BALKAN TÜRKLERİ DARICA’DA BULUŞTU

Darıca 31.07.2017 - 13:38, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

BALKAN TÜRKLERİ DARICA’DA BULUŞTU

Darıca Belediyesi 9. Şehirler ve Kültürler Kaynaşmasında düzenlenen Balkan Türkleri Gecesinde bölgemizde yaşayan binlerce Balkan Türkü Darıca’da buluştu.

Darıca Belediyesi 9.  Şehirler ve Kültürler Kaynaşması’nda düzenlenen Balkan Türkleri Gecesi’nde bölgemizde yaşayan binlerce Balkan Türkü Darıca’da buluştu. Balkan Türkleri Dernek Yönetimi program öncesi protokolü Edirne tava ciğer ve meşhur köftesiyle ağırlarken, programın açılış konuşmasını yapan Balkan Türkleri Dernek Başkanı Mehmet Mutlu, dernek faaliyetleri ile bilgili kısaca bilgilendirmelerde bulunurken, “ bu anlamlı gecede bizleri bir araya getiren Darıca Belediye Başkanımız Şükrü Karabacak’a teşekkür ediyorum. Ülkemizin dört bir yanına yerleşmiş Balkan Türkleri olarak ülkemize hizmet etme gayesi içindeyiz, dernek olarak üyelerimizin sorun ve sıkıntılarının çözümü noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı. Rumeli Balkan Federasyonu Genel Başkan yrd. Rıfat Yakupoğlu ise kısa selamlama konuşmasında federasyon olarak yaptıkları çalışmaları anlatarak “bu anlamlı gecenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi. TÜM MAZLUMLARIN ANA YURDU TÜRKİYE Gecede bir selamlama konuşması yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise balkanlardan gelen kardeşlerimiz, soydaşlarımız hoş geldiniz sefalar getirdiniz diyerek başladığı konuşmasında “Osmanlı İmparatorluğu’nun Türkiye’ye emaneti olan Balkanlardayız bu akşam. Biz tüm mazlumların ana yurdu Türkiye’yiz. Türklerin sığındığı Darıca’yız ve Türkiye’yiz diyoruz. Bir gönül birlikteliği olan projemiz şehirler ve kültürler kaynaşması bu dostluğun en büyük göstergesidir. Bugün Balkanlarda sadece Bulgaristan’da mı?  Yunanistan,  Selanik, Girit, öbür tarafta Makedonya,  Kosova Prizren her tarafta da dostlarımız, kardeşlerimiz, akrabalarımız, soyumuzdan olan insanlar var. Biz onlara her zaman kucak açtık ve kucak açmaya da devam edeceğiz diyorum. Hepinize saygılar sunuyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı. HALK OYUNLARI VE BALKAN MÜZİKLERİYLE EĞLENDİLER Konuşmaların ardından Ela Yılmaz isimli küçük kızın okuduğu “Ben Bir Göçmen Çocuğuyum” isimli şiiri ayakta alkışlanırken, Mehmet Ali Paşa Halk Oyunları Ekibi’nin Folklör Gösterisi ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Sabriye Sayın’ın konseri ile sahili dolduran binlerce vatandaş gönüllerince eğlendi.
Darıca Belediyesi 9. Şehirler ve Kültürler Kaynaşmasında düzenlenen Balkan Türkleri Gecesinde bölgemizde yaşayan binlerce Balkan Türkü Darıca’da buluştu.

Darıca Belediyesi 9.  Şehirler ve Kültürler Kaynaşması’nda düzenlenen Balkan Türkleri Gecesi’nde bölgemizde yaşayan binlerce Balkan Türkü Darıca’da buluştu.

Balkan Türkleri Dernek Yönetimi program öncesi protokolü Edirne tava ciğer ve meşhur köftesiyle ağırlarken, programın açılış konuşmasını yapan Balkan Türkleri Dernek Başkanı Mehmet Mutlu, dernek faaliyetleri ile bilgili kısaca bilgilendirmelerde bulunurken, “ bu anlamlı gecede bizleri bir araya getiren Darıca Belediye Başkanımız Şükrü Karabacak’a teşekkür ediyorum. Ülkemizin dört bir yanına yerleşmiş Balkan Türkleri olarak ülkemize hizmet etme gayesi içindeyiz, dernek olarak üyelerimizin sorun ve sıkıntılarının çözümü noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı. Rumeli Balkan Federasyonu Genel Başkan yrd. Rıfat Yakupoğlu ise kısa selamlama konuşmasında federasyon olarak yaptıkları çalışmaları anlatarak “bu anlamlı gecenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

TÜM MAZLUMLARIN ANA YURDU TÜRKİYE

Gecede bir selamlama konuşması yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise balkanlardan gelen kardeşlerimiz, soydaşlarımız hoş geldiniz sefalar getirdiniz diyerek başladığı konuşmasında “Osmanlı İmparatorluğu’nun Türkiye’ye emaneti olan Balkanlardayız bu akşam. Biz tüm mazlumların ana yurdu Türkiye’yiz. Türklerin sığındığı Darıca’yız ve Türkiye’yiz diyoruz. Bir gönül birlikteliği olan projemiz şehirler ve kültürler kaynaşması bu dostluğun en büyük göstergesidir. Bugün Balkanlarda sadece Bulgaristan’da mı?  Yunanistan,  Selanik, Girit, öbür tarafta Makedonya,  Kosova Prizren her tarafta da dostlarımız, kardeşlerimiz, akrabalarımız, soyumuzdan olan insanlar var. Biz onlara her zaman kucak açtık ve kucak açmaya da devam edeceğiz diyorum. Hepinize saygılar sunuyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

HALK OYUNLARI VE BALKAN MÜZİKLERİYLE EĞLENDİLER

Konuşmaların ardından Ela Yılmaz isimli küçük kızın okuduğu “Ben Bir Göçmen Çocuğuyum” isimli şiiri ayakta alkışlanırken, Mehmet Ali Paşa Halk Oyunları Ekibi’nin Folklör Gösterisi ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Sabriye Sayın’ın konseri ile sahili dolduran binlerce vatandaş gönüllerince eğlendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.