Bakan Tarih Verdi

Ekonomi 20.02.2017 - 13:15, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Bakan Tarih Verdi

Kıdem tazminatı ve taşeron işçilerle ilgili önemli düzenlemelerin nisan ayından sonra yapılacağını ifade eden Bakan Mehmet Müezzinoğlu, " Sabırlı olun!" çağrısında bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, NTV  Ankara İstihbarat Şefi  Ahmet Ergen'in sorularını yanıtladı. Kıdem tazminatı ve taşeron işçilerle ilgili önemli düzenlemelerin nisan ayından sonra yapılacağını ifade eden Bakan Mehmet Müezzinoğlu, " Sabırlı olun!" dedi. Bakan Müezzinoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle; "İŞSİZLİKTEKİ ARTIŞIN SEBEBİ ZOR BİR 2016" İşsizlik oranı geçen yılın kasım döneminde yüzde 12,1'e yükseldi. İşsizlik böylece Mart 2010'dan bu yana ilk kez yüzde 12'yi aştı. İşsiz sayısı 3,7 milyonun üzerine çıktı. Bakan Müezzinoğlu özetle şöyle konuştu;   "İşsizlikteki artışın sebebi zor bir 2016. Terör eylemleine karşı yoğun mücadele,  Rusya ile kriz ve bu krizin turizme getirdiği olumsuzluklar, 15 Temmuz darbe girişimi. GENEL SAĞLIK SİGORTASI'NDA YENİ DÖNEM Kapsam dışında olan vatandaşlarımız gelir testine tabi idiler. Yaklaşık 7 milyon vatandaşımıza diyoruz ki gelir testine gitmene gerek yok. Bu ay yasalaştıracağız. Aylık 53 lira ödedikleri takdirde GSS kapsamına girecekler. Emeklilikte yaşa takılanlar sağlık hizmeti alamıyorlardı onlar da bu 53 lirayı ödeyerek GSS kapsamına girecekler.   BÜYÜKANNEYE TORUN MAAŞI Yoğun talep var. Yaklaşık 105 bin başvuru var 27 bin 30'u bizim şartlarımıza uygun. Dünyaya örnek bir proje olsun istiyoruz. EMEKLİYE PROMOSYON ÖDEMELERİ Emeklilere promosyon ödemesi için 16 bankayla protokol imzalandı. Emeklilerimiz ödeme için PTT'yi tercih edebilir. KAMUDA FETÖ İHRAÇLARI 19 bin 175 kişi görevlerine iade edildi. İhraç edilenlerin emeklilik hakları ödeniyor. Emeklilik maaşının kesilmesi yargıyla olur. "
Kıdem tazminatı ve taşeron işçilerle ilgili önemli düzenlemelerin nisan ayından sonra yapılacağını ifade eden Bakan Mehmet Müezzinoğlu, " Sabırlı olun!" çağrısında bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, NTV  Ankara İstihbarat Şefi  Ahmet Ergen'in sorularını yanıtladı. Kıdem tazminatı ve taşeron işçilerle ilgili önemli düzenlemelerin nisan ayından sonra yapılacağını ifade eden Bakan Mehmet Müezzinoğlu, " Sabırlı olun!" dedi.

Bakan Müezzinoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle;

"İŞSİZLİKTEKİ ARTIŞIN SEBEBİ ZOR BİR 2016"

İşsizlik oranı geçen yılın kasım döneminde yüzde 12,1'e yükseldi. İşsizlik böylece Mart 2010'dan bu yana ilk kez yüzde 12'yi aştı. İşsiz sayısı 3,7 milyonun üzerine çıktı.
Bakan Müezzinoğlu özetle şöyle konuştu;

 

"İşsizlikteki artışın sebebi zor bir 2016. Terör eylemleine karşı yoğun mücadele,  Rusya ile kriz ve bu krizin turizme getirdiği olumsuzluklar, 15 Temmuz darbe girişimi.

GENEL SAĞLIK SİGORTASI'NDA YENİ DÖNEM

Kapsam dışında olan vatandaşlarımız gelir testine tabi idiler. Yaklaşık 7 milyon vatandaşımıza diyoruz ki gelir testine gitmene gerek yok. Bu ay yasalaştıracağız. Aylık 53 lira ödedikleri takdirde GSS kapsamına girecekler. Emeklilikte yaşa takılanlar sağlık hizmeti alamıyorlardı onlar da bu 53 lirayı ödeyerek GSS kapsamına girecekler.

 

BÜYÜKANNEYE TORUN MAAŞI

Yoğun talep var. Yaklaşık 105 bin başvuru var 27 bin 30'u bizim şartlarımıza uygun. Dünyaya örnek bir proje olsun istiyoruz.

EMEKLİYE PROMOSYON ÖDEMELERİ

Emeklilere promosyon ödemesi için 16 bankayla protokol imzalandı. Emeklilerimiz ödeme için PTT'yi tercih edebilir.

KAMUDA FETÖ İHRAÇLARI

19 bin 175 kişi görevlerine iade edildi. İhraç edilenlerin emeklilik hakları ödeniyor. Emeklilik maaşının kesilmesi yargıyla olur. "

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.