Aydın TOBB Kongresinde Oy Kullandı

Darıca 15.05.2018 - 11:26, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Aydın TOBB Kongresinde Oy Kullandı

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) dün başlayan genel kurulunda, TOBB delegelerinin yeniden aday gösterdiği Rifat Hisarcıklıoğlu’nun bugün yeniden başkan seçilmesi bekleniyor. Son yapılan Gebze Ticaret odası Seçimleri sonrasında meclis üyesi olan aynı zamanda Türkiye'nin en genç, Çayırova'nın ilk ve tek TOBB Delegesi Baran Aydın'da genel kurulda oyunu kullnadı.

Genel kurulun ilk gününde resepsiyon yapıldı, bugün seçimlere geçilecek. Bu yıl, daha önceki yıllardan farklı olarak, hiçbir siyasi parti temsilcisi genel kurula davet edilmedi. Hisarcıklıoğlu, yeni yönetim kurulu listesini, seçimlerin yapıldığı bugün açıklayacak. TOBB’un yönetim kurulu, başkan dahil 15 üyeden oluşuyor. Ancak şu anda yönetim kurulu 13 kişi. Bunun nedeni kısa süre önce yönetimde yaşanan değişiklikler. İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, 2017 yılı sonunda vefat etmişti. Çağlar’ın yanı sıra geçtiğimiz günlerde yönetim kurulu üyelerinden Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu ve yönetimden istifa etti. Açıklanacak yeni listede, boşalan bu iki yönetim kurulu üyeliği için getirilecek isimler de yer alacak. Diğer yönetim kurulu üyelerinden ne kadarının yeni listede korunacağı ise bilinmiyor. TOBB yönetiminde hem tüm bölgelerin, hem de İstanbul, Ankara ve İzmir’in temsil edilmesine özel önem veriliyor. KABUL YOĞUNLUĞU Genel kurul öncesinde ise TOBB’un birlik binasında yoğun bir kabul hareketliliği oldu. Daha önce çıkarılan Bakanlar Kurulu kararıyla, 2017 Ekim-Kasım döneminde yapılması gereken oda ve borsa seçimleri, bu yılın nisan ayına ertelenmişti. Nisan ayının 1’inden itibaren 365 oda ve borsanın seçimleri hızlı bir şekilde tamamlandı. İtirazlar nedeniyle yaptıkları seçimler iptal olan Adana Ticaret Odası, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası gibi bazı odalar, seçimlerini, genel kuruldan hemen önce tamamlayabildi. Seçilen yeni yönetimlerin neredeyse tamamı ise, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret etti. Bu nedenle hergün en az 3-5 oda ve borsanın ziyareti söz konusu oldu. Bazı günler ise ziyaret sayısı 15’e kadar çıktı.
TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) dün başlayan genel kurulunda, TOBB delegelerinin yeniden aday gösterdiği Rifat Hisarcıklıoğlu’nun bugün yeniden başkan seçilmesi bekleniyor. Son yapılan Gebze Ticaret odası Seçimleri sonrasında meclis üyesi olan aynı zamanda Türkiye'nin en genç, Çayırova'nın ilk ve tek TOBB Delegesi Baran Aydın'da genel kurulda oyunu kullnadı.

Genel kurulun ilk gününde resepsiyon yapıldı, bugün seçimlere geçilecek. Bu yıl, daha önceki yıllardan farklı olarak, hiçbir siyasi parti temsilcisi genel kurula davet edilmedi. Hisarcıklıoğlu, yeni yönetim kurulu listesini, seçimlerin yapıldığı bugün açıklayacak. TOBB’un yönetim kurulu, başkan dahil 15 üyeden oluşuyor. Ancak şu anda yönetim kurulu 13 kişi. Bunun nedeni kısa süre önce yönetimde yaşanan değişiklikler. İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, 2017 yılı sonunda vefat etmişti. Çağlar’ın yanı sıra geçtiğimiz günlerde yönetim kurulu üyelerinden Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu ve yönetimden istifa etti. Açıklanacak yeni listede, boşalan bu iki yönetim kurulu üyeliği için getirilecek isimler de yer alacak. Diğer yönetim kurulu üyelerinden ne kadarının yeni listede korunacağı ise bilinmiyor. TOBB yönetiminde hem tüm bölgelerin, hem de İstanbul, Ankara ve İzmir’in temsil edilmesine özel önem veriliyor.

KABUL YOĞUNLUĞU
Genel kurul öncesinde ise TOBB’un birlik binasında yoğun bir kabul hareketliliği oldu. Daha önce çıkarılan Bakanlar Kurulu kararıyla, 2017 Ekim-Kasım döneminde yapılması gereken oda ve borsa seçimleri, bu yılın nisan ayına ertelenmişti. Nisan ayının 1’inden itibaren 365 oda ve borsanın seçimleri hızlı bir şekilde tamamlandı. İtirazlar nedeniyle yaptıkları seçimler iptal olan Adana Ticaret Odası, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası gibi bazı odalar, seçimlerini, genel kuruldan hemen önce tamamlayabildi. Seçilen yeni yönetimlerin neredeyse tamamı ise, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret etti. Bu nedenle hergün en az 3-5 oda ve borsanın ziyareti söz konusu oldu. Bazı günler ise ziyaret sayısı 15’e kadar çıktı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.