ASGARİ ÜCRETTE 16 AVRUPA ÜLKESİNİ GEÇTİK

18.03.2016 - 09:50, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

ASGARİ ÜCRETTE 16 AVRUPA ÜLKESİNİ GEÇTİK

Eurostat’ın 24 Avrupa ülkesi ve ABD’deki asgari ücret düzeylerini içeren çalışması, Türkiye’deki asgari ücretin, 16 Avrupa ülkesinden daha yüksek olduğunu ortaya koydu. TİSK, “Asgari ücrete yapılan yüzde 30’luk son artış, Türkiye’deki işletmelerin işgücü maliyetlerini iç ve dış piyasalarda yabancı firmalarla rekabet edilemez seviyelere çıkarmanın yanı sıra, çalışma barışını ve toplu iş sözleşmesi düzenini de olumsuz etkiliyor” yorumunda bulundu. 2015 yılında TÜİK verilerine göre işgücü maliyeti artışının, verimlilik artışına kıyasla üç kat yüksek gerçekleştiğini duyuran TİSK “Bu değerler verimliliği aşan işgücü maliyeti artışlarının işletmelerin rekabet gücünü ve istihdam yaratma kapasitesini azalttığı gerçeğine bir kez daha dikkat çekiyor” açıklaması yaptı.

Eurostat’ın 24 Avrupa ülkesi ve ABD’deki asgari ücret düzeylerini içeren çalışması, Türkiye’deki asgari ücretin, 16 Avrupa ülkesinden daha yüksek olduğunu ortaya koydu.

TİSK, “Asgari ücrete yapılan yüzde 30’luk son artış, Türkiye’deki işletmelerin işgücü maliyetlerini iç ve dış piyasalarda yabancı firmalarla rekabet edilemez seviyelere çıkarmanın yanı sıra, çalışma barışını ve toplu iş sözleşmesi düzenini de olumsuz etkiliyor” yorumunda bulundu.

2015 yılında TÜİK verilerine göre işgücü maliyeti artışının, verimlilik artışına kıyasla üç kat yüksek gerçekleştiğini duyuran TİSK “Bu değerler verimliliği aşan işgücü maliyeti artışlarının işletmelerin rekabet gücünü ve istihdam yaratma kapasitesini azalttığı gerçeğine bir kez daha dikkat çekiyor” açıklaması yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.