GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Basın mensuplarına kota getirildi!

Spor 01.06.2020 - 14:46, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Basın mensuplarına kota getirildi!

12 Haziran'da başlayacak lig maçlarıyla ilgili yeni bir talimatname hazırlayan Futbol Federasyonu, Türkiye Spor Yazarları Derneğine önemli görevler yükledi.  Buna göre akredite olan spor yazarı müsabakadan 2 gün önce Covid_19 testine tabi tutulacak.  Testi pozitif çıkan veya testi yaptırmayanlar müsabakalarda görev alamayacak. Test sonuçları her maç günü sabah saat 11.00'de TSYD görevlisi tarafından TFF sağlık kontrolörüne teslim edilecek.  Sağlık Bakanlığının önerisiyle görev yapacak basın mensubu sayısına da kısıtlama getirildi. TFF talimatnamesine göre basın tribününde 10 muhabir ve saha içinde de 12 foto muhabiri görev yapabilecek. Bu sayılarda kesinlikle değişiklik yapılamayacak.  Ancak basın tribünündeki spor yazarı sayısı bazı müsabakalarda iki katına çıkartılabilecek.  Diğer kararlar şöyle:  1. Stadyumlara yayıncı kuruluş dışında hiçbir kameraman alınmayacak  2. Tüm basın mensuplarına maske takma zorunluluğu getirildi.  3. Basın ve foto muhabirleri çalışma odaları bu dönemde kapalı olacak  4. Karma alanda röportaj yapılamayacak  5. Basın toplantılarına sadece daha önce belirlenmiş bazı ajansların 3 muhabiri katılabilecek. Ancak akredite olmuş her gazeteci TSYD aracılığıyla soru sorabilecek.  6. 6- Basın tribününde mesafeli oturulacak. Bu düzen TSYD görevlisi tarafından sağlanacak  7. Foto muhabirleri kale arkasında en az 1,5 metre mesafe aralıklarla konumlanacak.

12 Haziran'da başlayacak lig maçlarıyla ilgili yeni bir talimatname hazırlayan Futbol Federasyonu, Türkiye Spor Yazarları Derneğine önemli görevler yükledi. 

Buna göre akredite olan spor yazarı müsabakadan 2 gün önce Covid_19 testine tabi tutulacak.  Testi pozitif çıkan veya testi yaptırmayanlar müsabakalarda görev alamayacak. Test sonuçları her maç günü sabah saat 11.00'de TSYD görevlisi tarafından TFF sağlık kontrolörüne teslim edilecek. 
Sağlık Bakanlığının önerisiyle görev yapacak basın mensubu sayısına da kısıtlama getirildi.
TFF talimatnamesine göre basın tribününde 10 muhabir ve saha içinde de 12 foto muhabiri görev yapabilecek. Bu sayılarda kesinlikle değişiklik yapılamayacak. 
Ancak basın tribünündeki spor yazarı sayısı bazı müsabakalarda iki katına çıkartılabilecek. 

Diğer kararlar şöyle: 
1. Stadyumlara yayıncı kuruluş dışında hiçbir kameraman alınmayacak 
2. Tüm basın mensuplarına maske takma zorunluluğu getirildi. 
3. Basın ve foto muhabirleri çalışma odaları bu dönemde kapalı olacak 
4. Karma alanda röportaj yapılamayacak 
5. Basın toplantılarına sadece daha önce belirlenmiş bazı ajansların 3 muhabiri katılabilecek. Ancak akredite olmuş her gazeteci TSYD aracılığıyla soru sorabilecek. 
6. 6- Basın tribününde mesafeli oturulacak. Bu düzen TSYD görevlisi tarafından sağlanacak 
7. Foto muhabirleri kale arkasında en az 1,5 metre mesafe aralıklarla konumlanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.