Balkan Türkleri Cumhuriyeti Kutladı

Kocaeli 30.10.2018 - 20:29, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Balkan Türkleri Cumhuriyeti Kutladı

Cumhuriyetin kuruluşunun 95’nci yıldönümü nedeniyle Tüm Balkan Türkleri Dayanışma Derneği’nin düzenlediği geleneksel Cumhuriyet Balosu’nun 4’ncüsü geçen hafta sonunda The Ness Otel’de gerçekleşti.

Prof. Dr. Mustafa Dülger başkanlığını yaptığı Tüm Balkan Türkleri Dayanışma Derneği yönetim kurulu üyeleri; Selim Yıldız, Fadıl Serbes, Cavide Öztürk, Hayret Dalgıç, Aysun Gümüşgöz Türkkal, Özlem Şahin, Ümmühan Çelik, Gönül Cengiz ve Fevzan Bilgiç’in ev sahipliği yaptığı Cumhuriyet Balosu’na, Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. N. Zafer Cantürk, CHP İl yöneticileri; Selim Yıldız, Naim Keskin ve Bilgi Dehman, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar’ın da aralarında bulunduğu nezih davetli topluluğu katıldı.  İHANET ÇETELERİNİN PARÇALAMA SENARYOSU Geleneksel hale getirdikleri Cumhuriyet Balosu’nun 4’ncüsüne katılan davetlilere teşekkür eden Tüm Balkan Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Prof.Dr. Mustafa Dülger, “Ülkemiz, Cumhuriyet tarihi boyuncu görülmemiş zor bir süreçten geçiyor. Etrafımız adeta bir ateş çemberiyle çevrilmiş durumda ve maalesef çevremizde güvenli elini tutacağımız bir tek dostumuz yok. Dost bildiğimiz ülkeler ise gözünü topraklarımıza dikmiş güçler ile işbirliği içindeler. Bilinen dış düşmanlar ile birlikte yurt içindeki ihanet çeteleri kurguladıkları tarih boyunca zaman zaman ortaya çıkan ülkemizi parçalama senaryosunu uygulamaya koymuş durumdalar. Ata’mızın yaklaşık 100 yıl evvel söylediği Türk Gençliğine hitabesindeki uyarılarının bir bir gerçekleştiğini görmemin üzüntüsünü yaşıyoruz” dedi.  UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ Bir takım nankör ve vefasızların Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsı, ailesi ve silah arkadaşları ve emaneti olan ilke ve devrimlerine karşı pervasızca saldırdığını, yalan ve iftiralarla dolu itibarsızlaştırma kampanyasına çılgınca devam ettiklerini belirten Tüm Balkan Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Prof.Dr. Dülger şöyle konuştu: Atamızın bizlere armağanı olan laik Türkiye Cumhuriyeti’nin vazgeçilmez temel ilkeleri bir bir yok edilmeye çalışılmaktadır. Güzel ülkemizi bölüp parçalamaya yönelik içi ve dış mihraklı saldırıların dozu maalesef artarak devam etmektedir. Ülkemizin içinde bulunduğu durumdan bizi kurtaracak ve aydınlığı kavuşturacak tek yol Atatürk’ün bize işaret ettiği yoldur. Yüzyıllardır bu topraklarda birlikte kardeşçe yaşadığımız; dini, mezhebi, dili, ırkı, ve etkin kökeni ne olursa olsun herkesle birbirimize sarılıp, ele ele tutuşarak Ata’nın gösterdiği aydınlık yolda yürüyerek; çağda, modern ve batı uygarlığının üzerine çıkma özlemini duyduğumuz Türkiye’ye kavuşacağımıza inanıyorum. Ata’mıza olan sevgimiz hiçbir zaman bitmeyecek. O’nu unutmadık, unutmayacak ve unutturmayacağız.” Prof.Dr. Mustafa Dülger’in liseden sınıf arkadaşı olan TRT Sanatçısı Soner Özbilen davetli olarak katıldıkları Cumhuriyet Balosu’nda kız Aslı Özbilen ile birlikte sahneye çıkıp, coşkulu şarkıları ile baloya renk kattılar. Atatürk’ün sevdiği şarkılarında söylendiği ve neşe içinde geçen coşkulu balonun son bölümünde davetliler ellerinde Türk Bayrakları ile 10.Yıl Marşı’nı birlikte söylediler.  
Cumhuriyetin kuruluşunun 95’nci yıldönümü nedeniyle Tüm Balkan Türkleri Dayanışma Derneği’nin düzenlediği geleneksel Cumhuriyet Balosu’nun 4’ncüsü geçen hafta sonunda The Ness Otel’de gerçekleşti.

Prof. Dr. Mustafa Dülger başkanlığını yaptığı Tüm Balkan Türkleri Dayanışma Derneği yönetim kurulu üyeleri; Selim Yıldız, Fadıl Serbes, Cavide Öztürk, Hayret Dalgıç, Aysun Gümüşgöz Türkkal, Özlem Şahin, Ümmühan Çelik, Gönül Cengiz ve Fevzan Bilgiç’in ev sahipliği yaptığı Cumhuriyet Balosu’na, Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. N. Zafer Cantürk, CHP İl yöneticileri; Selim Yıldız, Naim Keskin ve Bilgi Dehman, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar’ın da aralarında bulunduğu nezih davetli topluluğu katıldı. 

İHANET ÇETELERİNİN PARÇALAMA SENARYOSU
Geleneksel hale getirdikleri Cumhuriyet Balosu’nun 4’ncüsüne katılan davetlilere teşekkür eden Tüm Balkan Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Prof.Dr. Mustafa Dülger, “Ülkemiz, Cumhuriyet tarihi boyuncu görülmemiş zor bir süreçten geçiyor. Etrafımız adeta bir ateş çemberiyle çevrilmiş durumda ve maalesef çevremizde güvenli elini tutacağımız bir tek dostumuz yok. Dost bildiğimiz ülkeler ise gözünü topraklarımıza dikmiş güçler ile işbirliği içindeler. Bilinen dış düşmanlar ile birlikte yurt içindeki ihanet çeteleri kurguladıkları tarih boyunca zaman zaman ortaya çıkan ülkemizi parçalama senaryosunu uygulamaya koymuş durumdalar. Ata’mızın yaklaşık 100 yıl evvel söylediği Türk Gençliğine hitabesindeki uyarılarının bir bir gerçekleştiğini görmemin üzüntüsünü yaşıyoruz” dedi. 

UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ
Bir takım nankör ve vefasızların Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsı, ailesi ve silah arkadaşları ve emaneti olan ilke ve devrimlerine karşı pervasızca saldırdığını, yalan ve iftiralarla dolu itibarsızlaştırma kampanyasına çılgınca devam ettiklerini belirten Tüm Balkan Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Prof.Dr. Dülger şöyle konuştu: Atamızın bizlere armağanı olan laik Türkiye Cumhuriyeti’nin vazgeçilmez temel ilkeleri bir bir yok edilmeye çalışılmaktadır. Güzel ülkemizi bölüp parçalamaya yönelik içi ve dış mihraklı saldırıların dozu maalesef artarak devam etmektedir. Ülkemizin içinde bulunduğu durumdan bizi kurtaracak ve aydınlığı kavuşturacak tek yol Atatürk’ün bize işaret ettiği yoldur. Yüzyıllardır bu topraklarda birlikte kardeşçe yaşadığımız; dini, mezhebi, dili, ırkı, ve etkin kökeni ne olursa olsun herkesle birbirimize sarılıp, ele ele tutuşarak Ata’nın gösterdiği aydınlık yolda yürüyerek; çağda, modern ve batı uygarlığının üzerine çıkma özlemini duyduğumuz Türkiye’ye kavuşacağımıza inanıyorum. Ata’mıza olan sevgimiz hiçbir zaman bitmeyecek. O’nu unutmadık, unutmayacak ve unutturmayacağız.”
Prof.Dr. Mustafa Dülger’in liseden sınıf arkadaşı olan TRT Sanatçısı Soner Özbilen davetli olarak katıldıkları Cumhuriyet Balosu’nda kız Aslı Özbilen ile birlikte sahneye çıkıp, coşkulu şarkıları ile baloya renk kattılar. Atatürk’ün sevdiği şarkılarında söylendiği ve neşe içinde geçen coşkulu balonun son bölümünde davetliler ellerinde Türk Bayrakları ile 10.Yıl Marşı’nı birlikte söylediler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.