Bakanlar Değişiyor mu?

01.02.2017 - 21:23, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Bakanlar Değişiyor mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın akşam saatlerinde yaptığı sürpriz görüşme sonrası ortaya atılan "Kabinede değişiklik yapılacak" iddialarına yanıt veren Yasin Aktay "Emin olun yok" dedi.

AK Parti'den Kabinede Değişiklik Yapılacağı İddialarına Yanıt 2 saat önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın akşam saatlerinde yaptığı sürpriz görüşme sonrası ortaya atılan "Kabinede değişiklik yapılacak" iddialarına yanıt veren Yasin Aktay "Emin olun yok" dedi. Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan  Binali Yıldırım, gündemlerinde açıklanmamasına rağmen akşam saatlerinde sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi. Beştepe Külliyesi'nde gerçekleşen görüşmenin başladığı dakikalarda, kulislerde "Kabinede değişiklik mi yapılacak?" söylentileri dolaşmaya başladı. Konu hakkında açıklama yapan  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Aktay "Emin olun yok. Hiç yok yani öyle bir konu ne konuşuldu ne de gündeme öyle bir konu gelmiş bulunuyor" dedi.   "ABD'NİN YAPTIĞINI SADECE İZLEMEKLE KALMAYACĞIZ" ABD'nin PYD'ye zırhlı araç vermesini de değerlendiren Aktay "ABD'nin, sözüm ona  Suriye Demokratik Güçleri denilen, aslında büyük ölçüde terör örgütü  PKK'nın  Suriye'deki uzantısı olan terör örgütü unsurlarına çıtayı biraz daha yükselterek zırhlı araçlar, daha nitelikli silahlar vermeye başlamış olması da bu açıdan endişeyle izlediğimiz bir husus. Sadece izlemekle de tabii ki kalmayacağız, bunun da gereğini elbette ki yapacağız" ifadelerini kullandı. ADVERTISEMENT   Daha Fazla Bilgi powered by TagOn   "CHP SABOTE ETMEK İÇİN HER ŞEYİ YAPTI" CHP'nin "anayasa dayatmayla getiriliyor" iddialarına da cevap veren Aktay "CHP TBMM'de anayasa değişikliği görüşmeleri yürütülürken, demokratik hakkını sonuna kadar kullandı, daha fazlasını kullandı, bu süreci sabote etmek için, engellemek için elinden geleni yaptı. Meclisi dayatma ile anayasa olmaz. Parlamenter sistem içerisinde mevcut yetiklerini dahi kullanmaya bu şekilde tavır sergilediğiniz parlamentonun onurunu, gücünü yetkisini savunmak size mi düştü diye sorarlar. Sizin savunduğunuz parlamentonun gücünün artırılması falan değil" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın akşam saatlerinde yaptığı sürpriz görüşme sonrası ortaya atılan "Kabinede değişiklik yapılacak" iddialarına yanıt veren Yasin Aktay "Emin olun yok" dedi.

AK Parti'den Kabinede Değişiklik Yapılacağı İddialarına Yanıt

2 saat önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın akşam saatlerinde yaptığı sürpriz görüşme sonrası ortaya atılan "Kabinede değişiklik yapılacak" iddialarına yanıt veren Yasin Aktay "Emin olun yok" dedi.

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan  Binali Yıldırım, gündemlerinde açıklanmamasına rağmen akşam saatlerinde sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi.

Beştepe Külliyesi'nde gerçekleşen görüşmenin başladığı dakikalarda, kulislerde "Kabinede değişiklik mi yapılacak?" söylentileri dolaşmaya başladı.

Konu hakkında açıklama yapan  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Aktay "Emin olun yok. Hiç yok yani öyle bir konu ne konuşuldu ne de gündeme öyle bir konu gelmiş bulunuyor" dedi.

 

"ABD'NİN YAPTIĞINI SADECE İZLEMEKLE KALMAYACĞIZ"

ABD'nin PYD'ye zırhlı araç vermesini de değerlendiren Aktay "ABD'nin, sözüm ona  Suriye Demokratik Güçleri denilen, aslında büyük ölçüde terör örgütü  PKK'nın  Suriye'deki uzantısı olan terör örgütü unsurlarına çıtayı biraz daha yükselterek zırhlı araçlar, daha nitelikli silahlar vermeye başlamış olması da bu açıdan endişeyle izlediğimiz bir husus. Sadece izlemekle de tabii ki kalmayacağız, bunun da gereğini elbette ki yapacağız" ifadelerini kullandı.

ADVERTISEMENT
 
Daha Fazla Bilgi
powered by TagOn

 

"CHP SABOTE ETMEK İÇİN HER ŞEYİ YAPTI"

CHP'nin "anayasa dayatmayla getiriliyor" iddialarına da cevap veren Aktay "CHP TBMM'de anayasa değişikliği görüşmeleri yürütülürken, demokratik hakkını sonuna kadar kullandı, daha fazlasını kullandı, bu süreci sabote etmek için, engellemek için elinden geleni yaptı. Meclisi dayatma ile anayasa olmaz. Parlamenter sistem içerisinde mevcut yetiklerini dahi kullanmaya bu şekilde tavır sergilediğiniz parlamentonun onurunu, gücünü yetkisini savunmak size mi düştü diye sorarlar. Sizin savunduğunuz parlamentonun gücünün artırılması falan değil" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.