Bakkala berbere işsizlik maaşı müjdesi

06.12.2016 - 13:52, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Bakkala berbere işsizlik maaşı müjdesi

İşten çıkarılanlara ödenen işsizlik maaşının kapsamına esnaflar da dahil oluyor.

İflas gibi elinde olmayan nedenlerle (mücbir sebep) dükkanını-işletmesini kapatmak zorunda kalan esnaflara belirli bir süre, işsizlik maaşında olduğu gibi, ödeme yapılması planlanıyor. Star'dan Ercan Baysal'ın haberine göre bunun için ‘İşsizlik Fonu’ gibi ‘Esnaf Fonu’ kurulmasına yönelik çalışma başlatıldı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda mücbir sebeple bakkal, berber ya da bir başka meslek grubundaki esnaf dükkanını kapatırsa belirli bir süre belirlenen miktarda Fon’dan maaş alabilecek. Ne kadar süreyle ve hangi miktarda ödeme yapılacağına ise henüz karar verilmedi.   DETAYLAR NETLEŞECEK Hazine’nin belirli bir sermaye koyacağı Fon için esnaf ve sanatkar odaları da belirli miktarda bütçelerinden destekte bulunacak. Esnafların aidatlarından bir miktarda ‘Esnaf Fonu’na gidecek. Ancak esnafa ilave herhangi bir maliyet yüklenmeyecek. Fon kurulması için Kanuni düzenleme yapılacak. Önümüzdeki günlerde ödeme miktarı ve süresine ilişkin detaylar da netleşecek. 
İşten çıkarılanlara ödenen işsizlik maaşının kapsamına esnaflar da dahil oluyor.

İflas gibi elinde olmayan nedenlerle (mücbir sebep) dükkanını-işletmesini kapatmak zorunda kalan esnaflara belirli bir süre, işsizlik maaşında olduğu gibi, ödeme yapılması planlanıyor. Star'dan Ercan Baysal'ın haberine göre bunun için ‘İşsizlik Fonu’ gibi ‘Esnaf Fonu’ kurulmasına yönelik çalışma başlatıldı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda mücbir sebeple bakkal, berber ya da bir başka meslek grubundaki esnaf dükkanını kapatırsa belirli bir süre belirlenen miktarda Fon’dan maaş alabilecek. Ne kadar süreyle ve hangi miktarda ödeme yapılacağına ise henüz karar verilmedi.

 

DETAYLAR NETLEŞECEK

Hazine’nin belirli bir sermaye koyacağı Fon için esnaf ve sanatkar odaları da belirli miktarda bütçelerinden destekte bulunacak. Esnafların aidatlarından bir miktarda ‘Esnaf Fonu’na gidecek. Ancak esnafa ilave herhangi bir maliyet yüklenmeyecek. Fon kurulması için Kanuni düzenleme yapılacak. Önümüzdeki günlerde ödeme miktarı ve süresine ilişkin detaylar da netleşecek. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.