Aziz Sancar, Gebze'ye geliyor

Gebze 04.04.2016 - 16:59, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Aziz Sancar, Gebze'ye geliyor

Nobel ödüllü profesör Aziz Sancar, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün'ün daveti üzerine Mayıs ayında Gebze'ye geliyor.

Aziz Sancar ile Amerika'da bir araya gelen rektör Görgün, Nobel ödüllü bilim insanını Gebze'ye davet etti. Görgün'ün davetini kabul eden Sancar, Mayıs ayı içerisinde Gebze Teknik Üniversitesi'nde konferans verecek.  Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, "Aziz Sancar hocayla Amerika'da bir araya geldik. Mayıs Ayında Nobel'li bilim insanımız Üniversitemizde konferans verecek. Gün ve saat için web sayfamızı takip edin" şeklinde müjdeli haberi verdi.  Prof. Dr Aziz Sancar, hücrelerin hasar gören DNA'ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmalarıyla 2015 Nobel Kimya Ödülü'ne layık görülmüştü. 
Nobel ödüllü profesör Aziz Sancar, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün'ün daveti üzerine Mayıs ayında Gebze'ye geliyor.

Aziz Sancar ile Amerika'da bir araya gelen rektör Görgün, Nobel ödüllü bilim insanını Gebze'ye davet etti. Görgün'ün davetini kabul eden Sancar, Mayıs ayı içerisinde Gebze Teknik Üniversitesi'nde konferans verecek.  Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, "Aziz Sancar hocayla Amerika'da bir araya geldik. Mayıs Ayında Nobel'li bilim insanımız Üniversitemizde konferans verecek. Gün ve saat için web sayfamızı takip edin" şeklinde müjdeli haberi verdi. 

Prof. Dr Aziz Sancar, hücrelerin hasar gören DNA'ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmalarıyla 2015 Nobel Kimya Ödülü'ne layık görülmüştü. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.