Aydın, ‘bakkalların sorunları çözülmeli!’

Gebze 06.12.2019 - 14:44, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Aydın, ‘bakkalların sorunları çözülmeli!’

Bakkal kültürünün toplumun vazgeçilmez unsuru olduğunu belirten Gebze Bakkallar, Bayiler ve Büfeciler Esnaf Odası Başkanı Secaattin Aydın, bakkalların sorunlarının çözülmesi gerektiğine dikkat çekti. Sigarada kara paket uygulamasının getireceği zararlardan üyelerinin en az zararla etkilenmesi için tavsiyelerde bulundu. “KARA PAKETTE SÜRE 5 OCAK” 5 Aralık 2019 Tarihi itibariyle sigaralarda kara paket uygulamasına geçileceğini belirten Secaattin Aydın,  “5 Aralık 2019 ile 5 Ocak 2020 tarihleri arasında sigaralar, şu anki ambalajlarıyla son kez raflarda yerlerini alacak. 5 Ocak’tan itibaren raflarda eski ambalajlı ürünlerin sergilenmesi durumunda o işyerine ceza uygulaması yapılacak. Bu sebeple esnafımız ürün stoğunu bu durumu göz önüne alarak yapmalı. Son tarihe kadar satamayacağını düşündüğü ürünleri almamalı, kontrollü satın alma yapmalılar” dedi. “KAÇAK SİGARA İLE DAHA ETKİN MÜCADELE EDİLMELİ” Son dönemlerde, sigaraya yapılan zamların, tüketicileri makarona yönelttiğini belirten Başkan Aydın, özellikle dürüst esnaf için bunun büyük bir sorun haline geldiğini belirtti. Yapılacak düzenlemeyle küçük esnafın korunması gerektiği belirten Aydın “Kaçak sigara ticareti esnafımız için büyük bir sorun oluyor. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın açıkladığı gibi, kaçak sigara ticareti 20’lerden 1,5 seviyelerine kadar geriledi. Buna rağmen bu oran yeterli değil, 0 rakamını görünceye kadar bu uğurda mücadele verilmeli. Kaçak sigara ve makaron ülkemizin 81 ilinde, vergisiz bir şekilde satılıyor bu da ülkemizin 10 Milyar TL’lik vergi kaybına neden oluyor. Bunun yanında bu durum, ülke genelindeki 150 bin ruhsatlı bakkalın gelirini de çalmış oluyor” dedi. “MAKARONA VE KAÇAĞA KARŞI ÖNLEM ŞART” Makaron ve kaçak sigarayla ilgili derhal önlem alınması gerektiğini belirten Aydın,  “2017 yılında çıkarılan caydırıcı cezaların uygulanmasını istiyoruz. Ülkemizin ekonomisinin bel kemiği olan esnafımızın sorunlarının ortadan kaldırılması gerekli. Bu sayede esnaf da müşterilere daha güzel şartlarda hizmet verir. Kontrolsüzce açılan zincir mağazalar bakkal esnafını zaten belini bükmüşken bir de kaçak sigaranın olması esnafı iyice köşeye sıkıştırmaktadır. Devletimiz bakkal esnafını rahatlatacak önlemleri bir an önce almalı ve esnafımıza nefes alma şansı vermelidir” dedi.

Bakkal kültürünün toplumun vazgeçilmez unsuru olduğunu belirten Gebze Bakkallar, Bayiler ve Büfeciler Esnaf Odası Başkanı Secaattin Aydın, bakkalların sorunlarının çözülmesi gerektiğine dikkat çekti. Sigarada kara paket uygulamasının getireceği zararlardan üyelerinin en az zararla etkilenmesi için tavsiyelerde bulundu.

“KARA PAKETTE SÜRE 5 OCAK”

5 Aralık 2019 Tarihi itibariyle sigaralarda kara paket uygulamasına geçileceğini belirten Secaattin Aydın,  “5 Aralık 2019 ile 5 Ocak 2020 tarihleri arasında sigaralar, şu anki ambalajlarıyla son kez raflarda yerlerini alacak. 5 Ocak’tan itibaren raflarda eski ambalajlı ürünlerin sergilenmesi durumunda o işyerine ceza uygulaması yapılacak. Bu sebeple esnafımız ürün stoğunu bu durumu göz önüne alarak yapmalı. Son tarihe kadar satamayacağını düşündüğü ürünleri almamalı, kontrollü satın alma yapmalılar” dedi.

“KAÇAK SİGARA İLE DAHA ETKİN MÜCADELE EDİLMELİ”

Son dönemlerde, sigaraya yapılan zamların, tüketicileri makarona yönelttiğini belirten Başkan Aydın, özellikle dürüst esnaf için bunun büyük bir sorun haline geldiğini belirtti. Yapılacak düzenlemeyle küçük esnafın korunması gerektiği belirten Aydın “Kaçak sigara ticareti esnafımız için büyük bir sorun oluyor. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın açıkladığı gibi, kaçak sigara ticareti 20’lerden 1,5 seviyelerine kadar geriledi. Buna rağmen bu oran yeterli değil, 0 rakamını görünceye kadar bu uğurda mücadele verilmeli. Kaçak sigara ve makaron ülkemizin 81 ilinde, vergisiz bir şekilde satılıyor bu da ülkemizin 10 Milyar TL’lik vergi kaybına neden oluyor. Bunun yanında bu durum, ülke genelindeki 150 bin ruhsatlı bakkalın gelirini de çalmış oluyor” dedi.

“MAKARONA VE KAÇAĞA KARŞI ÖNLEM ŞART”

Makaron ve kaçak sigarayla ilgili derhal önlem alınması gerektiğini belirten Aydın,  “2017 yılında çıkarılan caydırıcı cezaların uygulanmasını istiyoruz. Ülkemizin ekonomisinin bel kemiği olan esnafımızın sorunlarının ortadan kaldırılması gerekli. Bu sayede esnaf da müşterilere daha güzel şartlarda hizmet verir. Kontrolsüzce açılan zincir mağazalar bakkal esnafını zaten belini bükmüşken bir de kaçak sigaranın olması esnafı iyice köşeye sıkıştırmaktadır. Devletimiz bakkal esnafını rahatlatacak önlemleri bir an önce almalı ve esnafımıza nefes alma şansı vermelidir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.