aldığı kurumlarda her hafta farklı etkinliklerle dinamizm ve canlılık had safhada. Kurumda önemli günler ve haftalar takip ediliyor. Çocuklar erken yaşlarda meslekleri yakından tanımaya, onlarda farkındalık oluşturmaya yönelik yapılan etkinlikte bu haftanın mesleği itfaiyecilikti. Çocuklar verilen eğitimle itfaiyecilik mesleğini yakından tanırken aynı zamanda yangından korunma ve alınması gereken tedbirleri uygulamalı olarak öğrenme fırsatı buldular. Çocukların anneleriyle birlikte hem eğlendikleri hem de öğrendikleri meslek tanıtım etkinliklerine önümüzdeki zaman diliminde farklı mesleklerle devam edilecek.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.