Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hükümeti Kurma Görevini İade Etti

Gebze 18.08.2015 - 21:42, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hükümeti Kurma Görevini İade Etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, hükümeti kurma görevini 40 gün sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iade etti.

CHP ve MHP ile yapılan koalisyon görüşmeleri olumsuz sonuçlanan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, hükümeti kurma görevini 40 gün sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a iade etti. Görüşme 1 saat 25 dakika sürdü. Yapılan toplantı sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan şu yazılı açıklama yapıldı; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 9 Temmuz 2015 tarihinde Bakanlar Kurulunu kurmakla görevlendirdiği Konya Milletvekili ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu'nu bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etmiştir. Sayın Davutoğlu, Sayın Cumhurbaşkanımıza, tüm gayretlerine rağmen güvenoyu alacak bir hükümet kurma imkânını bulamadığını beyan ederek, kendisine verilen görevi iade etmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız da, Sayın Davutoğlu'na söz konusu gayretlerinden dolayı teşekkür etmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, hükümeti kurma görevini 40 gün sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iade etti.

CHP ve MHP ile yapılan koalisyon görüşmeleri olumsuz sonuçlanan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, hükümeti kurma görevini 40 gün sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a iade etti. Görüşme 1 saat 25 dakika sürdü.

Yapılan toplantı sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan şu yazılı açıklama yapıldı;

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 9 Temmuz 2015 tarihinde Bakanlar Kurulunu kurmakla görevlendirdiği Konya Milletvekili ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu'nu bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etmiştir.

Sayın Davutoğlu, Sayın Cumhurbaşkanımıza, tüm gayretlerine rağmen güvenoyu alacak bir hükümet kurma imkânını bulamadığını beyan ederek, kendisine verilen görevi iade etmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımız da, Sayın Davutoğlu'na söz konusu gayretlerinden dolayı teşekkür etmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.