Başbakandan Müjdeler!

09.12.2016 - 08:53, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Başbakandan Müjdeler!

Başbakan Binali Yıldırım, ekonomi bakanlarıyla basının karşısına çıkarak, aldıkları kararları açıkladı. Yıldırım, dolarını bozduran vatandaşlara da teşekkür etti.

Başbakan Binali Yıldırım, Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda alınan ekonomik tedbirleri açıkladı. Başbakan Yıldırım, "Firmaların nakit sıkıntısını rahatlatmak, işlerini genişletmelerini sağlamak hatta istihdamı artırmak için Kredi Garanti Fonu'nun kefaletiyle 250 milyar liraya kadar bir kredi hacmi oluşturuyoruz" dedi. Yıldırım, kararları şöyle sıraladı: * Kurumlar Vergisi indirimi tam olarak uygulanacak. Teşvikin tamamı diğer kazançlara uygulanabilecek. * İstihdamı korumak ve artırmak için asgari ücret desteğinden yararlananlara, 2017 Ocak - Şubat - Mart aylarında primlerini 2017'nin Ekim - Kasım - Aralık ayına öteliyoruz. 9 ay faizsiz erteleme olacak. Yani işverene diyoruz ki 'Paranı önce işine harca, biz bekleyebiliriz.' * 2017'de, özel sektörde toplam 500 bin vatandaşımızı İŞKUR'un iş gücü programından yararlandıracağız. 100 bin kişi de toplum yararına işlerde çalışacak. Artı istihdama bir yıl yüzde 50 destek vereceğiz. * Yurt dışı yükleniciler veya müteahhitlik hizmetlerine yönelik kullandırılan döviz kredilerinde, firmaların yurt içinden sağlayacağı Türk malı ve hizmetlere yönelik kısımda sıfır faiz uygulaması getirdik. * BDDK, bankacılık sektörünün reel sektöre kredilerini yeniden yapılandırılması için yetki ve imkan veren karşılıklar kararnamesini kabul etti. Yani BDDK tarafından bütün kredilerin yeniden yapılandırılması sağlanacak. *-Küçük işletmelere ilk 12 ay için geri ödemesiz olmak üzere 3 yıl vadeli 50 bin TL kredi sağlanacak. Yaklaşık 15 bin KOBİ'nin bundan faydalanmasını bekliyoruz ESNAFA SİCİL AFFI: Esnafın kredi notunun düşmesiyle kredi almasının önündeki engellerin kaldırılması için çalışılıyor. Bankalarla görüşülüyor. Sistemi bozmadan bir düzenleme yapılacak. Bunu bahane edip ilave kredi verilmemesi gibi bir duruma izin verilmeyecek.
Başbakan Binali Yıldırım, ekonomi bakanlarıyla basının karşısına çıkarak, aldıkları kararları açıkladı. Yıldırım, dolarını bozduran vatandaşlara da teşekkür etti.

Başbakan Binali Yıldırım, Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda alınan ekonomik tedbirleri açıkladı. Başbakan Yıldırım, "Firmaların nakit sıkıntısını rahatlatmak, işlerini genişletmelerini sağlamak hatta istihdamı artırmak için Kredi Garanti Fonu'nun kefaletiyle 250 milyar liraya kadar bir kredi hacmi oluşturuyoruz" dedi. Yıldırım, kararları şöyle sıraladı:

* Kurumlar Vergisi indirimi tam olarak uygulanacak. Teşvikin tamamı diğer kazançlara uygulanabilecek.
* İstihdamı korumak ve artırmak için asgari ücret desteğinden yararlananlara, 2017 Ocak - Şubat - Mart aylarında primlerini 2017'nin Ekim - Kasım - Aralık ayına öteliyoruz. 9 ay faizsiz erteleme olacak. Yani işverene diyoruz ki 'Paranı önce işine harca, biz bekleyebiliriz.'
* 2017'de, özel sektörde toplam 500 bin vatandaşımızı İŞKUR'un iş gücü programından yararlandıracağız. 100 bin kişi de toplum yararına işlerde çalışacak. Artı istihdama bir yıl yüzde 50 destek vereceğiz.
* Yurt dışı yükleniciler veya müteahhitlik hizmetlerine yönelik kullandırılan döviz kredilerinde, firmaların yurt içinden sağlayacağı Türk malı ve hizmetlere yönelik kısımda sıfır faiz uygulaması getirdik.
* BDDK, bankacılık sektörünün reel sektöre kredilerini yeniden yapılandırılması için yetki ve imkan veren karşılıklar kararnamesini kabul etti. Yani BDDK tarafından bütün kredilerin yeniden yapılandırılması sağlanacak.
*-Küçük işletmelere ilk 12 ay için geri ödemesiz olmak üzere 3 yıl vadeli 50 bin TL kredi sağlanacak. Yaklaşık 15 bin KOBİ'nin bundan faydalanmasını bekliyoruz

ESNAFA SİCİL AFFI:
Esnafın kredi notunun düşmesiyle kredi almasının önündeki engellerin kaldırılması için çalışılıyor. Bankalarla görüşülüyor. Sistemi bozmadan bir düzenleme yapılacak. Bunu bahane edip ilave kredi verilmemesi gibi bir duruma izin verilmeyecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.