Atık yönetimi toplantısı Çayırova’da yapıldı

Çayırova 18.05.2016 - 11:05, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Atık yönetimi toplantısı Çayırova’da yapıldı

Büyükşehir Belediyesi Kocaeli Atık Geri Dönüşüm Projesi Değerlendirme Toplantısı’nı Çayırova’da yaptı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi atık yönetimi faaliyetlerinin koordineli bir şekilde yürütülmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda atık yönetimi çalışmalarının geliştirilmesi için, aylık olarak Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü koordinasyonunda “Kocaeli Atık Geri Dönüşüm Projesi Değerlendirme Toplantıları yapılıyor. Toplantıların Nisan ayı organizasyonu Çayırova Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.   KOORDİNASYON TOPLANTISI Koordinasyon toplantısına İlçe Belediyelerinin Temizlik İşleri ve Çevre Koruma Departmanları müdür ve teknik personellerinin katıldı. Toplantıda evsel katı atıkların yönetimi ve geri kazanılabilir nitelikteki atıkların (ambalaj atıkları, atık piller, kullanılmış kızartmalık yağlar, elektronik atıklar vb.) kaynağında ayrı toplanmasına ilişkin yürütülen faaliyetlere ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Çevre izin/lisanslı firmalar ile işbirliği içerisinde yürütülen saha çalışmalarında etkinliğin ve verimliliğin arttırılmasına ve aksaklıkların giderilmesine yönelik istişare gerçekleştirildi.   ATIK PİL TOPLAMA KAMPANYASI Toplantıda Derince ilçesindeki okullarda Belediye ile ortaklaşa gerçekleştirilen “eğitim/bilinçlendirme” faaliyetlerinin her ilçede yaygınlaştırılarak sürdürülmesinin gerekliliği konuşuldu. Atık pillerin kaynağında ayrı toplanmasına yönelik olarak okullarda yürütülen “Atık Pil Toplama Kampanyası” hakkında bilgi verilen toplantıda Bakanlık tarafından yayımlanan Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Taslağı üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.   AKILLI PİLLER Değerlendirme toplantısına; atık piller konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kuruluş olan “Taşınabilir Pil Üreticileri Derneği” temsilcilerinden koordinatör Savaş Arna ve Çevre Mühendisi Evrem Akan da katıldı. Akıllı pillerin hayatımıza girmesiyle birlikte pil kullanımında dikkat etmemiz gereken hususlar olduğunu belirten Arna “Yeni nesil akıllı cep telefonlarının derin deşarja inmeden %50 seviyelerinde iken şarj edilmesi ve güvenlik açısından orijinal olmayan pil ve şarj aletlerinin kullanılmaması” gerektiğini belirtmiş, bunun yanı sıra “50 kg altındaki atık pillerin kargo aracılığıyla ücretsiz olarak teslim alınmakta olduğunu belirtmiştir. Bir sonraki değerlendirme toplantısının Darıca Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenmesi kararlaştırılmıştır.
Büyükşehir Belediyesi Kocaeli Atık Geri Dönüşüm Projesi Değerlendirme Toplantısı’nı Çayırova’da yaptı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi atık yönetimi faaliyetlerinin koordineli bir şekilde yürütülmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda atık yönetimi çalışmalarının geliştirilmesi için, aylık olarak Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü koordinasyonunda “Kocaeli Atık Geri Dönüşüm Projesi Değerlendirme Toplantıları yapılıyor. Toplantıların Nisan ayı organizasyonu Çayırova Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

 

KOORDİNASYON TOPLANTISI

Koordinasyon toplantısına İlçe Belediyelerinin Temizlik İşleri ve Çevre Koruma Departmanları müdür ve teknik personellerinin katıldı. Toplantıda evsel katı atıkların yönetimi ve geri kazanılabilir nitelikteki atıkların (ambalaj atıkları, atık piller, kullanılmış kızartmalık yağlar, elektronik atıklar vb.) kaynağında ayrı toplanmasına ilişkin yürütülen faaliyetlere ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Çevre izin/lisanslı firmalar ile işbirliği içerisinde yürütülen saha çalışmalarında etkinliğin ve verimliliğin arttırılmasına ve aksaklıkların giderilmesine yönelik istişare gerçekleştirildi.

 

ATIK PİL TOPLAMA KAMPANYASI

Toplantıda Derince ilçesindeki okullarda Belediye ile ortaklaşa gerçekleştirilen “eğitim/bilinçlendirme” faaliyetlerinin her ilçede yaygınlaştırılarak sürdürülmesinin gerekliliği konuşuldu. Atık pillerin kaynağında ayrı toplanmasına yönelik olarak okullarda yürütülen “Atık Pil Toplama Kampanyası” hakkında bilgi verilen toplantıda Bakanlık tarafından yayımlanan Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Taslağı üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

 

AKILLI PİLLER

Değerlendirme toplantısına; atık piller konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kuruluş olan “Taşınabilir Pil Üreticileri Derneği” temsilcilerinden koordinatör Savaş Arna ve Çevre Mühendisi Evrem Akan da katıldı. Akıllı pillerin hayatımıza girmesiyle birlikte pil kullanımında dikkat etmemiz gereken hususlar olduğunu belirten Arna “Yeni nesil akıllı cep telefonlarının derin deşarja inmeden %50 seviyelerinde iken şarj edilmesi ve güvenlik açısından orijinal olmayan pil ve şarj aletlerinin kullanılmaması” gerektiğini belirtmiş, bunun yanı sıra “50 kg altındaki atık pillerin kargo aracılığıyla ücretsiz olarak teslim alınmakta olduğunu belirtmiştir. Bir sonraki değerlendirme toplantısının Darıca Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenmesi kararlaştırılmıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.