Azeri’den Ermenistan-Azerbaycan açıklaması

Siyaset 29.09.2020 - 10:04, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Azeri’den Ermenistan-Azerbaycan açıklaması

MHP Merkez Yönetim Kurulu(MYK) üyesi Erkan Azeri, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gerilmeye dahil olan Türkiye hakkında yazılı bir açıklamada bulundu. İşgalci Ermenistan kontrolündeki Azerbaycan toprağı olan Karabağ’da yaşanan etnik çatışma ve toprak anlaşmazlığının savaş boyutuna kadar gelmesiyle beraber Türkiye,  Azerbaycan’a destek olacağını belirtmişti. Bu destekten rahatsızlık duyan Ermenistan Başbakanı Paşinyan “Azerbaycan İle Ermenistan arasındaki gerilmeye Türkiye‘nin müdahale etmemesi gerekiyor” dedi. Paşinyana yaptığı yazılı bir açıklama ile cevap veren MYK üyesi Erkan Azeri açıklamasında, “Geldiğimiz noktada; Türk Milletinin birliğini, beraberliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Hal böyleyken; Cumhur ittifakına sadece Türkiye’nin değil; Türk Dünyasının da ihtiyacı olduğunu bir kez daha öğrenmiş olduk. Her kafadan bir ses, her ağızdan başka söz değil; Türk Devletinden net bir tavır ortaya çıkmıştır. O tavır da Turan’a doğru yola çıkıştır” ifadelerine yer verdi.

MHP Merkez Yönetim Kurulu(MYK) üyesi Erkan Azeri, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gerilmeye dahil olan Türkiye hakkında yazılı bir açıklamada bulundu.

İşgalci Ermenistan kontrolündeki Azerbaycan toprağı olan Karabağ’da yaşanan etnik çatışma ve toprak anlaşmazlığının savaş boyutuna kadar gelmesiyle beraber Türkiye,  Azerbaycan’a destek olacağını belirtmişti. Bu destekten rahatsızlık duyan Ermenistan Başbakanı Paşinyan “Azerbaycan İle Ermenistan arasındaki gerilmeye Türkiye‘nin müdahale etmemesi gerekiyor” dedi. Paşinyana yaptığı yazılı bir açıklama ile cevap veren MYK üyesi Erkan Azeri açıklamasında, “Geldiğimiz noktada; Türk Milletinin birliğini, beraberliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Hal böyleyken; Cumhur ittifakına sadece Türkiye’nin değil; Türk Dünyasının da ihtiyacı olduğunu bir kez daha öğrenmiş olduk. Her kafadan bir ses, her ağızdan başka söz değil; Türk Devletinden net bir tavır ortaya çıkmıştır. O tavır da Turan’a doğru yola çıkıştır” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.