19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Balon Kazası :49 Yaralı

14.03.2017 - 13:04, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Balon Kazası :49 Yaralı

Kapadokya'da Balonlar Sert İniş Yaptı: 49 Turist Yaralı

  Kapadokya'da bu sabah havalanan balonlar aniden gelişen rüzgarlı hava sonrasında sert iniş yapmak zorunda kaldı. Kazada 49 turist yaralandı. Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi olan Kapadokya'da bu sabah havalanan balonlar aniden gelişen rüzgarlı hava sonrasında sert iniş yapmak zorunda kaldı. 49 TURİST YARALANDI Kapadokya'da bu sabah havalanan balonlar aniden gelişen rüzgar ve kar yağışının ardından sert iniş yaptı. 8 firmaya ait olduğu öğrenilen balonların sert iniş yapması sonrasında 49 turist yaralanırken yaralılara ilk müdahaleleri olay yerine giden sağlık ekipleri yaptı. "HAYATİ TEHLİKESİ OLAN YOK" Özel Kapadokya Hastanesinde 12 turistin tedavi gördüğünü söyleyen Başhekim Dr. Fatih Yakut yaralıların durumlarının iyi olduğunu söyledi. Yakut, "Hastanemizde şu anda 12 yaralımız var. 3 tanesinin şuanda çeşitli yerlerinde kırıkları var. Diğerleri sert inişe bağlı olarak ufak tefek ağrıları var. Onun dışında herhangi bir hayati tehlikesi olan yaralı bulunmamaktadır" dedi. Kapadokya'da balonların sert iniş yapması sonrasında Nevşehir Devlet Hastanesinde 32, Kapadokya Hastanesinde 12 ve Versa Hastanesinde 5 turistin tedavi altına alındığı öğrenildi. "HAVA PATLADI" Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma ekipleri sıcak hava balonlarının pilotlarının ifadesini aldı. Pilotlardan biri verdiği ifadede, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Göreme'den kalkış yaptığımız 07.00 sıralarında hava oldukça dingindi. Meterolojik verilere göre kalkış yaptıktan bir müddet sonra önce sulu kar yağışı ardından da ters rüzgar aldık. Balonlar kontrolümüz dışı sürüklendikten sonda Ürgüp İlçesi SofularKöyü yakınlarında sert bir iniş yaptık. Herhangi bir pilotaj hatası olmamıştır. Biz bu duruma 'Hava patlaması' diyoruz. Hava patlayınca böyle bir olay yaşadık" dedi. Bazı görgü tanıkları da 2 balonun da Göreme- Ürgüp istikametinden ters rüzgar nedeniyle Kayseri il sınırına sürüklendikten sonra normal iniş yaptığını ileri sürdü.
Kapadokya'da Balonlar Sert İniş Yaptı: 49 Turist Yaralı

 

Kapadokya'da bu sabah havalanan balonlar aniden gelişen rüzgarlı hava sonrasında sert iniş yapmak zorunda kaldı. Kazada 49 turist yaralandı.

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi olan Kapadokya'da bu sabah havalanan balonlar aniden gelişen rüzgarlı hava sonrasında sert iniş yapmak zorunda kaldı.

49 TURİST YARALANDI

Kapadokya'da bu sabah havalanan balonlar aniden gelişen rüzgar ve kar yağışının ardından sert iniş yaptı. 8 firmaya ait olduğu öğrenilen balonların sert iniş yapması sonrasında 49 turist yaralanırken yaralılara ilk müdahaleleri olay yerine giden sağlık ekipleri yaptı.

"HAYATİ TEHLİKESİ OLAN YOK"

Özel Kapadokya Hastanesinde 12 turistin tedavi gördüğünü söyleyen Başhekim Dr. Fatih Yakut yaralıların durumlarının iyi olduğunu söyledi. Yakut, "Hastanemizde şu anda 12 yaralımız var. 3 tanesinin şuanda çeşitli yerlerinde kırıkları var. Diğerleri sert inişe bağlı olarak ufak tefek ağrıları var. Onun dışında herhangi bir hayati tehlikesi olan yaralı bulunmamaktadır" dedi.

Kapadokya'da balonların sert iniş yapması sonrasında Nevşehir Devlet Hastanesinde 32, Kapadokya Hastanesinde 12 ve Versa Hastanesinde 5 turistin tedavi altına alındığı öğrenildi.

"HAVA PATLADI"

Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma ekipleri sıcak hava balonlarının pilotlarının ifadesini aldı. Pilotlardan biri verdiği ifadede, yaşadıklarını şöyle anlattı:
"Göreme'den kalkış yaptığımız 07.00 sıralarında hava oldukça dingindi. Meterolojik verilere göre kalkış yaptıktan bir müddet sonra önce sulu kar yağışı ardından da ters rüzgar aldık. Balonlar kontrolümüz dışı sürüklendikten sonda Ürgüp İlçesi SofularKöyü yakınlarında sert bir iniş yaptık. Herhangi bir pilotaj hatası olmamıştır. Biz bu duruma 'Hava patlaması' diyoruz. Hava patlayınca böyle bir olay yaşadık" dedi.

Bazı görgü tanıkları da 2 balonun da Göreme- Ürgüp istikametinden ters rüzgar nedeniyle Kayseri il sınırına sürüklendikten sonra normal iniş yaptığını ileri sürdü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.