Başbakan: Doktorların Emeklilik Yaşı Yükseliyor, Emekli Maaşlarına Zam

12.03.2016 - 13:30, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Başbakan: Doktorların Emeklilik Yaşı Yükseliyor, Emekli Maaşlarına Zam

Başbakan Ahmet Davutoğlu, sağlık çalışanlarının sosyal ve özlük hakları ile ilgili yapacakları düzenlemeleri anlattı. Bir iyi bir kötü haber verdi.

Başbakan  Ahmet Davutoğlu,  Van'da Tıp bayramı sebebiyle düzenlenen programa katıldı. Davutoğlu sağlık çalışanlarının sosyal ve özlük hakları ile ilgili yapacakları düzenlemeleri anlattı. Başbakan, 14 yıllık süreçte en büyük yatırımları sağlık sektörüne yaptıklarını belirtirken, "Hekim ve diş hekimlerinin emekli aylıklarını 2 bin 100 liradan, 3 bin 100 liraya, uzman hekimlerimizin aylıklarını 2 bin 580 liradan, 3 bin 250 liraya çıkaracağız. Sağlık çalışanlarının emekli maaşları için de düzenleme yapacağız. Sağlık çalışanlarının şartlarının zorluğunu bir hekim eşi olarak en iyi bilenlerden biriyim." dedi. Başbakan'ın açıklamalarından satır başları: "SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDET UYGULAYANLAR TUTUKLANACAK" "En büyük yatırımlarımızı sağlık sektörüne yaptık. Geçen 14 yıl içinde sağlıkta bir devrim gerçekleştirdik. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete önlemler alıyoruz. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlar gözaltına alınacaklar. Son derece azami özen gösterilecek. Sağlık tesislerinden ve özel güvenlik personeli koordinasyonundan polisimiz sorumlu olacak. Sağlık çalışanlarına tehdit ve hakaret edenler de tutuklama cezası alacaklar. Kesinlikle doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız işlerini huzurlu şekilde yapacaklar. MAAŞLARA ZAM GELDİ, EMEKLİLİK YAŞI YÜKSELİYOR Sağlık çalışanlarımızın özlük haklarına yönelik iyileştirici düzenlemeler yapıyoruz. Kamudan emekli olan hekim ve diş hekimlerinizin emekli aylıklarının, devlet memurlarına göre düşük kaldığının farkındayız. Yapılan yasal düzenlemeyle hekim ve diş hekimleri için emekli aylıklarının 2 bin 100 liradan, 3 bin 100 liraya, uzman hekimlerde ise 2 bin 580 liradan, 3 bin 250 liraya çıkarılmasını sağlayacağız. Hekimlerin emeklilik yaşı 67'ye yükselecek. NÖBET SİSTEMİ DEĞİŞİYOR Nöbet sistemi ile ilgili düzenleme pazartesi günü Bakanlar Kurulu'nda görüşülecek."
Başbakan Ahmet Davutoğlu, sağlık çalışanlarının sosyal ve özlük hakları ile ilgili yapacakları düzenlemeleri anlattı. Bir iyi bir kötü haber verdi.

Başbakan  Ahmet Davutoğlu,  Van'da Tıp bayramı sebebiyle düzenlenen programa katıldı. Davutoğlu sağlık çalışanlarının sosyal ve özlük hakları ile ilgili yapacakları düzenlemeleri anlattı. Başbakan, 14 yıllık süreçte en büyük yatırımları sağlık sektörüne yaptıklarını belirtirken, "Hekim ve diş hekimlerinin emekli aylıklarını 2 bin 100 liradan, 3 bin 100 liraya, uzman hekimlerimizin aylıklarını 2 bin 580 liradan, 3 bin 250 liraya çıkaracağız. Sağlık çalışanlarının emekli maaşları için de düzenleme yapacağız. Sağlık çalışanlarının şartlarının zorluğunu bir hekim eşi olarak en iyi bilenlerden biriyim." dedi.

Başbakan'ın açıklamalarından satır başları:

"SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDET UYGULAYANLAR TUTUKLANACAK"

"En büyük yatırımlarımızı sağlık sektörüne yaptık. Geçen 14 yıl içinde sağlıkta bir devrim gerçekleştirdik. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete önlemler alıyoruz. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlar gözaltına alınacaklar. Son derece azami özen gösterilecek. Sağlık tesislerinden ve özel güvenlik personeli koordinasyonundan polisimiz sorumlu olacak. Sağlık çalışanlarına tehdit ve hakaret edenler de tutuklama cezası alacaklar. Kesinlikle doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız işlerini huzurlu şekilde yapacaklar.

MAAŞLARA ZAM GELDİ, EMEKLİLİK YAŞI YÜKSELİYOR

Sağlık çalışanlarımızın özlük haklarına yönelik iyileştirici düzenlemeler yapıyoruz. Kamudan emekli olan hekim ve diş hekimlerinizin emekli aylıklarının, devlet memurlarına göre düşük kaldığının farkındayız. Yapılan yasal düzenlemeyle hekim ve diş hekimleri için emekli aylıklarının 2 bin 100 liradan, 3 bin 100 liraya, uzman hekimlerde ise 2 bin 580 liradan, 3 bin 250 liraya çıkarılmasını sağlayacağız. Hekimlerin emeklilik yaşı 67'ye yükselecek.

NÖBET SİSTEMİ DEĞİŞİYOR

Nöbet sistemi ile ilgili düzenleme pazartesi günü Bakanlar Kurulu'nda görüşülecek."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.