Başbakan Yıldırım’dan GTÜ’ye Övgü Zinciri

Gebze 11.04.2018 - 15:32, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Başbakan Yıldırım’dan GTÜ’ye Övgü Zinciri

Başbakan Binali Yıldırım Gebze Teknik Üniversitesi’nde (GTÜ) gerçekleştirilen ‘Sanayi ve Teknoloji Zirvesi’ne katıldı. Başbakan yıldırım konuşmasında Gebze Teknik Üniversitesi’ne övgü üstüne övgü yağdırdı.

Gebze Teknik Üniversitesi’nde ‘Sanayi ve Teknoloji Zirvesi’ gerçekleştirildi. Zirveye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün ve davetliler katıldı. Gebze Teknik Üniversitesi'ndeki zirvede Türkiye'nin kalkınması ve Sanayi 4.0'ın rolünün konularının ele alındığını anlatan Başbakan Binali yıldırım, “Bugün GTÜ'de ülkemizin kalkınmasında sanayici 4.0'ın rolü ve sanayi üniversite işbirliği konuları ele alınıyor.     SANAYİ-ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ 4 gün sürecek bir hem sergi, hem bilimsel toplantı burada gerçekleşecek ve Türkiye'de sanayi üniversite işbirliği örnekleri sergilenmiş olacak. Ülkemizin 100. yıl hedeflerinin gerçekleşmesine katkı sağlayacak bu önemli zirvede açılışında bulunmak benim için bir heyecan vesilesi. Eminim ki aynı heyecanı da sizler duyuyorsunuz. Bu önemli toplantının gelecek adına, gelecek kuşaklar adına ülkemizin aydınlık yarınları adına ciddi neticeler ortaya çıkaracağına yürekten inanıyorum. Bu toplantıyı himaye eden Bilim Sanayi Teknoloji Bakanımıza, Kocaeli Valiliğimize. Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na, GTÜ rektörümüze, bu bölgede bulunan sanayicilerimize teşekkür ediyorum.” dedi. GTÜ’NÜN GELİŞMESİ TESADÜF DEĞİL Gebze Teknik Üniversitesi'nin dört yıl önce kurulmasına rağmen gözle görülür bir mesafe kat ettiğini vurgulayan Başbakan Binali Yıldırım, “Gebze Teknik Üniversitesi'nin dört yıl içerisinde bu kadar gözle görülür mesafe almasının tesadüf olmadığını anlatmak istiyorum. Bulunduğu yer önemli. İstanbul tarafında beş tane OSB, Kocaeli tarafında 13 tane OSB toplam 18 tane OSB ortasında bulunan, yarım saatten az bir sürede buralara erişebilen bir üniversite. Sanayi ile üniversite işbirliği biz öğrenciyken de konuşulan bir şeydi. 'Efendim, üniversiteler ile sanayi arasında işbirliği yok.' Ben de teknik üniversite mezunuyum. Ama benim zamanımda sanayi ile üniversite arasında hiçbir temas yoktu. Hem fiziki olarak hem de zihni olarak. Birbirinden iki ayrı dünya.     GTÜ HIZLI GELİŞİYOR GTÜ 'ben büyüğüm, sen büyüksün' meselesini bırakmış, Türkiye'nin geleceği araştırmada, geliştirmede teknolojik ürünler üretmede demiş. Bir adım atmış. Şimdi 11 tane teknik üniversitemiz var. 3 taneydi, 11 oldu. Ne kadar büyük bir imkân. İstanbul Teknik Üniversitesi 1773'te kurulmuş. Övünüyoruz gayet güzel. Ama bir iki tane değil. Gebze Teknik Üniversitesi 4 yıllık geçmişi var. Ama öyle bir hızlı geliyor ki asırlık üniversitelerin ensesinde. Bu da onlara bir mesaj veriyor. 'Ey aklınızı başınıza alın. Şanınızın yüksek olması bir şey ifade etmez. Marifetiniz ancak sizi geleceğe taşıyabilir.' Gelecek Türkiye'nin, Türkiye gelecektir. Ülkemizle gurur duyalım.” diye konuştu. Başbakan Binali Yıldırım, programın ardından İstanbul'a hareket etti.
Başbakan Binali Yıldırım Gebze Teknik Üniversitesi’nde (GTÜ) gerçekleştirilen ‘Sanayi ve Teknoloji Zirvesi’ne katıldı. Başbakan yıldırım konuşmasında Gebze Teknik Üniversitesi’ne övgü üstüne övgü yağdırdı.

Gebze Teknik Üniversitesi’nde ‘Sanayi ve Teknoloji Zirvesi’ gerçekleştirildi. Zirveye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün ve davetliler katıldı. Gebze Teknik Üniversitesi'ndeki zirvede Türkiye'nin kalkınması ve Sanayi 4.0'ın rolünün konularının ele alındığını anlatan Başbakan Binali yıldırım, “Bugün GTÜ'de ülkemizin kalkınmasında sanayici 4.0'ın rolü ve sanayi üniversite işbirliği konuları ele alınıyor.

 

 

SANAYİ-ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ

4 gün sürecek bir hem sergi, hem bilimsel toplantı burada gerçekleşecek ve Türkiye'de sanayi üniversite işbirliği örnekleri sergilenmiş olacak. Ülkemizin 100. yıl hedeflerinin gerçekleşmesine katkı sağlayacak bu önemli zirvede açılışında bulunmak benim için bir heyecan vesilesi. Eminim ki aynı heyecanı da sizler duyuyorsunuz. Bu önemli toplantının gelecek adına, gelecek kuşaklar adına ülkemizin aydınlık yarınları adına ciddi neticeler ortaya çıkaracağına yürekten inanıyorum. Bu toplantıyı himaye eden Bilim Sanayi Teknoloji Bakanımıza, Kocaeli Valiliğimize. Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na, GTÜ rektörümüze, bu bölgede bulunan sanayicilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

GTÜ’NÜN GELİŞMESİ TESADÜF DEĞİL

Gebze Teknik Üniversitesi'nin dört yıl önce kurulmasına rağmen gözle görülür bir mesafe kat ettiğini vurgulayan Başbakan Binali Yıldırım, “Gebze Teknik Üniversitesi'nin dört yıl içerisinde bu kadar gözle görülür mesafe almasının tesadüf olmadığını anlatmak istiyorum. Bulunduğu yer önemli. İstanbul tarafında beş tane OSB, Kocaeli tarafında 13 tane OSB toplam 18 tane OSB ortasında bulunan, yarım saatten az bir sürede buralara erişebilen bir üniversite. Sanayi ile üniversite işbirliği biz öğrenciyken de konuşulan bir şeydi. 'Efendim, üniversiteler ile sanayi arasında işbirliği yok.' Ben de teknik üniversite mezunuyum. Ama benim zamanımda sanayi ile üniversite arasında hiçbir temas yoktu. Hem fiziki olarak hem de zihni olarak. Birbirinden iki ayrı dünya.

 

 

GTÜ HIZLI GELİŞİYOR

GTÜ 'ben büyüğüm, sen büyüksün' meselesini bırakmış, Türkiye'nin geleceği araştırmada, geliştirmede teknolojik ürünler üretmede demiş. Bir adım atmış. Şimdi 11 tane teknik üniversitemiz var. 3 taneydi, 11 oldu. Ne kadar büyük bir imkân. İstanbul Teknik Üniversitesi 1773'te kurulmuş. Övünüyoruz gayet güzel. Ama bir iki tane değil. Gebze Teknik Üniversitesi 4 yıllık geçmişi var. Ama öyle bir hızlı geliyor ki asırlık üniversitelerin ensesinde. Bu da onlara bir mesaj veriyor. 'Ey aklınızı başınıza alın. Şanınızın yüksek olması bir şey ifade etmez. Marifetiniz ancak sizi geleceğe taşıyabilir.' Gelecek Türkiye'nin, Türkiye gelecektir. Ülkemizle gurur duyalım.” diye konuştu. Başbakan Binali Yıldırım, programın ardından İstanbul'a hareket etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.