“Asgari ücret vergiden muaf tutulsun!”

Siyaset 02.12.2019 - 15:34, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

“Asgari ücret vergiden muaf tutulsun!”

Emek Partisi Kocaeli İl Bakanı Arzu Erkan görüşülmeye başlanan asgari ücret zamları ile alakalı yazılı bir basın açıklaması yaptı. Erkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Milyonlarca işçi ve ailesinin gözü kulağı bu görüşmelerde ve emekçiler bu görüşmelerden kendi lehine bir sonuç çıkmasını bekliyor, arzu ediyor. Asgari ücrete gelecek zam oranı sadece asgari ücret alanları değil bütün çalışanları doğrudan ilgilendiriyor. Çünkü asgari ücrete gelen zam oranı genel ücret artışlarını da etkilemektedir. Asgari ücrete gelen zammın ardından tüm çalışanlar kendi ücretlerinin de aynı oranda artmasını talep etmekte, bu zam oranı düşük olursa da patronlar tüm çalışanlara düşük zam dayatmaktadır. PATRONLAR YİNE KAZANAN TARAF Böyle bakıldığında asgari ücret görüşmeleri, bu görüşmelerde Hükümetin takındığı tutum işçi ve emekçiler açısından bir turnusol kağıdı işlevi görmektedir. Bu Hükümet kimin yanındadır, işçilerin mi, yoksa patronların mı, bunu anlamak için bu görüşmelerden çıkacak sonuca bakmak yeterlidir. DİSK Araştırma Merkezi'nin raporuna göre; 2000-2017 yılları arasında 18 kez yapılan asgari ücret görüşmelerinde, işçi tarafı 13 kez saptanan asgari ücrete itiraz etmiş ve bu yıllara ilişkin asgari ücret düzeyi hükümet ve işveren tarafının ittifakıyla alınmıştır. Sonuç; işçi için sefalet ücreti olurken patronlar yine kazanan taraf olmuştur. ORTAK TALEPLER ETRAFINDA BİRLEŞELİM Asgari ücretin insan onuruna yaraşır bir seviyeye çıkarılması, vergiden muaf tutulması, adaletli bir vergi düzeninin sağlanması tüm işçilerin ortak talebidir. Partimiz Emek Partisi işçilerin partisidir. Tüm işçileri kendi partisinde örgütlenmeye ve bu talepler için birlikte mücadele etmeye çağırmaktadır. Fabrikasında, işyerinde, mahallesinde biraya gelen işçiler çalışma ve yaşam koşullarını da değiştirebilirler. Patronlardan ve onların Hükümetinden işçinin çıkarına adım atması beklenemez. Haklar yalnız ve yalnız mücadeleyle alınır.”

Emek Partisi Kocaeli İl Bakanı Arzu Erkan görüşülmeye başlanan asgari ücret zamları ile alakalı yazılı bir basın açıklaması yaptı. Erkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Milyonlarca işçi ve ailesinin gözü kulağı bu görüşmelerde ve emekçiler bu görüşmelerden kendi lehine bir sonuç çıkmasını bekliyor, arzu ediyor. Asgari ücrete gelecek zam oranı sadece asgari ücret alanları değil bütün çalışanları doğrudan ilgilendiriyor. Çünkü asgari ücrete gelen zam oranı genel ücret artışlarını da etkilemektedir. Asgari ücrete gelen zammın ardından tüm çalışanlar kendi ücretlerinin de aynı oranda artmasını talep etmekte, bu zam oranı düşük olursa da patronlar tüm çalışanlara düşük zam dayatmaktadır.

PATRONLAR YİNE KAZANAN TARAF

Böyle bakıldığında asgari ücret görüşmeleri, bu görüşmelerde Hükümetin takındığı tutum işçi ve emekçiler açısından bir turnusol kağıdı işlevi görmektedir. Bu Hükümet kimin yanındadır, işçilerin mi, yoksa patronların mı, bunu anlamak için bu görüşmelerden çıkacak sonuca bakmak yeterlidir. DİSK Araştırma Merkezi'nin raporuna göre; 2000-2017 yılları arasında 18 kez yapılan asgari ücret görüşmelerinde, işçi tarafı 13 kez saptanan asgari ücrete itiraz etmiş ve bu yıllara ilişkin asgari ücret düzeyi hükümet ve işveren tarafının ittifakıyla alınmıştır. Sonuç; işçi için sefalet ücreti olurken patronlar yine kazanan taraf olmuştur.

ORTAK TALEPLER ETRAFINDA BİRLEŞELİM

Asgari ücretin insan onuruna yaraşır bir seviyeye çıkarılması, vergiden muaf tutulması, adaletli bir vergi düzeninin sağlanması tüm işçilerin ortak talebidir. Partimiz Emek Partisi işçilerin partisidir. Tüm işçileri kendi partisinde örgütlenmeye ve bu talepler için birlikte mücadele etmeye çağırmaktadır. Fabrikasında, işyerinde, mahallesinde biraya gelen işçiler çalışma ve yaşam koşullarını da değiştirebilirler. Patronlardan ve onların Hükümetinden işçinin çıkarına adım atması beklenemez. Haklar yalnız ve yalnız mücadeleyle alınır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.