GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parkı kışa hazırlanıyor

Kocaeli 21.11.2019 - 12:24, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parkı kışa hazırlanıyor

2 bin dönüm üzerinde kurulan Avrupa’nın en büyük doğal yaşam merkezinde kış hazırlıklarına başlandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin prestij projelerinden Avrupa’nın en büyük doğal parkı Ormanya’da kış hazırlıklarına başlandı. Doğaseverlerin uğrak mekânlarından biri olan Ormanya, bünyesindeki 73 türde 763 hayvana ev sahipliği yapıyor. BARINAKLAR KIŞA HAZIR HALE GETİRİLDİ 2000 dönümden oluşan ve açıldığı günden bu yana 8 milyon ziyaretçiyi ağırlayan Ormanya, soğukların yaklaşmasıyla birlikte kış hazırlıklarına ağırlık verdi. Yapılan hazırlıklar çerçevesinde hayvanların barınma koşulları göz önünde bulundurularak iklim ve hava ile uyumlu ısıtma sistemleri ile hayvanların soğuktan korunmaları sağlanıyor. Ormanya’da yaşamını sürdüren tüm hayvanlar için kışlık ve yazlık olmak üzere iki çeşit beslenme rasyonu oluşturuluyor. Kışın daha fazla protein alması gereken hayvanlar için besin değeri yüksek yemler tercih edilirken her türe özel haftalık beslenme çizelgesi oluşturuluyor. DOĞAL YAŞAMIN KUŞLAR VE SİNCAPLARDA UNUTULMADI Birbirinden farklı kuş türlerinin de yuvası olan Ormanya, alan içerisine konumlandırdığı kuşyemlikleri ve beslenme noktalarıyla da göz doldurmaya devam ediyor. Yer fıstığı, kuşyemleri, mısır gibi zenginleştirdiği yiyeceklerle sincapları ve kuşları beslenirken görmek de mümkün oluyor. GENEL BAKIM VE ONARIMLAR YAPILDI Kış mevsimi için yapılan bir başka çalışma ise alan içerisinde bulunan, banklar, çardaklar ve kırılan tabelaların onarılması. Alan içerisinde bulunan bankların ve çardakların kontrollerinin yapılmasıyla birlikte yıkılma tehlikesi olan ağaçlarda tespit edilerek gereken önlemler alınıyor.

2 bin dönüm üzerinde kurulan Avrupa’nın en büyük doğal yaşam merkezinde kış hazırlıklarına başlandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin prestij projelerinden Avrupa’nın en büyük doğal parkı Ormanya’da kış hazırlıklarına başlandı. Doğaseverlerin uğrak mekânlarından biri olan Ormanya, bünyesindeki 73 türde 763 hayvana ev sahipliği yapıyor.

BARINAKLAR KIŞA HAZIR HALE GETİRİLDİ

2000 dönümden oluşan ve açıldığı günden bu yana 8 milyon ziyaretçiyi ağırlayan Ormanya, soğukların yaklaşmasıyla birlikte kış hazırlıklarına ağırlık verdi. Yapılan hazırlıklar çerçevesinde hayvanların barınma koşulları göz önünde bulundurularak iklim ve hava ile uyumlu ısıtma sistemleri ile hayvanların soğuktan korunmaları sağlanıyor. Ormanya’da yaşamını sürdüren tüm hayvanlar için kışlık ve yazlık olmak üzere iki çeşit beslenme rasyonu oluşturuluyor. Kışın daha fazla protein alması gereken hayvanlar için besin değeri yüksek yemler tercih edilirken her türe özel haftalık beslenme çizelgesi oluşturuluyor.

DOĞAL YAŞAMIN KUŞLAR VE SİNCAPLARDA UNUTULMADI

Birbirinden farklı kuş türlerinin de yuvası olan Ormanya, alan içerisine konumlandırdığı kuşyemlikleri ve beslenme noktalarıyla da göz doldurmaya devam ediyor. Yer fıstığı, kuşyemleri, mısır gibi zenginleştirdiği yiyeceklerle sincapları ve kuşları beslenirken görmek de mümkün oluyor.

GENEL BAKIM VE ONARIMLAR YAPILDI

Kış mevsimi için yapılan bir başka çalışma ise alan içerisinde bulunan, banklar, çardaklar ve kırılan tabelaların onarılması. Alan içerisinde bulunan bankların ve çardakların kontrollerinin yapılmasıyla birlikte yıkılma tehlikesi olan ağaçlarda tespit edilerek gereken önlemler alınıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.