ASKER ALLAHIMIZA HAMDOLSUN DİYECEK

23.11.2017 - 22:24, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

ASKER ALLAHIMIZA HAMDOLSUN DİYECEK

İçişleri Bakanlığı, kışlalara genelge göndererek, bundan böyle askerlerin yemek öncesi "Tanrımıza hamdolsun" diye değil, "Allahımıza hamdolsun" diye dua etmeleri talimatı verdi.

Kışlalarda yıllardır askerler ve konutanlar arasında tartışmalara da neden olan yemek duası değişiyor. "Tanrımıza hamdolsun, milletimiz varolsun" şeklinde başlayan yemek duası artık "Allah'ımıza hamdolsun, milletimiz varolsun" diye başlayacak. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GENELGE GÖNDERDİ Ahmet Hakan ile  Kanal D Ana Haber'de yayınlanan Özgen  Bingöl'ün haberine göre,  İçişleri Bakanlığı konu ile ilgili değişikliğe gitti ve  Jandarma Genel Komutanlığı'na yazı gönderdi. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral  Arif Çetin'in imzasıyla jandarma birliklerine gönderilen talimat yazısıyla, birlik, karargâh ve kurum amirliklerinde yemek duasında değişikliğe gidildi.       "YILLARDIR DEVAM EDEN YERLEŞİK BİR UYGULAMA" Konu ile ilgili 2016 yılında  Mersin'de yaşayan bir vatandaş TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvurarak, yemek duasında geçen 'Tanrı' kelimesinin değiştirilmesini istemişti. Komisyon, talebi  Milli Savunma Bakanlığı'na sormuştu. Bakanlık "TSK'da yemek duası uygulamasının yıllardır devam eden yerleşik bir uygulama olduğu değerlendirilmiştir" yanıtı göndermişti. Komisyon, dilekçe ile ilgili başka bir işlem yapmama kararı almıştı.
İçişleri Bakanlığı, kışlalara genelge göndererek, bundan böyle askerlerin yemek öncesi "Tanrımıza hamdolsun" diye değil, "Allahımıza hamdolsun" diye dua etmeleri talimatı verdi.

Kışlalarda yıllardır askerler ve konutanlar arasında tartışmalara da neden olan yemek duası değişiyor.

"Tanrımıza hamdolsun, milletimiz varolsun" şeklinde başlayan yemek duası artık "Allah'ımıza hamdolsun, milletimiz varolsun" diye başlayacak.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GENELGE GÖNDERDİ

Ahmet Hakan ile  Kanal D Ana Haber'de yayınlanan Özgen  Bingöl'ün haberine göre,  İçişleri Bakanlığı konu ile ilgili değişikliğe gitti ve  Jandarma Genel Komutanlığı'na yazı gönderdi.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral  Arif Çetin'in imzasıyla jandarma birliklerine gönderilen talimat yazısıyla, birlik, karargâh ve kurum amirliklerinde yemek duasında değişikliğe gidildi.

 

 

 

"YILLARDIR DEVAM EDEN YERLEŞİK BİR UYGULAMA"

Konu ile ilgili 2016 yılında  Mersin'de yaşayan bir vatandaş TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvurarak, yemek duasında geçen 'Tanrı' kelimesinin değiştirilmesini istemişti. Komisyon, talebi  Milli Savunma Bakanlığı'na sormuştu. Bakanlık "TSK'da yemek duası uygulamasının yıllardır devam eden yerleşik bir uygulama olduğu değerlendirilmiştir" yanıtı göndermişti. Komisyon, dilekçe ile ilgili başka bir işlem yapmama kararı almıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.