19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Bağ-Kur’luya aylık kredisi

Ekonomi 11.06.2018 - 09:22, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Bağ-Kur’luya aylık kredisi

Prim borcunu yapılandırarak ya da sigorta süresini ihya ederek emekli olabilecek Bağ-Kur’lulara kredi imkanı da sağlandı. 48 ay vadeli kredinin geri ödemesi emekli maaşıyla yapılacak.

Yıl ve yaş şartlarını tamamlamış ancak prim borcu ya da dondurulan sigorta süresi nedeniyle emekli olamayanlar torba yasa ile muradına erdi. Prim borcu nedeniyle emekli olamayanlar yapılandırma ile bu imkana kavuştu. Emeklilik için dondurulan sigorta süresine ihtiyacı olanlar da yapılandırma kapsamında ihya etme fırsatı yakaladı. SGK, bu imkanlardan yararlanmak isteyen ancak nakit sıkıntısı çekenlere de kredi yolunu açtı. Sigortalılar Ziraat Bankası'ndan aylık 1.28 faiz oranı ve 48 ay vade ile kredi kullanabilecek. İmkandan yararlanmak isteyen sigortalılar, öncelikle yapılandırma başvurularını Sosyal Güvenlik İl-Merkez Müdürlükleri'ne yapacak. Ardından da alacakları borcunu peşin ödemesi halinde emekli olabileceklerine ilişkin yazı ile birlikte bankaya müracaat edecek. Kredinin geri ödemeleri ise emekli maaşıyla yapılacak. İşte kredinin kapsamı: "Prim borcunu öderse Bağ-Kur'dan, Bağ-Kur prim borcunu öderse SSK'dan yaşlılık aylığı bağlanabilecek kişiler, tarım veya orman işlerinde hizmet akdiyle süreksiz olarak çalışanlardan prim borcunu öderse yaşlılık aylığı bağlanacak kişiler, borçlanma ile yaşlılık aylığı bağlanabilecek kişiler, hizmet sürelerinin ihya edilmesi durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek kişiler.".
Prim borcunu yapılandırarak ya da sigorta süresini ihya ederek emekli olabilecek Bağ-Kur’lulara kredi imkanı da sağlandı. 48 ay vadeli kredinin geri ödemesi emekli maaşıyla yapılacak.

Yıl ve yaş şartlarını tamamlamış ancak prim borcu ya da dondurulan  süresi nedeniyle emekli olamayanlar torba yasa ile muradına erdi. Prim borcu nedeniyle emekli olamayanlar yapılandırma ile bu imkana kavuştu. Emeklilik için dondurulan sigorta süresine ihtiyacı olanlar da yapılandırma kapsamında ihya etme fırsatı yakaladı. SGK, bu imkanlardan yararlanmak isteyen ancak nakit sıkıntısı çekenlere de kredi yolunu açtı. Sigortalılar Ziraat Bankası'ndan aylık 1.28 faiz oranı ve 48 ay vade ile kredi kullanabilecek. İmkandan yararlanmak isteyen sigortalılar, öncelikle yapılandırma başvurularını  İl-Merkez Müdürlükleri'ne yapacak. Ardından da alacakları borcunu peşin ödemesi halinde emekli olabileceklerine ilişkin yazı ile birlikte bankaya müracaat edecek. Kredinin geri ödemeleri ise emekli maaşıyla yapılacak. İşte kredinin kapsamı: "Prim borcunu öderse Bağ-Kur'dan, Bağ-Kur prim borcunu öderse SSK'dan yaşlılık aylığı bağlanabilecek kişiler, tarım veya orman işlerinde hizmet akdiyle süreksiz olarak çalışanlardan prim borcunu öderse yaşlılık aylığı bağlanacak kişiler, lanma ile yaşlılık aylığı bağlanabilecek kişiler, hizmet sürelerinin ihya edilmesi durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek kişiler.".

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.