19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Bakan Işık tepki gösterdi!

26.11.2016 - 10:44, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Bakan Işık tepki gösterdi!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Avusturya'nın Türkiye'ye yönelik silah ambargosuna ilişkin, 'Talihsiz bir karar ama Türkiye'yi etkilemez" dedi. Avusturya'nın silah ambargosu kararına ilişkin, " Avusturya'nın ambargo kararını kınıyoruz.

Çok talihsiz bir karar. Türkiye hiçbir zaman, çatışmayı ve gerilimi savunan bir ülke değil. Ben eminim ki bu uygulamalar Türkiye'nin savunma sanayiinde bize motivasyon sağlayacaktır. Avusturya'nın koyduğu silah satışında Türkiye'nin pratikte etkilenmeyeceğini söyleyeyim. Bunlar bizim kulağımıza küpe olmalı, kritik teknolojilerin geliştirilmesinde gece gündüz devam etmeliyiz. " dedi 286 BİN KİŞİ BAŞVURDU Bakan Işık TSK'ya personel alımı sorusu üzerine şunları söyledi;"Özellikle uzman çavuş, sözleşmeli er ve erbaşla ilgili şu ana kadar 134 bin müracaat oldu, subay ve astsubayla ilgili 152 bin başvuru oldu. Bu Türk halkının TSK'ya gösterdiği teveccühün göstergesi. Harp okullarımıza yapılan müracaatlardan memnunuz. TSK hiç kuşkusuz dünyanın ordularından biri. TSK'yı güçlü kılan en önemli unsur ise insan kaynağıdır. Bu ordu peygamber ocağıdır. Bu ordunun mensubu olmak her Türk gencinin hayalini süsleyen güzel bir olgudur. Türk gençlerini Türk Ordusu'na katılmaya davet ediyor, başvuruların daha da artacağına inanıyorum."
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Avusturya'nın Türkiye'ye yönelik silah ambargosuna ilişkin, 'Talihsiz bir karar ama Türkiye'yi etkilemez" dedi. Avusturya'nın silah ambargosu kararına ilişkin, " Avusturya'nın ambargo kararını kınıyoruz.

Çok talihsiz bir karar. Türkiye hiçbir zaman, çatışmayı ve gerilimi savunan bir ülke değil. Ben eminim ki bu uygulamalar Türkiye'nin savunma sanayiinde bize motivasyon sağlayacaktır. Avusturya'nın koyduğu silah satışında Türkiye'nin pratikte etkilenmeyeceğini söyleyeyim. Bunlar bizim kulağımıza küpe olmalı, kritik teknolojilerin geliştirilmesinde gece gündüz devam etmeliyiz. " dedi

286 BİN KİŞİ BAŞVURDU

Bakan Işık TSK'ya personel alımı sorusu üzerine şunları söyledi;"Özellikle uzman çavuş, sözleşmeli er ve erbaşla ilgili şu ana kadar 134 bin müracaat oldu, subay ve astsubayla ilgili 152 bin başvuru oldu. Bu Türk halkının TSK'ya gösterdiği teveccühün göstergesi. Harp okullarımıza yapılan müracaatlardan memnunuz. TSK hiç kuşkusuz dünyanın ordularından biri. TSK'yı güçlü kılan en önemli unsur ise insan kaynağıdır. Bu ordu peygamber ocağıdır. Bu ordunun mensubu olmak her Türk gencinin hayalini süsleyen güzel bir olgudur. Türk gençlerini Türk Ordusu'na katılmaya davet ediyor, başvuruların daha da artacağına inanıyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.