ASKERİ ALAN BOŞALTILIYOR!

Darıca 18.09.2017 - 08:37, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

ASKERİ ALAN BOŞALTILIYOR!

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık Darıca Askeri Alan Arazisini inceleyerek, bu ay sonunda boşaltılacağını açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın büyük gayretleriyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Darıca Belediyesi’ne devredilen Darıca Askeri Alan Arazisi, bu ay sonunda resmen boşaltılacak. Boşalttıktan hemen sonra ilk kazmanın vurulacağı proje öncesi Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Darıca Askeri Alan Arazisini inceledi. Geçtiğimiz aylarda yapılan anlaşma ile Darıca’da bulunan askeri kışlanın bulunduğu arazi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Darıca Belediyesi’ne devredilmişti. Bugün Darıca’ya gelen Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Darıca Askeri Arazisinin önümüzdeki ay tamamen boşalacağını ve buradaki çalışmaların hemen başlayacağının müjdesini verdi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık ile Darıca Askeri Arazisini gezen Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, böylesi büyük ve önemli bir araziyi Darıca halkına kazandırdıkları için çok mutlu olduğunu ifade etti.  TOPLAM 900 DÖNÜM  Bakan Işık yaptığı açıklamada “Burası 900 dönümlük bir alan, planlar içinde zeytinlik alan olarak geçiyor. Biz bu zeytinlik alanların planlarda olduğu gibi yeşil alan olarak kalmasını istiyoruz. 900 dönümlük alanda spor alanları, yeşil alanlar, sosyal tesisler, kafeler, günü birlik tesisler, halk plajları, liseler kampüsü, Darıca Kamu Binaları, Darıca sahilden bağlantı yolları şeklinde vatandaşın hizmetine sunmayı planlıyoruz. ifadesini kullandı.  KARABACAK TEŞEKKÜR ETTİ  Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise gazetemize yaptığı açıklamada ‘’Burası bittiğinde Darıca’ya çok güzel bir değer katacak. Bu ay sonunda Askeri alan tamamen boşaltılacak. Bizlerde buranın güvenliği için ilk etapta Zabıta Müdürlüğü’müzü buraya taşıyacağız. Alan çok büyük bir alan olduğu için burada Darıca Kaymakamlığı, Darıca Belediyesi ve diğer kamu binalarını yapacağız. Askeri alanın Darıca halkına kazandırılmasından dolayı Başbakan Yardımcımız Fikri Işık’a, milletvekillerimize, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Askeri alanın belediyeye devredilmesiyle çok güzel projeler hayata geçireceğiz. ” dedi.
Başbakan Yardımcısı Fikri Işık Darıca Askeri Alan Arazisini inceleyerek, bu ay sonunda boşaltılacağını açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın büyük gayretleriyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Darıca Belediyesi’ne devredilen Darıca Askeri Alan Arazisi, bu ay sonunda resmen boşaltılacak. Boşalttıktan hemen sonra ilk kazmanın vurulacağı proje öncesi Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Darıca Askeri Alan Arazisini inceledi.

Geçtiğimiz aylarda yapılan anlaşma ile Darıca’da bulunan askeri kışlanın bulunduğu arazi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Darıca Belediyesi’ne devredilmişti. Bugün Darıca’ya gelen Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Darıca Askeri Arazisinin önümüzdeki ay tamamen boşalacağını ve buradaki çalışmaların hemen başlayacağının müjdesini verdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık ile Darıca Askeri Arazisini gezen Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, böylesi büyük ve önemli bir araziyi Darıca halkına kazandırdıkları için çok mutlu olduğunu ifade etti. 

TOPLAM 900 DÖNÜM 

Bakan Işık yaptığı açıklamada “Burası 900 dönümlük bir alan, planlar içinde zeytinlik alan olarak geçiyor. Biz bu zeytinlik alanların planlarda olduğu gibi yeşil alan olarak kalmasını istiyoruz. 900 dönümlük alanda spor alanları, yeşil alanlar, sosyal tesisler, kafeler, günü birlik tesisler, halk plajları, liseler kampüsü, Darıca Kamu Binaları, Darıca sahilden bağlantı yolları şeklinde vatandaşın hizmetine sunmayı planlıyoruz. ifadesini kullandı. 

KARABACAK TEŞEKKÜR ETTİ 

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise gazetemize yaptığı açıklamada ‘’Burası bittiğinde Darıca’ya çok güzel bir değer katacak. Bu ay sonunda Askeri alan tamamen boşaltılacak. Bizlerde buranın güvenliği için ilk etapta Zabıta Müdürlüğü’müzü buraya taşıyacağız. Alan çok büyük bir alan olduğu için burada Darıca Kaymakamlığı, Darıca Belediyesi ve diğer kamu binalarını yapacağız. Askeri alanın Darıca halkına kazandırılmasından dolayı Başbakan Yardımcımız Fikri Işık’a, milletvekillerimize, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Askeri alanın belediyeye devredilmesiyle çok güzel projeler hayata geçireceğiz. ” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.