19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Bakan Işık kırmızıçizgilerini hatırlattı!

30.06.2017 - 12:19, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Bakan Işık kırmızıçizgilerini hatırlattı!

NATO Savunma Bakanları toplantısı için Brüksel’e giden Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Türkiye’nin, ABD-PYD ile ilişkisinden duyduğu rahatsızlığı mevkidaşına iletti. Işık, Türkiye’nin kırmızı çizgilerini ABD’ye bir kez daha hatırlattı.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Brüksel'de ABD Savunma Bakanı James Mattis ile görüştü. Bakan Fikri Işık, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere geldiği Brüksel'de ABD Savunma Bakanı James Mattis ile bir araya geldi. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile ABD Savunma Bakanı James Mattis'in görüşmesinde Suriye, Irak, Katar ve Afganistan başta olmak üzere bölgesel konular ele alındı. Bakan Işık, ABD'nin Suriye'de terör örgütü PYD/YPG ile ilişkisinden Türkiye'nin duyduğu rahatsızlığı bir kez daha muhatabına iletti. GÜNDEM ORTA DOĞU Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgilere göre, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile ABD Savunma Bakanı James Mattis yarınki NATO toplantısı öncesinde Brüksel'de ikili bir görüşme gerçekleştirdi. Yaklaşık bir saatlik görüşmede Suriye, Irak, Katar ve Afganistan başta olmak üzere bölgesel konular gündeme geldi. Ayrıca, Mattis'in Işık'a geçen hafta gönderdiği mektupta bahsedilen konular detaylı olarak ele alındı. TÜRKİYE’NİN RAHATSIZLIĞI Işık, ABD'nin Suriye'de PYD/YPG ile ilişkisinden Türkiye'nin duyduğu rahatsızlığı bir kez daha muhatabına iletti. Mattis, PYD/YPG ile ilişiklerinin 'tercihten değil zorunluluktan kaynaklanan kısa dönemli geçici bir durum' olduğunu teyit etti. İki bakanın görüşmesinde Katar konusuna yönelik olarak sorunun Katar'ın egemenlik hakları çerçevesinde konuşularak bir an önce çözülmesi gerekliliği konusunda görüş birliği oluştu. ABD ve Türkiye'nin NATO müttefiki olarak bölgesel konularda işbirliği içinde çalışmaya devam edecekleri bir kez vurgulandı.
NATO Savunma Bakanları toplantısı için Brüksel’e giden Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Türkiye’nin, ABD-PYD ile ilişkisinden duyduğu rahatsızlığı mevkidaşına iletti. Işık, Türkiye’nin kırmızı çizgilerini ABD’ye bir kez daha hatırlattı.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Brüksel'de ABD Savunma Bakanı James Mattis ile görüştü. Bakan Fikri Işık, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere geldiği Brüksel'de ABD Savunma Bakanı James Mattis ile bir araya geldi. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile ABD Savunma Bakanı James Mattis'in görüşmesinde Suriye, Irak, Katar ve Afganistan başta olmak üzere bölgesel konular ele alındı. Bakan Işık, ABD'nin Suriye'de terör örgütü PYD/YPG ile ilişkisinden Türkiye'nin duyduğu rahatsızlığı bir kez daha muhatabına iletti.

GÜNDEM ORTA DOĞU

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgilere göre, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile ABD Savunma Bakanı James Mattis yarınki NATO toplantısı öncesinde Brüksel'de ikili bir görüşme gerçekleştirdi. Yaklaşık bir saatlik görüşmede Suriye, Irak, Katar ve Afganistan başta olmak üzere bölgesel konular gündeme geldi. Ayrıca, Mattis'in Işık'a geçen hafta gönderdiği mektupta bahsedilen konular detaylı olarak ele alındı.

TÜRKİYE’NİN RAHATSIZLIĞI

Işık, ABD'nin Suriye'de PYD/YPG ile ilişkisinden Türkiye'nin duyduğu rahatsızlığı bir kez daha muhatabına iletti. Mattis, PYD/YPG ile ilişiklerinin 'tercihten değil zorunluluktan kaynaklanan kısa dönemli geçici bir durum' olduğunu teyit etti. İki bakanın görüşmesinde Katar konusuna yönelik olarak sorunun Katar'ın egemenlik hakları çerçevesinde konuşularak bir an önce çözülmesi gerekliliği konusunda görüş birliği oluştu. ABD ve Türkiye'nin NATO müttefiki olarak bölgesel konularda işbirliği içinde çalışmaya devam edecekleri bir kez vurgulandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.