Başbakan ne kadar özgürse basın da o kadar özgür

Kocaeli 29.02.2016 - 09:37, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Başbakan ne kadar özgürse basın da o kadar özgür

Meclis Genel Kurulu’nda konuşma yapan CHP Milletvekili Haydar Akar, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na seslenerek, “Bu ülkede siz ne kadar özgür bir Başbakansanız basın da o kadar özgürdür’’ dedi

Başbakanlık bütçesinin görüşüldüğü Meclis Genel Kurulu’nda partisi adına konuşma yapan CHP Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Haydar Akar Davutoğlu’nu sert sözlerle eleştirdi. Sözlerine Başbakan Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanlığı dönemindeki icraatlarını değerlendirerek başlayan Akar, “Sayın Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı’ndan Başbakan’lığına uzanan hikâyesine bir bakalım hep birlikte. AKP hükûmetleri döneminde para kasalarıyla, ayakkabı kutularıyla sıfırlama işlemleri yapılırken Sayın Davutoğlu'nun da bütün komşularımızla ilişkilerimizi sıfırladığını hep birlikte görüyoruz. Geldiğimiz noktaya baktığımızda durumumuza güler misiniz, ağlar mısınız? Bir şeyi başarmış, sayesinde dost, müttefik, komşu, ne varsa hepsini sıfırlamış arkadaşlar. Dün ‘Bu coğrafyada özne olacağız.’ diyordu ama görüyorum ki bu coğrafyada sıfat bile olamayacak duruma getirdiler” dedi.   SÜLEYMAN ŞAH Cumhuriyet döneminde ilk kez toprak kaybının Davutoğlu döneminde olduğunu belirten Akar, Davutoğlu’nun 22 Şubat 2015 günü yanına askerleri alarak gece yarısı sözüm ona kahramanlık hikâyesi anlattığını, ancak o kahramanlık hikâyelerinisyazarken ortağının kim olduğunu şimdi vatandaşlarımıza açıklaması gerektiğinin altını çizdi. Akar, AKP’nin asıl hikayesinin aldatılma olduğu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaptıklarınız ortada, 17-25 Aralık’ta beraber yürüttüğünüz cemaat tarafından aldatıldınız. Suriye'de can dostunuz Esad tarafından aldatıldınız. Yardım ve yataklık yaptığınız terör örgütü tarafından 358 güvenlik görevlimiz şehit edildi, PKK terör örgütü tarafından da aldatıldınız. IŞİD'in aldığı canlardan sonra televizyon programlarına katıldınız, bu kızgın çocukların katliamlarından sonra oylarınızın yüzde 4 arttığını söylediniz. Doğru, IŞİD tarafından da aldatıldınız.”   BASIN DA O KADAR ÖZGÜR Akar, son olarak şunları söyledi: “Bakın, ülkemizde terör var mı? Var. Eskiden 1 terör örgütü vardı, sayenizde 2 tane oldu. Ülkemizde işsizlik var mı? Var. Yüzde 10,4; 6 milyon işsiz var. İşçi sınıfının problemleri var mı? Var. Çiftçilerimizin problemleri var mı? Var. Emeklilerin problemleri var mı? O da var. Yüzer lira verdikleri için, yıl içinde 100 lira zam yaptıkları için emeklilerin problemlerini çözdüklerini düşünüyorlar. Esnafın problemi var mı? Var. Memurun problemi var mı? O da var. Peki, ülkede yoksulluk var mı? Var. 17 milyon yoksulumuz var. ‘Basın ve ifade özgürlüğünde, Avrupa ülkelerinden geri değiliz.’ diyor Sayın Başbakan. Sayın Başbakan; size buradan seslenmek istiyorum; bu ülkede siz ne kadar özgür bir Başbakansanız basın da o kadar özgürdür’’ dedi.
Meclis Genel Kurulu’nda konuşma yapan CHP Milletvekili Haydar Akar, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na seslenerek, “Bu ülkede siz ne kadar özgür bir Başbakansanız basın da o kadar özgürdür’’ dedi

Başbakanlık bütçesinin görüşüldüğü Meclis Genel Kurulu’nda partisi adına konuşma yapan CHP Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Haydar Akar Davutoğlu’nu sert sözlerle eleştirdi. Sözlerine Başbakan Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanlığı dönemindeki icraatlarını değerlendirerek başlayan Akar, “Sayın Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı’ndan Başbakan’lığına uzanan hikâyesine bir bakalım hep birlikte. AKP hükûmetleri döneminde para kasalarıyla, ayakkabı kutularıyla sıfırlama işlemleri yapılırken Sayın Davutoğlu'nun da bütün komşularımızla ilişkilerimizi sıfırladığını hep birlikte görüyoruz. Geldiğimiz noktaya baktığımızda durumumuza güler misiniz, ağlar mısınız? Bir şeyi başarmış, sayesinde dost, müttefik, komşu, ne varsa hepsini sıfırlamış arkadaşlar. Dün ‘Bu coğrafyada özne olacağız.’ diyordu ama görüyorum ki bu coğrafyada sıfat bile olamayacak duruma getirdiler” dedi.

 

SÜLEYMAN ŞAH

Cumhuriyet döneminde ilk kez toprak kaybının Davutoğlu döneminde olduğunu belirten Akar, Davutoğlu’nun 22 Şubat 2015 günü yanına askerleri alarak gece yarısı sözüm ona kahramanlık hikâyesi anlattığını, ancak o kahramanlık hikâyelerinisyazarken ortağının kim olduğunu şimdi vatandaşlarımıza açıklaması gerektiğinin altını çizdi. Akar, AKP’nin asıl hikayesinin aldatılma olduğu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaptıklarınız ortada, 17-25 Aralık’ta beraber yürüttüğünüz cemaat tarafından aldatıldınız. Suriye'de can dostunuz Esad tarafından aldatıldınız. Yardım ve yataklık yaptığınız terör örgütü tarafından 358 güvenlik görevlimiz şehit edildi, PKK terör örgütü tarafından da aldatıldınız. IŞİD'in aldığı canlardan sonra televizyon programlarına katıldınız, bu kızgın çocukların katliamlarından sonra oylarınızın yüzde 4 arttığını söylediniz. Doğru, IŞİD tarafından da aldatıldınız.”

 

BASIN DA O KADAR ÖZGÜR

Akar, son olarak şunları söyledi: “Bakın, ülkemizde terör var mı? Var. Eskiden 1 terör örgütü vardı, sayenizde 2 tane oldu. Ülkemizde işsizlik var mı? Var. Yüzde 10,4; 6 milyon işsiz var. İşçi sınıfının problemleri var mı? Var. Çiftçilerimizin problemleri var mı? Var. Emeklilerin problemleri var mı? O da var. Yüzer lira verdikleri için, yıl içinde 100 lira zam yaptıkları için emeklilerin problemlerini çözdüklerini düşünüyorlar. Esnafın problemi var mı? Var. Memurun problemi var mı? O da var. Peki, ülkede yoksulluk var mı? Var. 17 milyon yoksulumuz var. ‘Basın ve ifade özgürlüğünde, Avrupa ülkelerinden geri değiliz.’ diyor Sayın Başbakan. Sayın Başbakan; size buradan seslenmek istiyorum; bu ülkede siz ne kadar özgür bir Başbakansanız basın da o kadar özgürdür’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.