19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Bakan Turhan “Gebze ve Dilovası’nı Sisteme Entegre Edeceğiz”

Gebze 27.07.2018 - 18:08, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Bakan Turhan “Gebze ve Dilovası’nı Sisteme Entegre Edeceğiz”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, İstanbul Kuzey Marmara Otoyolu’na yıl sonuna doğru Gebze ve Dilovası’nı bu sisteme entegre etmeyi planladıklarını ifade etti.

İstanbul Kuzey Marmara Otoyolu İnşaatı Avrupa Yakası kesimindeki şantiye alanında incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan çalışmalarla ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan çalışmalardan gelinen aşamalar hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Turhan, “Bu proje aynı zamanda İstanbul'un doğu yerleşimlerindeki trafik hareketini, diğer ulaşım altyapısı sistemleri ile de entegre etmiş olacak. İstanbul'un doğusundan gelen trafik, Reşadiye Kavşağı ile Çamlık Kavşağı, yine Kurtköy Kavşağı, batısında Odayeri ve Mahmutbey Kavşağı, 29 Ekim'de açmayı hedeflediğimiz Tayakadın ve Yassıören Kavşakları ile İstanbul'un mevcut ulaşım altyapısında hizmet veren yolları ile entegre olacak. Yıl sonuna doğru da Çatalca'yı ve Gebze'yi bu sisteme entegre etmeyi planlıyoruz. KURTKÖY-DİLOVASI LİMAN BAĞLANTISI Dördüncü kesim yani Kurtköy-Dilovası Liman bağlantısı ve liman bağlantısı ile İzmit Kuzey Geçişi arasındaki Sevindikli Kavşağı'nı da bu yıl içerisinde hizmete açarak İstanbul'a doğudan gelen trafiği, İzmit-Gebze, Gebze-Kurtköy, Kurtköy-Ümraniye ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü arasındaki kapasite üzerinde hizmet veren ulaşım sistemini yani TEM Otoyolu'nu da önemli ölçüde rahatlatmış olacağız.” dedi. Bakan Turhan, Çatalca ile İzmit'in kuzeyindeki Körfez ilçesinin Sevindikli Kavşağı'nda bulunan kesimler hizmete açıldığında, İstanbul'un giriş ve çıkışlarında, şehir içindeki kesimlerinde yaşanan trafik yoğunluğunun önemli ölçüde rahatlayacağını aktardı.     Haber:KÜBRA AKABALI      
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, İstanbul Kuzey Marmara Otoyolu’na yıl sonuna doğru Gebze ve Dilovası’nı bu sisteme entegre etmeyi planladıklarını ifade etti.

İstanbul Kuzey Marmara Otoyolu İnşaatı Avrupa Yakası kesimindeki şantiye alanında incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan çalışmalarla ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan çalışmalardan gelinen aşamalar hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Turhan, “Bu proje aynı zamanda İstanbul'un doğu yerleşimlerindeki trafik hareketini, diğer ulaşım altyapısı sistemleri ile de entegre etmiş olacak. İstanbul'un doğusundan gelen trafik, Reşadiye Kavşağı ile Çamlık Kavşağı, yine Kurtköy Kavşağı, batısında Odayeri ve Mahmutbey Kavşağı, 29 Ekim'de açmayı hedeflediğimiz Tayakadın ve Yassıören Kavşakları ile İstanbul'un mevcut ulaşım altyapısında hizmet veren yolları ile entegre olacak. Yıl sonuna doğru da Çatalca'yı ve Gebze'yi bu sisteme entegre etmeyi planlıyoruz.

KURTKÖY-DİLOVASI LİMAN BAĞLANTISI

Dördüncü kesim yani Kurtköy-Dilovası Liman bağlantısı ve liman bağlantısı ile İzmit Kuzey Geçişi arasındaki Sevindikli Kavşağı'nı da bu yıl içerisinde hizmete açarak İstanbul'a doğudan gelen trafiği, İzmit-Gebze, Gebze-Kurtköy, Kurtköy-Ümraniye ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü arasındaki kapasite üzerinde hizmet veren ulaşım sistemini yani TEM Otoyolu'nu da önemli ölçüde rahatlatmış olacağız.” dedi. Bakan Turhan, Çatalca ile İzmit'in kuzeyindeki Körfez ilçesinin Sevindikli Kavşağı'nda bulunan kesimler hizmete açıldığında, İstanbul'un giriş ve çıkışlarında, şehir içindeki kesimlerinde yaşanan trafik yoğunluğunun önemli ölçüde rahatlayacağını aktardı.

 

 

Haber:KÜBRA AKABALI

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.