19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Başbakan'dan 3 Müjde

Ekonomi 01.11.2017 - 09:14, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Başbakan'dan 3 Müjde

KOBİ'lere, engellilere, kamuda görev yapan yaklaşık 815 bin taşeron işçiye müjde verdi. Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yıldırım, şu mesajları verdi:  TEKNOLOJİK YATIRIMA KREDİ KOLAYLIĞI: KOBİ'lere yeni bir kredi imkanı getirdik. Teknoloji düzeyi yüksek ürün ve yatırımlara yönelen KOBİ'lere yüzde 70'i ödemesiz yüzde 30'u geri ödemeli olmak üzere destek sağlanacak. Amaç katma değeri yüksek ürünlere KOBİ'leri yöneltmek. Toplam destek tutarı her bir KOBİ için 5 milyon TL. Özel bir ürün olursa bu 2 katına kadar da çıkabilecek. Buna Teknolojik Yatırım Destek Programı diyoruz. Başvurular başladı.  YERLİ ÜRETİME EK DESTEK: Yeni destek sistemi olarak stratejik ürün desteği de planlıyoruz. Bu programda da yerli ve milli ürünler ayrıca desteklenecek. Yerli katkısı ne kadar fazlaysa, patentiyle, mülki fikri haklarıyla tamamen milli bir ürün varsa, bunlara ayrı bir destek programını da hayata geçiriyoruz. KOBİ'ler ithal ettiği ürünleri ürettikleri takdirde, ithal ettiği ürünleri geliştirmek suretiyle yerlilik, millilik oranını artırmaları halinde bu destekten faydalanabilecek. Bu programa müracaatlar da 15 gün sonra alınmaya başlanacak.  KADRO TAMAM: (Taşeron işçilere kadro verilmesi) O iş bitti tamam, eli kulağında. Bakanlarımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız, Maliye Bakanımız çalıştılar getirdiler, bugün-yarın inşallah devreye girer, merak etmeyin. Yeni seneden itibaren artık bu taşeron mevzusu bitmiş oluyor.  ENGELLİYE KAMUDA İŞ: Önümüzdeki sene 5 bin engelli kardeşimize iş vereceğiz. Hayırlı uğurlu olsun. Ayrıca engellilere yönelik düzenlenen E-KPSS'nin geçerlilik süresini de 2 yıldan 4 yıla çıkarıyoruz. Onları bir daha zahmete sokmadan ellerindeki puanla bu yerleştirmeyi yapacağız..

KOBİ'lere, engellilere, kamuda görev yapan yaklaşık 815 bin taşeron işçiye müjde verdi. Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda ye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yıldırım, şu mesajları verdi:

 TEKNOLOJİK YATIRIMA KREDİ KOLAYLIĞI: KOBİ'lere yeni bir kredi imkanı getirdik. Teknoloji düzeyi yüksek ürün ve yatırımlara yönelen KOBİ'lere yüzde 70'i ödemesiz yüzde 30'u geri ödemeli olmak üzere destek sağlanacak. Amaç katma değeri yüksek ürünlere KOBİ'leri yöneltmek. Toplam destek tutarı her bir KOBİ için 5 milyon TL. Özel bir ürün olursa bu 2 katına kadar da çıkabilecek. Buna Teknolojik Yatırım Destek Programı diyoruz. Başvurular başladı.

 YERLİ ÜRETİME EK DESTEK: Yeni destek sistemi olarak stratejik ürün desteği de planlıyoruz. Bu programda da yerli ve milli ürünler ayrıca desteklenecek. Yerli katkısı ne kadar fazlaysa, patentiyle, mülki fikri haklarıyla tamamen milli bir ürün varsa, bunlara ayrı bir destek programını da hayata geçiriyoruz. KOBİ'ler ithal ettiği ürünleri ürettikleri takdirde, ithal ettiği ürünleri geliştirmek suretiyle yerlilik, millilik oranını artırmaları halinde bu destekten faydalanabilecek. Bu programa müracaatlar da 15 gün sonra alınmaya başlanacak.

 KADRO TAMAM: (Taşeron işçilere kadro verilmesi) O iş bitti tamam, eli kulağında. Bakanlarımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız, Maliye Bakanımız çalıştılar getirdiler, bugün-yarın inşallah devreye girer, merak etmeyin. Yeni seneden itibaren artık bu taşeron mevzusu bitmiş oluyor.

 ENGELLİYE KAMUDA İŞ:
Önümüzdeki sene 5 bin engelli kardeşimize iş vereceğiz. Hayırlı uğurlu olsun. Ayrıca engellilere yönelik düzenlenen E-KPSS'nin geçerlilik süresini de 2 yıldan 4 yıla çıkarıyoruz. Onları bir daha zahmete sokmadan ellerindeki puanla bu yerleştirmeyi yapacağız..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.