19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Bakan zam yok dedi ama Kocaeli'de ekmek fiyatları arttı

Kocaeli 08.12.2015 - 10:14, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Bakan zam yok dedi ama Kocaeli'de ekmek fiyatları arttı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ekmek fiyatlarında artış olacağı iddiasını yalanladı; ancak Kocaeli'de fiyatlara zam geldi. Kocaeli'de 250 gram ekmeğin fiyatı 1 liradan 1 lira 25 kuruşa yükseldi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ekmek fiyatlarında artış olacağı iddiasını yalanladı; ancak Kocaeli'de fiyatlara zam geldi. Kocaeli'de 250 gram ekmeğin fiyatı 1 liradan 1 lira 25 kuruşa yükseldi.  Kocaeli Fırıncılar Odası il genelinde 1 lira olan 250 gram ekmeğin fiyatının 1 lira 25 kuruş olması için geçen ay içerisinde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne başvuruda bulundu. Birlik yaptığı yönetim toplantısında fırıncıların taleplerini haklı bularak zam talebini onayladı. Zamlı ekmek fiyatı geçen ay bazı ilçelerde bu ayın başından itibaren de il genelinde uygulanmaya başladı. Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, fiyat artışını zorunlu olarak yaptıklarını belirterek, "Un ve işçi maliyetleri arttı. Kocaeli'ndeki fırınlar yüzde 30 kapasite ile çalışıyor. 250 fırın olması gerekirken bu rakam 500. Bu da pastanın bölünmesine ve fiyatın artmasına neden oluyor." dedi.  Sarı, 26 aydır ekmeğe zam yapılmadığını, bu süreçte un ve işçilik başta olmak üzere birçok kaleme zam geldiğini söyledi. Sarı, bu sebeple il genelinde 250 gram olarak satılan ekmeğe yüzde 25 zam yapmak zorunda kaldıklarını anlattı. Sarı, zam sonrası ekmeğin fiyatının 1 liradan 1 lira 25 kuruşa yükseldiğini kaydetti. Sarı, Bakan Faruk Çelik'in bugün yaptığı ekmek zammıyla ilişkin açıklaması hakkında da "Bakan beyin konuşmasını bizim genel başkana sordum. Orada eksik anlaşılma var sanırım. Bakan bey, kilogram ekmeğin 5 liradan fazla olmayacağı yönünde ifade kullanmış. Zaten şuanda bizim ekmek fiyatımızda 1 kilogram da 5 lira. Bu fiyat kaçınılmazdı. Çünkü 26 aydır zam yapılmadı. Ayrıca Kocaeli'de fırın sayısı çok fazla. Mevcut fırınlar yüzde 30 kapasite ile çalışıyor. 500 fırın var. Bu rakam 250 olması gerekiyor. Fırın fazla olunca pasta da bölünüyor. Bu da haliyle fiyat artışını etkiliyor." diye konuştu.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ekmek fiyatlarında artış olacağı iddiasını yalanladı; ancak Kocaeli'de fiyatlara zam geldi. Kocaeli'de 250 gram ekmeğin fiyatı 1 liradan 1 lira 25 kuruşa yükseldi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ekmek fiyatlarında artış olacağı iddiasını yalanladı; ancak Kocaeli'de fiyatlara zam geldi. Kocaeli'de 250 gram ekmeğin fiyatı 1 liradan 1 lira 25 kuruşa yükseldi. 

Kocaeli Fırıncılar Odası il genelinde 1 lira olan 250 gram ekmeğin fiyatının 1 lira 25 kuruş olması için geçen ay içerisinde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne başvuruda bulundu. Birlik yaptığı yönetim toplantısında fırıncıların taleplerini haklı bularak zam talebini onayladı. Zamlı ekmek fiyatı geçen ay bazı ilçelerde bu ayın başından itibaren de il genelinde uygulanmaya başladı.

Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, fiyat artışını zorunlu olarak yaptıklarını belirterek, "Un ve işçi maliyetleri arttı. Kocaeli'ndeki fırınlar yüzde 30 kapasite ile çalışıyor. 250 fırın olması gerekirken bu rakam 500. Bu da pastanın bölünmesine ve fiyatın artmasına neden oluyor." dedi. 

Sarı, 26 aydır ekmeğe zam yapılmadığını, bu süreçte un ve işçilik başta olmak üzere birçok kaleme zam geldiğini söyledi. Sarı, bu sebeple il genelinde 250 gram olarak satılan ekmeğe yüzde 25 zam yapmak zorunda kaldıklarını anlattı. Sarı, zam sonrası ekmeğin fiyatının 1 liradan 1 lira 25 kuruşa yükseldiğini kaydetti. Sarı, Bakan Faruk Çelik'in bugün yaptığı ekmek zammıyla ilişkin açıklaması hakkında da "Bakan beyin konuşmasını bizim genel başkana sordum. Orada eksik anlaşılma var sanırım. Bakan bey, kilogram ekmeğin 5 liradan fazla olmayacağı yönünde ifade kullanmış. Zaten şuanda bizim ekmek fiyatımızda 1 kilogram da 5 lira. Bu fiyat kaçınılmazdı. Çünkü 26 aydır zam yapılmadı. Ayrıca Kocaeli'de fırın sayısı çok fazla. Mevcut fırınlar yüzde 30 kapasite ile çalışıyor. 500 fırın var. Bu rakam 250 olması gerekiyor. Fırın fazla olunca pasta da bölünüyor. Bu da haliyle fiyat artışını etkiliyor." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.