Başkan Köşker’den 10 Ocak Mesajı

Gebze 10.01.2016 - 10:56, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Başkan Köşker’den 10 Ocak Mesajı

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın camiasına bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Köşker, Türk basın tarihinde önemli bir yeri olan 10 Ocak 1961 tarihinin basın çalışanlarının haklarının güvenceye alındığı 212 Sayılı yasanın kabul edildiği tarih olduğunu belirterek, “Bu anlamlı gün dolayısıyla yerel ve ulusal düzeyde görev yapan tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.” dedi. Mesajında gazetecilerin bilgi ve haber alma, yorum yapma ve eleştirme özgürlüğünü güvence altına almadan bilinçli bir kamuoyunun oluşmasının mümkün olmadığını belirten Başkan Köşker, şöyle devam etti: “Basınımızın doğru haber verme, tarafsız ve objektif habercilik, özel hayata ve kişilik haklarına saygılı yayın anlayışı çerçevesinde görevini yapmasına hepimiz yardımcı olmalıyız. Kamuoyuna doğru ve tarafsız haber ulaştırmak gibi kutsal bir görevi yerine getiren basın emekçilerinin çalışma koşullarını iyileştirmek, sendikal haklara kavuşmasını sağlamak demokrasimizin sağlıklı işleyişine de büyük katkı sağlayacaktır. Temennimiz yaptıkları haber ve yorumlarla hem vatandaşlarımızı, hem de yöneticileri uyaran ve bilgilendiren basın çalışanlarının görevini en iyi şekilde yapmasını sağlayacak imkanlara kavuşmasıdır. Bu vesileyle başta Gebze ve Kocaeli’de görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları olmak üzere tüm basın camiasının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar ve kolaylıklar diliyorum”

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın camiasına bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Köşker, Türk basın tarihinde önemli bir yeri olan 10 Ocak 1961 tarihinin basın çalışanlarının haklarının güvenceye alındığı 212 Sayılı yasanın kabul edildiği tarih olduğunu belirterek, “Bu anlamlı gün dolayısıyla yerel ve ulusal düzeyde görev yapan tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.” dedi.

Mesajında gazetecilerin bilgi ve haber alma, yorum yapma ve eleştirme özgürlüğünü güvence altına almadan bilinçli bir kamuoyunun oluşmasının mümkün olmadığını belirten Başkan Köşker, şöyle devam etti:

“Basınımızın doğru haber verme, tarafsız ve objektif habercilik, özel hayata ve kişilik haklarına saygılı yayın anlayışı çerçevesinde görevini yapmasına hepimiz yardımcı olmalıyız. Kamuoyuna doğru ve tarafsız haber ulaştırmak gibi kutsal bir görevi yerine getiren basın emekçilerinin çalışma koşullarını iyileştirmek, sendikal haklara kavuşmasını sağlamak demokrasimizin sağlıklı işleyişine de büyük katkı sağlayacaktır. Temennimiz yaptıkları haber ve yorumlarla hem vatandaşlarımızı, hem de yöneticileri uyaran ve bilgilendiren basın çalışanlarının görevini en iyi şekilde yapmasını sağlayacak imkanlara kavuşmasıdır. Bu vesileyle başta Gebze ve Kocaeli’de görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları olmak üzere tüm basın camiasının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar ve kolaylıklar diliyorum”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.