Atıklar Eğitime Dönüştü

Gebze 05.07.2018 - 14:25, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Atıklar Eğitime Dönüştü

GTÜ Mimarlık öğrencileri yaptıkları yılsonu atölye çalışmalarında teoriyi uygulamaya aktarırken hem eğlendi hem öğrendiler. Öğrencilerin atölyelerinde kullandıkları malzemeler ise sanayi atıkları oldu. Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Mimarlık Tasarım Topluluğu (MİTA) öğrencilerinin düzenlediği Pupa 2.0 etkinliğinde, tüm dönem boyunca fakülte ve çevre firmalardan biriktirilen atık atölye malzemelerini, kampüs içinde yerinde/yeniden üretimlere dönüştürdü. Etkinliğe Türkiye’deki 25 farklı üniversiteden 65 mimarlık bölümü öğrenci ve mezunları katıldı. Geçtiğimiz yıl atık malzemeler kullanılarak birebir uygulamalarla oluşturulan geçici strüktürlerle başlayan PUPA etkinliğinin bu seneki teması DÖNÜŞÜM olarak belirlendi. Tüm atık malzemelerin, DÖNÜŞÜM teması içinde üretim potansiyellerinin araştırıldığı atölye; yerinde yeniden senaryolaştırılıp, atölye yürütücü ve katılımcılarının etkinlik boyunca tasarladığı ve uygulama şansı bulduğu bir birliktelik süreci olarak gerçekleştirildi. PROTEZ YÜZEYLER, MERZ, HESAPMEKAN, SPACESLUM, DÜŞ MEKAN, GARİP KATALOG, AL  7 atölyede yapılan çalışmalarda öğrenciler yıl boyunca öğrendikleri teorik bilgileri eğlenerek tekrarlama ve ürüne dönüştürme imkanı buldular.  

GTÜ Mimarlık öğrencileri yaptıkları yılsonu atölye çalışmalarında teoriyi uygulamaya aktarırken hem eğlendi hem öğrendiler. Öğrencilerin atölyelerinde kullandıkları malzemeler ise sanayi atıkları oldu.

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Mimarlık Tasarım Topluluğu (MİTA) öğrencilerinin düzenlediği Pupa 2.0 etkinliğinde, tüm dönem boyunca fakülte ve çevre firmalardan biriktirilen atık atölye malzemelerini, kampüs içinde yerinde/yeniden üretimlere dönüştürdü. Etkinliğe Türkiye’deki 25 farklı üniversiteden 65 mimarlık bölümü öğrenci ve mezunları katıldı. Geçtiğimiz yıl atık malzemeler kullanılarak birebir uygulamalarla oluşturulan geçici strüktürlerle başlayan PUPA etkinliğinin bu seneki teması DÖNÜŞÜM olarak belirlendi. Tüm atık malzemelerin, DÖNÜŞÜM teması içinde üretim potansiyellerinin araştırıldığı atölye; yerinde yeniden senaryolaştırılıp, atölye yürütücü ve katılımcılarının etkinlik boyunca tasarladığı ve uygulama şansı bulduğu bir birliktelik süreci olarak gerçekleştirildi. PROTEZ YÜZEYLER, MERZ, HESAPMEKAN, SPACESLUM, DÜŞ MEKAN, GARİP KATALOG, AL  7 atölyede yapılan çalışmalarda öğrenciler yıl boyunca öğrendikleri teorik bilgileri eğlenerek tekrarlama ve ürüne dönüştürme imkanı buldular.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.