19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Başkan Çiler, ‘Osman Hamdi Bey’i andı!

Gebze 23.02.2020 - 13:33, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Başkan Çiler, ‘Osman Hamdi Bey’i andı!

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler Eskihisar’ımızda Yaşamış, İlkleri Başaran Ünlü Sanatçımız Osman Hamdi Bey’in 110. ölüm yıldönümünü unutmadı. Başkan Çiler yaptığı açıklamada, “Osman Hamdi Bey, o dönemin yaşam şartları düşünüldüğünde gerçekten çok iyi bir sanatçı, ilk arkeolog, ilk müzeci ve resmin öncüsü olarak ününü dünyaya duyurmuştur. Bölgemizin önemli değeri Osman Hamdi Bey, 13 Haziran 1891’de ziyarete açılan İstanbul Arkeoloji Müzesi'ni kurmuş, 29 yıl müdürlüğünü yapmış ve müzeyi dünyanın sayılı müzeleri arasına ekletmiş, Türk resminde figürlü kompozisyon kullanan ilk ressam olarak tarihe geçmiş, Kadıköy’ün ilk Belediye Başkanı olarak çok yönlü kişiliğini ortaya koymuştur. 1882 yılında bugünkü adıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’ni, yani Sanayi-i Nefise Şahane’yi kuran Osman Hamdi Bey, birçok önemli eser üretmiş ve eserlerini insanlığın hizmetine sunmuştur.” dedi. BÖLGEMİZİN TARİHİ DOKUSUNUN FARKINDAYIZ Sözlerini sürdüren Başkan Çiler, “Gebze’mizde yaşayan Osman Hamdi Bey’in, birçok eserini Eskihisar’daki evinin balkonunda yaptığı bilinir. Vasiyeti üzerine mezarı da, birçok önemli esere imza attığı Eskihisar’da bulunan köşkünün bahçesinde bulunmaktadır. Eşsiz çalışmaları ile sanat dünyamıza önemli katkılar sağlayan Osman Hamdi Bey’i aramızdan ayrılışının 110. Yıldönümünde rahmet ve saygıyla anar, Gebze Ticaret Odası olarak başta Osman Hamdi bey ve eserleri olmak üzere bölgemizin tarihi dokusu ile değerlerini koruma ve yaşatma bilincinde olduğumuzu belirtirim.” dedi.

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler Eskihisar’ımızda Yaşamış, İlkleri Başaran Ünlü Sanatçımız Osman Hamdi Bey’in 110. ölüm yıldönümünü unutmadı. Başkan Çiler yaptığı açıklamada, “Osman Hamdi Bey, o dönemin yaşam şartları düşünüldüğünde gerçekten çok iyi bir sanatçı, ilk arkeolog, ilk müzeci ve resmin öncüsü olarak ününü dünyaya duyurmuştur. Bölgemizin önemli değeri Osman Hamdi Bey, 13 Haziran 1891’de ziyarete açılan İstanbul Arkeoloji Müzesi'ni kurmuş, 29 yıl müdürlüğünü yapmış ve müzeyi dünyanın sayılı müzeleri arasına ekletmiş, Türk resminde figürlü kompozisyon kullanan ilk ressam olarak tarihe geçmiş, Kadıköy’ün ilk Belediye Başkanı olarak çok yönlü kişiliğini ortaya koymuştur. 1882 yılında bugünkü adıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’ni, yani Sanayi-i Nefise Şahane’yi kuran Osman Hamdi Bey, birçok önemli eser üretmiş ve eserlerini insanlığın hizmetine sunmuştur.” dedi.

BÖLGEMİZİN TARİHİ DOKUSUNUN FARKINDAYIZ

Sözlerini sürdüren Başkan Çiler, “Gebze’mizde yaşayan Osman Hamdi Bey’in, birçok eserini Eskihisar’daki evinin balkonunda yaptığı bilinir. Vasiyeti üzerine mezarı da, birçok önemli esere imza attığı Eskihisar’da bulunan köşkünün bahçesinde bulunmaktadır. Eşsiz çalışmaları ile sanat dünyamıza önemli katkılar sağlayan Osman Hamdi Bey’i aramızdan ayrılışının 110. Yıldönümünde rahmet ve saygıyla anar, Gebze Ticaret Odası olarak başta Osman Hamdi bey ve eserleri olmak üzere bölgemizin tarihi dokusu ile değerlerini koruma ve yaşatma bilincinde olduğumuzu belirtirim.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.