Bakan: "Bir güzellik yapacağım"

Kocaeli 28.04.2016 - 10:35, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Bakan: "Bir güzellik yapacağım"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım geçiş ücreti ile gündemde olan yapılan Osman Gazi Köprüsü ile ilgili "Bedava diye bir şey yok, yine de bir güzellik yapacağım" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım geçiş ücreti ile gündemde olan yapılan Osman Gazi Köprüsü ile ilgili "Bedava diye bir şey yok, yine de bir güzellik yapacağım" dedi.   Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmit Körfezi'nde yapılan Osman Gazi Köprüsü’nden geçiş ücretinin 117 lira olmasıyla ilgili olarak, "Bedava bir şey yok. Alternatifi var. Pahalı bulan Körfez’i dolaşır, gemiyle geçer" dedi. Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Serpil Çevikcan'a konuşan Binali Yıldırım'ın açıklaması şöyle: Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin bedelini yıllarca millet ödedi. Kullanmayanlar da ödedi. Burada kullananlar ödeyecek. Bedava bir şey yok. Alternatifi var. Pahalı bulan Körfez’i dolaşır, gemiyle geçer. Necati Doğru geçmiyorsa gemiyle geçsin. Vakti çok nasıl olsa. Bu bir finansman modelidir. 50 sene daha mı bekleyeceğiz? Bunlar çalıştıracaklar, 17­18 sene sonra bize gelecek bedava. O zaman isterseniz bedava yaparız.   "BİR GÜZELLİK YAPACAĞIM" İkincisi; bu köprüdeki ücretler dünyadaki emsallerine baktığınızda en ucuzudur. İstanbul’dan İzmir’e 3 saatte gideceksiniz. Zaman, yakıt maliyetini hesap ederseniz hem ucuz, hem de güvenli. Bir şey daha söyleyeyim millet rahat etsin. Bu modelde, “Bu kadar trafik, ücreti bu kadar, fark varsa biz ödeyeceğiz” diyoruz. Günde 40 bin. Diyelim ki 30 bin geçti. 10 bin eksiği var, onu yıl sonunda firmaya ödeyeceğiz. Peşin yaptır, taksitle öde. Garanti vermiyorsan, “Gel Allah rızası için bir köprü yap 30 katrilyona.” Var mı böyle bir babayiğit? Ya bekleyip 40 sene sonra yapacaksın ya da böyle modellerle. Ama bir şey yapacağız, bütün bunları dikkate alarak geçişlerle ilgili bir sürprizim var. Yine de güzellik yapacağım.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım geçiş ücreti ile gündemde olan yapılan Osman Gazi Köprüsü ile ilgili "Bedava diye bir şey yok, yine de bir güzellik yapacağım" dedi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım geçiş ücreti ile gündemde olan yapılan Osman Gazi Köprüsü ile ilgili "Bedava diye bir şey yok, yine de bir güzellik yapacağım" dedi.
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmit Körfezi'nde yapılan Osman Gazi Köprüsü’nden geçiş ücretinin 117 lira olmasıyla ilgili olarak, "Bedava bir şey yok. Alternatifi var. Pahalı bulan Körfez’i dolaşır, gemiyle geçer" dedi. Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Serpil Çevikcan'a konuşan Binali Yıldırım'ın açıklaması şöyle: Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin bedelini yıllarca millet ödedi. Kullanmayanlar da ödedi. Burada kullananlar ödeyecek. Bedava bir şey yok. Alternatifi var. Pahalı bulan Körfez’i dolaşır, gemiyle geçer. Necati Doğru geçmiyorsa gemiyle geçsin. Vakti çok nasıl olsa. Bu bir finansman modelidir. 50 sene daha mı bekleyeceğiz? Bunlar çalıştıracaklar, 17­18 sene sonra bize gelecek bedava. O zaman isterseniz bedava yaparız.
 
"BİR GÜZELLİK YAPACAĞIM"
İkincisi; bu köprüdeki ücretler dünyadaki emsallerine baktığınızda en ucuzudur. İstanbul’dan İzmir’e 3 saatte gideceksiniz. Zaman, yakıt maliyetini hesap ederseniz hem ucuz, hem de güvenli. Bir şey daha söyleyeyim millet rahat etsin. Bu modelde, “Bu kadar trafik, ücreti bu kadar, fark varsa biz ödeyeceğiz” diyoruz. Günde 40 bin. Diyelim ki 30 bin geçti. 10 bin eksiği var, onu yıl sonunda firmaya ödeyeceğiz. Peşin yaptır, taksitle öde. Garanti vermiyorsan, “Gel Allah rızası için bir köprü yap 30 katrilyona.” Var mı böyle bir babayiğit? Ya bekleyip 40 sene sonra yapacaksın ya da böyle modellerle. Ama bir şey yapacağız, bütün bunları dikkate alarak geçişlerle ilgili bir sürprizim var. Yine de güzellik yapacağım.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.