19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Asırlık Kale Işıklandırıldı

Gebze 25.07.2018 - 09:05, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Asırlık Kale Işıklandırıldı

800 yıldır ayakta kalmayı başaran Gebze Eskihisar Kalesi ışıklandırıldı.

Gebze’de turistik yerlere önem verdiklerini söyleyen Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Turizm geliştikçe Gebze kazanacak. Bu kapsamda kale surlarını ışıklandırılarak, sadece gündüzleri değil geceleri de görünür olmasını sağladık. Vatandaşlarımızı Eskihisar’a eşsiz güzellikleri görmeye davet ediyoruz.” dedi. Deniz kıyısında yer alan Eskihisar'ın kuzeydoğu kesiminde, dik yamaçlı bir tepe üzerinde, Eskihisar'daki limana ve İzmit Körfezi'nin kıyı şeridini savunmak amacıyla, Bizanslıların Komnenoslar (Komneus) döneminde yaklaşık 800 yıl önce Bizans İmparatoru 1. Manuel Komnenos tarafından inşa ettirildiği çeşitli kaynaklarda ifade edilmektedir. O günden bu günlere hala ayakta kalmayı başaran nadir tarihi eserlerden olan Eskihisar Kalesi, Gebze Belediyesi tarafından ışıklandırıldı. Aydınlatma kale ve surları turizm açısından daha çekici bir mekân haline getirecek. GEBZE KAZANACAK Gebze’de turistik yerlere verilen değerin ön planda olduğunu söyleyen Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Bir şehri sevmek, ona emek vermektir. 2002 yılında yapılan yerel seçimlerde halkımızın büyük teveccühüyle göreve geldiğimiz günden bu güne, bize duyulan güvene layık olmak üzere sizin için, sizinle birlikte şehrimize hizmet etmenin heyecan ve onurunu yaşıyoruz. Turizm geliştikçe Gebze kazanacak. Bu kapsamda kale surlarını ışıklandırılarak, sadece gündüzleri değil geceleri de görünür olmasını sağladık. Vatandaşlarımızı Eskihisar’a eşsiz güzellikleri görmeye davet ediyoruz.” dedi. Başkan Köşker daha önce yaptığı açıklamasında Eskihisar Kalesi’nin restorasyon çalışmasını da yaptırmak istediğini söylemişti. Sarı led armatürler kullanılarak ışıklandırılan Eskihisar Kalesi, geceleri de kentin birçok noktasından görülür hale geldi. KÜBRA AKABALI
800 yıldır ayakta kalmayı başaran Gebze Eskihisar Kalesi ışıklandırıldı.

Gebze’de turistik yerlere önem verdiklerini söyleyen Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Turizm geliştikçe Gebze kazanacak. Bu kapsamda kale surlarını ışıklandırılarak, sadece gündüzleri değil geceleri de görünür olmasını sağladık. Vatandaşlarımızı Eskihisar’a eşsiz güzellikleri görmeye davet ediyoruz.” dedi.

Deniz kıyısında yer alan Eskihisar'ın kuzeydoğu kesiminde, dik yamaçlı bir tepe üzerinde, Eskihisar'daki limana ve İzmit Körfezi'nin kıyı şeridini savunmak amacıyla, Bizanslıların Komnenoslar (Komneus) döneminde yaklaşık 800 yıl önce Bizans İmparatoru 1. Manuel Komnenos tarafından inşa ettirildiği çeşitli kaynaklarda ifade edilmektedir. O günden bu günlere hala ayakta kalmayı başaran nadir tarihi eserlerden olan Eskihisar Kalesi, Gebze Belediyesi tarafından ışıklandırıldı. Aydınlatma kale ve surları turizm açısından daha çekici bir mekân haline getirecek.

GEBZE KAZANACAK

Gebze’de turistik yerlere verilen değerin ön planda olduğunu söyleyen Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Bir şehri sevmek, ona emek vermektir. 2002 yılında yapılan yerel seçimlerde halkımızın büyük teveccühüyle göreve geldiğimiz günden bu güne, bize duyulan güvene layık olmak üzere sizin için, sizinle birlikte şehrimize hizmet etmenin heyecan ve onurunu yaşıyoruz. Turizm geliştikçe Gebze kazanacak. Bu kapsamda kale surlarını ışıklandırılarak, sadece gündüzleri değil geceleri de görünür olmasını sağladık. Vatandaşlarımızı Eskihisar’a eşsiz güzellikleri görmeye davet ediyoruz.” dedi. Başkan Köşker daha önce yaptığı açıklamasında Eskihisar Kalesi’nin restorasyon çalışmasını da yaptırmak istediğini söylemişti. Sarı led armatürler kullanılarak ışıklandırılan Eskihisar Kalesi, geceleri de kentin birçok noktasından görülür hale geldi.

KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.