Arkadaşları dışlayınca

18.05.2015 - 09:55, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Arkadaşları dışlayınca

Edebiyat Fakültesi İbrani Dili ve Edebiyatı Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi 23 yaşındaki İsmail Fatih Öztürk, 2012’de üniversite sınavını kazanıp, Kayseri’ye gitti. Ankara’daki ailesinin yanından ayrılan Öztürk, düzensiz beslenmeye ve sürekli hazır yiyecekler tüketmeye başladı. Sağlıksız beslenme sonucu kilosu 137 kilo oldu.

Öztürk, arkadaşları arasında alay konusu olduğunu gördükçe sinirlendi. Diyet ve  spor yapmaya karar verdi. Yaz tatilinde çalışarak biriktirdiği parayla, spor salonuna kayıt yaptıran Öztürk, salata ve sebze ağırlıklı diyet uyguladı. Bol bol yeşil çay içti. Altı ayda 54 kilo vermeyi başaran Öztürk, çevresinden olumlu tepkiler aldığını söyledi. İsmail Fatih Öztürk, yaşadıklarını şöyle anlattı: KENDİME GÜVENİM ARTTI “Üniversiteye başladığımda, ailemin yanından ayrılınca hazır yiyeceklerle beslenmeye başladım ve bu yüzden kilo almamın ardı arkası kesilmedi. 137 kiloya kadar çıktım. Kilo alınca arkadaşlarım tarafından dışlanmaya başladım. Benimle alay ediyorlardı.  Öyle bir dünyadayız ki artık her şey dış görünüşe bakıyor. Uzun bir süre, ‘Nasıl diyet yapmalıyım? Nasıl bir program izlemeliyim?’ diye araştırma yaptım. 2013’ün yaz tatilinden geldikten sonra, yaklaşık 6-7 ay boyunca Ankara’ya gitmedim. Tabi bu dönem boyunca da spor yaptım ve bu süre içinde 54 kilo vererek 83 kiloya düştüm. Hep eşofman giyerdim ama artık rahatlıkla pantolon gömlek giyebiliyorum. Merdivenleri koşa koşa çok rahat bir şekilde çıkabiliyorum. En azından günlük hayatımda zorluk çekmiyorum. Yazın da dalgıçlık ve cankurtaranlık yapıyorum. Kilolu olduğumdan için çok rahat hareket edemiyordum. Yüzerken çok çabuk nefesim kesiliyordu. Kilolarım yüzünden dışlandığın için pek sosyal hayatım yoktu.  Zayıfladıktan sonra sosyal hayatım da değişti. Artık arkadaşlar bir yere gittikleri veya gidecekleri zaman arayıp haber veriyorlar. İnsanların bana bakış açısı değişti. Benim kendime olan güvenim arttı.” ANNEM BAYILDI Zayıfladıktan sonra ailesinin yanında giden Öztürk, annesinin kendisini görünce şaşırdığını ifade ederek, “Tatilde eve gittiğim zaman, annem beni görünce düşüp bayıldı. ‘Sana ne oldu?’, ‘seni hiç beslemediler mi?’, ‘Yemek yedirmediler mi orada?’ diye üzüldü. Akrabalarımda aynı şekilde çok şaşırdılar. Teyzem beni gördüğü zaman, ‘Senin içinden iki tane Fatih çıkmış’ dedi ve bu benim için çok güzel bir duyguydu” diye konuştu.
Edebiyat Fakültesi İbrani Dili ve Edebiyatı Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi 23 yaşındaki İsmail Fatih Öztürk, 2012’de üniversite sınavını kazanıp, Kayseri’ye gitti. Ankara’daki ailesinin yanından ayrılan Öztürk, düzensiz beslenmeye ve sürekli hazır yiyecekler tüketmeye başladı. Sağlıksız beslenme sonucu kilosu 137 kilo oldu.

Öztürk, arkadaşları arasında alay konusu olduğunu gördükçe sinirlendi. Diyet ve  spor yapmaya karar verdi. Yaz tatilinde çalışarak biriktirdiği parayla, spor salonuna kayıt yaptıran Öztürk, salata ve sebze ağırlıklı diyet uyguladı. Bol bol yeşil çay içti. Altı ayda 54 kilo vermeyi başaran Öztürk, çevresinden olumlu tepkiler aldığını söyledi. İsmail Fatih Öztürk, yaşadıklarını şöyle anlattı:

KENDİME GÜVENİM ARTTI

“Üniversiteye başladığımda, ailemin yanından ayrılınca hazır yiyeceklerle beslenmeye başladım ve bu yüzden kilo almamın ardı arkası kesilmedi. 137 kiloya kadar çıktım. Kilo alınca arkadaşlarım tarafından dışlanmaya başladım. Benimle alay ediyorlardı. 

Öyle bir dünyadayız ki artık her şey dış görünüşe bakıyor. Uzun bir süre, ‘Nasıl diyet yapmalıyım? Nasıl bir program izlemeliyim?’ diye araştırma yaptım. 2013’ün yaz tatilinden geldikten sonra, yaklaşık 6-7 ay boyunca Ankara’ya gitmedim. Tabi bu dönem boyunca da spor yaptım ve bu süre içinde 54 kilo vererek 83 kiloya düştüm.

Hep eşofman giyerdim ama artık rahatlıkla pantolon gömlek giyebiliyorum. Merdivenleri koşa koşa çok rahat bir şekilde çıkabiliyorum. En azından günlük hayatımda zorluk çekmiyorum. Yazın da dalgıçlık ve cankurtaranlık yapıyorum. Kilolu olduğumdan için çok rahat hareket edemiyordum. Yüzerken çok çabuk nefesim kesiliyordu. Kilolarım yüzünden dışlandığın için pek sosyal hayatım yoktu. 

Zayıfladıktan sonra sosyal hayatım da değişti. Artık arkadaşlar bir yere gittikleri veya gidecekleri zaman arayıp haber veriyorlar. İnsanların bana bakış açısı değişti. Benim kendime olan güvenim arttı.”

ANNEM BAYILDI
Zayıfladıktan sonra ailesinin yanında giden Öztürk, annesinin kendisini görünce şaşırdığını ifade ederek, “Tatilde eve gittiğim zaman, annem beni görünce düşüp bayıldı. ‘Sana ne oldu?’, ‘seni hiç beslemediler mi?’, ‘Yemek yedirmediler mi orada?’ diye üzüldü. Akrabalarımda aynı şekilde çok şaşırdılar. Teyzem beni gördüğü zaman, ‘Senin içinden iki tane Fatih çıkmış’ dedi ve bu benim için çok güzel bir duyguydu” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.