Bakan Işık PARDUS çağrısı yaptı!

Kocaeli 08.02.2017 - 09:58, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Bakan Işık PARDUS çağrısı yaptı!

Türkiye'nin 2016-2019 Siber Güvenlik Strateji ve Eylem Planı kapsamında milli işletim sistemi Pardus'un kullanımının yaygınlaştırılması planlanıyor. HAVELSAN ve TÜBİTAK ULAKBİM tarafından 9 Eylül'de imzalanan protokolle de bununla ilgili yeni bir dönem başladı.  PARDUS’un kullanım alanının yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla İstanbul’un Anadolu yakasında bulunan 9 ilçe belediyesi, PARDUS’ u kullanmaya başladı. Milli işletim sistemi Pardus'un yaygınlaştırılması ve geliştirilmesini "Stratejik iş alanı" olarak belirleyen HAVELSAN, dönüşüm ortağı olduğu projeye yönelik çalışmalara önce kendi bünyesinde oluşturduğu ekip ve test laboratuvarıyla başladı. HAVELSAN'da, mevcut ve yeni geliştirilen ürünlerin milli işletim sistemi Pardus'a uyumlu hale getirilmesi için de çalışılıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'ni Güçlendirme Vakfı'na bağlı ortaklıklar, Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı kurum ve kuruluşlar ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında da Pardus'la ilgili faaliyetler sürüyor.   Bizimkiler yok!   TÜBİTAK tarafından geliştirilen yerli işletim sistemi PARDUS’un kullanım alanının yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla İstanbul’un Anadolu yakasında bulunan 9 ilçe belediyesi, PARDUS’ u kullanmaya başlayacak. İstanbul’un Anadolu yakasında bulunan 9 ilçe belediyesi ( Pendik, Beykoz, Çekmeköy, Sancaktepe, Sultanbeyli, Şile, Tuzla, Ümraniye ve Üsküdar), bundan sonra yerli işletim sistemi PARDUS’u kullanma kararı aldıklarını açıkladılar. Bu 9 ilçe ile TÜBİTAK arasında PARDUS’un kullanımı hakkında bir de protokol imzalandı.  Kocaeli’nden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi  dahil hiçbir belediyenin Pardus kullanımı için başvuru yapmaması da dikkat çekerken, yerli işletim sisteminin kısa bir süre sonra Marmara Belediyeler Birliği toplantılarında gündeme getirileceği ve kullanımının arttırılacağı öğrenildi.   Bakan Işık yükletmiş   Milli Savunma Bakanı Fikri Işık,  TÜBİTAK mühendislerince hayata geçirilen milli işletim sistemi Pardus'a HAVELSAN'ın da dâhil olduğunu açıkladı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevini yürütürken bilgisayarında bu sistemin yüklü olduğunu vurgulayan Bakan Işık, şunları söyledi: "Pardus'u verimli olarak kullanıyordum. Milli Savunma Bakanlığı'na geçince yine bilgisayarıma Pardus yüklettim. Asker Alma Genel Müdürlüğümüz başta olmak üzere Deniz Kuvvetlerimiz gibi pek çok birimimizde Pardus'u yaygınlaştırıyoruz. Hem bu alanda dışa bağımlılıktan kurtularak dövizin yurt dışına çıkmasını önlüyor hem de siber güvenlik alanında bizim olan bir işletim sistemiyle daha emniyetli çalışıyoruz. Bütün resmi kurumlarımızı ve vatandaşlarımızı, ücretsiz olarak edinebilecekleri Pardus'u kullanmaya davet ediyorum."  

Türkiye'nin 2016-2019 Siber Güvenlik Strateji ve Eylem Planı kapsamında milli işletim sistemi Pardus'un kullanımının yaygınlaştırılması planlanıyor. HAVELSAN ve TÜBİTAK ULAKBİM tarafından 9 Eylül'de imzalanan protokolle de bununla ilgili yeni bir dönem başladı. 

PARDUS’un kullanım alanının yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla İstanbul’un Anadolu yakasında bulunan 9 ilçe belediyesi, PARDUS’ u kullanmaya başladı. Milli işletim sistemi Pardus'un yaygınlaştırılması ve geliştirilmesini "Stratejik iş alanı" olarak belirleyen HAVELSAN, dönüşüm ortağı olduğu projeye yönelik çalışmalara önce kendi bünyesinde oluşturduğu ekip ve test laboratuvarıyla başladı. HAVELSAN'da, mevcut ve yeni geliştirilen ürünlerin milli işletim sistemi Pardus'a uyumlu hale getirilmesi için de çalışılıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'ni Güçlendirme Vakfı'na bağlı ortaklıklar, Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı kurum ve kuruluşlar ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında da Pardus'la ilgili faaliyetler sürüyor.  

Bizimkiler yok!  

TÜBİTAK tarafından geliştirilen yerli işletim sistemi PARDUS’un kullanım alanının yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla İstanbul’un Anadolu yakasında bulunan 9 ilçe belediyesi, PARDUS’ u kullanmaya başlayacak. İstanbul’un Anadolu yakasında bulunan 9 ilçe belediyesi ( Pendik, Beykoz, Çekmeköy, Sancaktepe, Sultanbeyli, Şile, Tuzla, Ümraniye ve Üsküdar), bundan sonra yerli işletim sistemi PARDUS’u kullanma kararı aldıklarını açıkladılar. Bu 9 ilçe ile TÜBİTAK arasında PARDUS’un kullanımı hakkında bir de protokol imzalandı.  Kocaeli’nden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi  dahil hiçbir belediyenin Pardus kullanımı için başvuru yapmaması da dikkat çekerken, yerli işletim sisteminin kısa bir süre sonra Marmara Belediyeler Birliği toplantılarında gündeme getirileceği ve kullanımının arttırılacağı öğrenildi.  

Bakan Işık yükletmiş  

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık,  TÜBİTAK mühendislerince hayata geçirilen milli işletim sistemi Pardus'a HAVELSAN'ın da dâhil olduğunu açıkladı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevini yürütürken bilgisayarında bu sistemin yüklü olduğunu vurgulayan Bakan Işık, şunları söyledi: "Pardus'u verimli olarak kullanıyordum. Milli Savunma Bakanlığı'na geçince yine bilgisayarıma Pardus yüklettim. Asker Alma Genel Müdürlüğümüz başta olmak üzere Deniz Kuvvetlerimiz gibi pek çok birimimizde Pardus'u yaygınlaştırıyoruz. Hem bu alanda dışa bağımlılıktan kurtularak dövizin yurt dışına çıkmasını önlüyor hem de siber güvenlik alanında bizim olan bir işletim sistemiyle daha emniyetli çalışıyoruz. Bütün resmi kurumlarımızı ve vatandaşlarımızı, ücretsiz olarak edinebilecekleri Pardus'u kullanmaya davet ediyorum."
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.