Başkan Karaosmanoğlu uyardı

Kocaeli 06.01.2016 - 11:52, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Başkan Karaosmanoğlu uyardı

Başkan Karaosmanoğlu, son günlerde ülkemizin farklı şehirlerinde yaşanan soba ve doğalgaz zehirlenmeleri hakkında vatandaşları bir kez daha uyardı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, son günlerde ülkemizin farklı noktalarında yaşanan soba ve doğalgaz zehirlenmeleri konusunda vatandaşları dikkatli olunması konusunda uyardı. Havaların soğumasıyla birlikte soba ve doğalgaz kullanımının arttığını belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Soba zehirlenmesi vakalarının lodos estiğinde daha yaygınlaştığını görüyoruz. Hatalı kullanımdan dolayı soba yangınlarının ve zehirlenmelerinin yaşanmaması için tedbirli olunmasını gerekiyor. Bu durum aynı şekilde doğalgaz konusunda da yapılmalıdır” dedi.   KÜÇÜK BEDENLER İHMALDEN DOLAYI BU HAYATTAN GÖÇMESİN Özellikle odun ve kömür kullanılan sobaların bacalarının temizlenmesi, can ve mal güvenliği için elzem bir durum teşkil ediyor. Sıvı ve katı yakıt bacalarının temizlenmesinin İtfaiye Dairesi Başkanlığı’ndan eğitim almak suretiyle yeterlilik gösteren özel firmalar tarafından yapıldığının altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Doğalgaz kombi ve şofben bacalarına bakım yaptırma ve temizlettirme işlerinin de önemsenmesini istiyorum. Dağıtım şirketi İZGAZ tarafından yetkilendirilen yeterli sertifikasyonuna sahip firmalar tarafından yaptırılabiliyor. Baca temizliği noktasında da İtfaiye Daire Başkanlığı’nda eğitim alarak, yetki belgesi almak suretiyle baca temizliği hizmeti de verebiliyor. Vatandaşlarımdan ricam küçük bedenler başta olmak üzere hiçbir vatandaşımın ihmalkârlıktan dolayı bu hayattan göçmesin” açıklamasını yaptı.   HERTÜRLÜ ÖNLEMİMİZİ ALMALIYIZ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın 335 21 24 numaralı hattından baca temizletmek isteyen vatandaşların bilgi alabileceğini de söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Karbon monoksit zehirlenmeleri birçok hayatın son bulmasına neden oluyor. Hâlbuki baca temizliği yapılmak suretiyle olumsuz vakaların önüne geçilebiliriz. Her yıl onlarca vatandaşımız hayatını kaybetmesi bizleri derinden üzmektedir. Her türlü önlemimizi almalıyız” diyerek vatandaşları bu konuda dikkatli olmaya çağırdı.

Başkan Karaosmanoğlu, son günlerde ülkemizin farklı şehirlerinde yaşanan soba ve doğalgaz zehirlenmeleri hakkında vatandaşları bir kez daha uyardı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, son günlerde ülkemizin farklı noktalarında yaşanan soba ve doğalgaz zehirlenmeleri konusunda vatandaşları dikkatli olunması konusunda uyardı. Havaların soğumasıyla birlikte soba ve doğalgaz kullanımının arttığını belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Soba zehirlenmesi vakalarının lodos estiğinde daha yaygınlaştığını görüyoruz. Hatalı kullanımdan dolayı soba yangınlarının ve zehirlenmelerinin yaşanmaması için tedbirli olunmasını gerekiyor. Bu durum aynı şekilde doğalgaz konusunda da yapılmalıdır” dedi.
 
KÜÇÜK BEDENLER İHMALDEN DOLAYI BU HAYATTAN GÖÇMESİN
Özellikle odun ve kömür kullanılan sobaların bacalarının temizlenmesi, can ve mal güvenliği için elzem bir durum teşkil ediyor. Sıvı ve katı yakıt bacalarının temizlenmesinin İtfaiye Dairesi Başkanlığı’ndan eğitim almak suretiyle yeterlilik gösteren özel firmalar tarafından yapıldığının altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Doğalgaz kombi ve şofben bacalarına bakım yaptırma ve temizlettirme işlerinin de önemsenmesini istiyorum. Dağıtım şirketi İZGAZ tarafından yetkilendirilen yeterli sertifikasyonuna sahip firmalar tarafından yaptırılabiliyor. Baca temizliği noktasında da İtfaiye Daire Başkanlığı’nda eğitim alarak, yetki belgesi almak suretiyle baca temizliği hizmeti de verebiliyor. Vatandaşlarımdan ricam küçük bedenler başta olmak üzere hiçbir vatandaşımın ihmalkârlıktan dolayı bu hayattan göçmesin” açıklamasını yaptı.
 
HERTÜRLÜ ÖNLEMİMİZİ ALMALIYIZ
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın 335 21 24 numaralı hattından baca temizletmek isteyen vatandaşların bilgi alabileceğini de söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Karbon monoksit zehirlenmeleri birçok hayatın son bulmasına neden oluyor. Hâlbuki baca temizliği yapılmak suretiyle olumsuz vakaların önüne geçilebiliriz. Her yıl onlarca vatandaşımız hayatını kaybetmesi bizleri derinden üzmektedir. Her türlü önlemimizi almalıyız” diyerek vatandaşları bu konuda dikkatli olmaya çağırdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.