19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Bahçede 1, markette 6 TL

Ekonomi 24.08.2017 - 11:39, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Bahçede 1, markette 6 TL

Yeni mahsul öncesinde azalan stoklara bağlı olarak her yıl Temmuz ve Ağustos'ta fiyatı artan limon, 1 ay içinde yüzde 90 zamlandı, kilo fiyatı 6 liraya çıktı. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, bahçede limonun fiyatının 1,02 ile 1,05 lira arasında değiştiğini belirtirken, "Limon hasat edilirken bunun işçiliği, nakliyesi, paketleme tesislerinde işlenmesi var. Hepsinin toplam maliyeti 2 lirayı bulmakta. Fakat pazar ve marketlerde yüksek fiyatlarla satılıyor" diye konuştu. Bazı limonların bozuk olduğu halde iç piyasada tüketildiğini kaydeden Doğan, "Yabancı almayınca iç piyasaya sürüldü" dedi.   KAYNAK:TAKVİM

Yeni mahsul öncesinde azalan stoklara bağlı olarak her yıl Temmuz ve Ağustos'ta fiyatı artan , 1 ay içinde yüzde 90 zamlandı, kilo fiyatı 6 liraya çıktı. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, bahçede limonun fiyatının 1,02 ile 1,05 lira arasında değiştiğini belirtirken, "Limon hasat edilirken bunun işçiliği, nakliyesi, paketleme tesislerinde işlenmesi var. Hepsinin toplam maliyeti 2 lirayı bulmakta. Fakat pazar ve marketlerde yüksek fiyatlarla satılıyor" diye konuştu. Bazı limonların bozuk olduğu halde iç piyasada tüketildiğini kaydeden Doğan, "Yabancı almayınca iç piyasaya sürüldü" dedi.

 

KAYNAK:TAKVİM

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.