Başkan aranıyor!

Siyaset 13.05.2019 - 10:08, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Başkan aranıyor!

AK Parti, Kocaeli il Başkanlığı için ince eleyip, sık dokuyor. Tarihinde ilk kez İl başkanını belirlemek için SMS ile Üye anketi gerçekleştiren AK Parti’de ibre 7 isim üzerinde dönüyor. Son kararı detaylı çalışma sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek.

Eski il başkanı Abdullah Eryarsoy’un İzmit’in kaybedilmesi üzerine görevi bırakmasının ardından, İl yönetiminin de istifasıyla boşalan AK Parti Kocaeli’nin yeni İl Başkanının kim olacağı sorusu hala daha cevabını bulamadı. Geçtiğimiz hafta açıklanması beklenen Kocaeli il Başkanı’nın belirlenmesi yeni haftaya kaldı. Kulislerde bir çok isim telaffuz ediliyor, ancak son kararı Genel Merkez istişaresi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan söyleyecek. Toparlayıcı, çalışkan ve ağabey modeli ile AK Parti Kocaeli için arayışlarını sürdürüyor. ÜYELERLE SMS ANKETİ AK Parti Kocaeli’de tarihinde ilk kez İl Başkanı için anket gerçekleştirdi. Genel Merkez, işi ne kadar sıkı tuttuğunu göstermek ve 31 Mart’dan aldığı dersi göstermek için bu kez İl Başkanlığı için isim arayışını üyelere kadar götürdü. Daha önce teşkilat içi yapılan temayüllerden sonra, genel merkez 6 ismi Ankara’ya çağırır ve burada yapılan mülakat sonrası bir isim de karar kılınırdı. Kimi zaman tepki çeken bu yöntemin yeterli olmadığına inanıldı ve bu kez Genel Merkez Üyelere de söz hakkı tanıdı. Yeni İl başkanı kim olsun sorusuna ücretsiz yanıt veren Parti Üyeleri, bu süreç de fikir beyanında bulundular. İL BAŞKANLIĞI İÇİN İSMİ GEÇENLER İl Başkanlığı için bir çok isim geçerken bunların arasından ön plana çıkan isimler ise, eski Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatlarından SKM Başkanı Halit Çokan, Kocaeli Eski İl Başkanı Mahmut Civelek, Eski Başiskele İlçe Başkanı Şahin Talus. Gebze’den ismi ön plana çıkan isimler ise 22.ve 23.Dönem Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar, Mevcut İl Başkan Vekili Miktad Aydın ile Darıca Eski Belediye Başkanı Şükrü Karabacak. Son kararı teşkilat anketi ve temayüller sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek ve görevi tevdi edecek.  
AK Parti, Kocaeli il Başkanlığı için ince eleyip, sık dokuyor. Tarihinde ilk kez İl başkanını belirlemek için SMS ile Üye anketi gerçekleştiren AK Parti’de ibre 7 isim üzerinde dönüyor. Son kararı detaylı çalışma sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek.

Eski il başkanı Abdullah Eryarsoy’un İzmit’in kaybedilmesi üzerine görevi bırakmasının ardından, İl yönetiminin de istifasıyla boşalan AK Parti Kocaeli’nin yeni İl Başkanının kim olacağı sorusu hala daha cevabını bulamadı. Geçtiğimiz hafta açıklanması beklenen Kocaeli il Başkanı’nın belirlenmesi yeni haftaya kaldı. Kulislerde bir çok isim telaffuz ediliyor, ancak son kararı Genel Merkez istişaresi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan söyleyecek. Toparlayıcı, çalışkan ve ağabey modeli ile AK Parti Kocaeli için arayışlarını sürdürüyor.

ÜYELERLE SMS ANKETİ

AK Parti Kocaeli’de tarihinde ilk kez İl Başkanı için anket gerçekleştirdi. Genel Merkez, işi ne kadar sıkı tuttuğunu göstermek ve 31 Mart’dan aldığı dersi göstermek için bu kez İl Başkanlığı için isim arayışını üyelere kadar götürdü. Daha önce teşkilat içi yapılan temayüllerden sonra, genel merkez 6 ismi Ankara’ya çağırır ve burada yapılan mülakat sonrası bir isim de karar kılınırdı. Kimi zaman tepki çeken bu yöntemin yeterli olmadığına inanıldı ve bu kez Genel Merkez Üyelere de söz hakkı tanıdı. Yeni İl başkanı kim olsun sorusuna ücretsiz yanıt veren Parti Üyeleri, bu süreç de fikir beyanında bulundular.

İL BAŞKANLIĞI İÇİN İSMİ GEÇENLER

İl Başkanlığı için bir çok isim geçerken bunların arasından ön plana çıkan isimler ise, eski Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatlarından SKM Başkanı Halit Çokan, Kocaeli Eski İl Başkanı Mahmut Civelek, Eski Başiskele İlçe Başkanı Şahin Talus. Gebze’den ismi ön plana çıkan isimler ise 22.ve 23.Dönem Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar, Mevcut İl Başkan Vekili Miktad Aydın ile Darıca Eski Belediye Başkanı Şükrü Karabacak. Son kararı teşkilat anketi ve temayüller sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek ve görevi tevdi edecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.