AYGÜN KİMDİR?

Kocaeli 02.04.2019 - 09:15, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

AYGÜN KİMDİR?

22 Temmuz 1953 yılında Kocaeli Derince ilçesinde doğdu. İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümünde lisans eğitimimi tamamladı. Lüleburgaz Doysan Yağ Sanayi ile Düzce Timak Tarım Aletleri Fabrikalarının kuruluşlarında elektrik mühendisi olarak görev yaptı.1979-1981 yılları arasında serbest elektrik mühendisi olarak çalıştı. 1981’de Ünka İnş. Tes. San. ve Tic. Ltd. Şirketini kurarak Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini aktif siyasete girene kadar yürüttü. Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği ( MÜSİAD)’da kuruluşundan itibaren çeşitli görevler üstlendi. Kuruluşunda yer aldığı Ak Parti Kocaeli teşkilatlarında; AK Parti Kocaeli Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyeliği, AK Parti Kocaeli Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı, AK Parti Kocaeli Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı, AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. 24.25 ve 26. Dönem Ak Parti Kocaeli Milletvekili olarak TBMM’de görev yaptı. 3 ve 5’nci dönem Ak Parti MKYK ( Merkez Karar ve Yönetim Kurulu ) Üyeliği görevinde bulundu. TBMM Çevre Komisyonu ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyeliklerinde bulundu. Türkiye-Güney Kore Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Görevini yürüttü. Evli ve 3 çocuk babası

22 Temmuz 1953 yılında Kocaeli Derince ilçesinde doğdu.

İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümünde lisans eğitimimi tamamladı. Lüleburgaz Doysan Yağ Sanayi ile Düzce Timak Tarım Aletleri Fabrikalarının kuruluşlarında elektrik mühendisi olarak görev yaptı.1979-1981 yılları arasında serbest elektrik mühendisi olarak çalıştı. 1981’de Ünka İnş. Tes. San. ve Tic. Ltd. Şirketini kurarak Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini aktif siyasete girene kadar yürüttü.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği ( MÜSİAD)’da kuruluşundan itibaren çeşitli görevler üstlendi.

Kuruluşunda yer aldığı Ak Parti Kocaeli teşkilatlarında;

AK Parti Kocaeli Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyeliği,

AK Parti Kocaeli Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı,

AK Parti Kocaeli Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı,

AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı görevlerinde bulundu.

24.25 ve 26. Dönem Ak Parti Kocaeli Milletvekili olarak TBMM’de görev yaptı.

3 ve 5’nci dönem Ak Parti MKYK ( Merkez Karar ve Yönetim Kurulu ) Üyeliği görevinde bulundu.

TBMM Çevre Komisyonu ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyeliklerinde bulundu.

Türkiye-Güney Kore Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Görevini yürüttü.

Evli ve 3 çocuk babası

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.