Bakan'dan vergi müjdesi!

Ekonomi 29.08.2017 - 09:34, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Bakan'dan vergi müjdesi!

Stratejik sektörlerde kurumlar vergisi indirimi yapacaklarını söyleyen Maliye Bakanı Ağbal, Türkiye’ye yatırım akacağını belirtti. Ağbal, ‘Çalışan, üreten kazanacak’ dedi

Maliye Bakanı Naci Ağbal, özel sektörün önünde büyük engel olan kurumlar vergisi başta olmak üzere gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Stratejik sektörlere kurumlar vergisi indirimine yönelik çalışma yaptıklarını vurgulayan Ağbal, "Çalışanı da kazanacak üreteni de. Oran indirimi tek başına firmaya sağlanan avantaj değil. Türkiye'nin büyümesine kalkınmasına katkı yapacak radikal düzenleme" dedi. Ağbal, sporcuların vergilendirilmesi konusunda da kulüplerden stopaj alınmasından yana olduklarını söyleyerek, şu mesajları verdi: YABANCI SERMAYEYİ ARTIRACAK: Uluslararası firmalar ülke tercihlerini yaparken vergi oranlarını çok önemsiyor. Enerji, savunma, güvenlik, sağlık gibi stratejik sektörlerde, Türkiye'nin rekabetçiliğini artıracak daha fazla reel sektör yatırımını gelmesini sağlayacak şekilde kurumlar vergisi oranlarında indirim çalışması yapıyoruz. Bu getirdiğimiz teşvik yatırımları artıracağı için toplamda vergi gelirlerini orta ve uzun vadede olumlu katkı sağlayacak. KİRADA GÖTÜRÜ GİDER YÜZDE 15'E DÜŞECEK: Kira gelirlerinin vergilendirilmesinde uygulanan doğrudan gider yazma modeli yerine gerçek gidere geçmek istiyoruz. Yüzde 25'lik oran yüzde 15'e düşürülebilecek. Özel inşaat işlerinde vergileme çok karışık, basitleştireceğiz..
Stratejik sektörlerde kurumlar vergisi indirimi yapacaklarını söyleyen Maliye Bakanı Ağbal, Türkiye’ye yatırım akacağını belirtti. Ağbal, ‘Çalışan, üreten kazanacak’ dedi

Maliye Bakanı Naci Ağbal, özel sektörün önünde büyük engel olan kurumlar vergisi başta olmak üzere gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Stratejik sektörlere kurumlar vergisi indirimine yönelik çalışma yaptıklarını vurgulayan Ağbal, "Çalışanı da kazanacak üreteni de. Oran indirimi tek başına firmaya sağlanan avantaj değil. Türkiye'nin büyümesine kalkınmasına katkı yapacak radikal düzenleme" dedi. Ağbal, sporcuların vergilendirilmesi konusunda da kulüplerden stopaj alınmasından yana olduklarını söyleyerek, şu mesajları verdi:

YABANCI SERMAYEYİ ARTIRACAK:

Uluslararası firmalar ülke tercihlerini yaparken vergi oranlarını çok önemsiyor. Enerji, savunma, güvenlik, sağlık gibi stratejik sektörlerde, Türkiye'nin rekabetçiliğini artıracak daha fazla reel sektör yatırımını gelmesini sağlayacak şekilde kurumlar vergisi oranlarında indirim çalışması yapıyoruz. Bu getirdiğimiz teşvik yatırımları artıracağı için toplamda vergi gelirlerini orta ve uzun vadede olumlu katkı sağlayacak.

KİRADA GÖTÜRÜ GİDER YÜZDE 15'E DÜŞECEK:

Kira gelirlerinin vergilendirilmesinde uygulanan doğrudan gider yazma modeli yerine gerçek gidere geçmek istiyoruz. Yüzde 25'lik oran yüzde 15'e düşürülebilecek. Özel inşaat işlerinde vergileme çok karışık, basitleştireceğiz..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.