Başkan Köşker’in Şehitler Günü Mesajı

Gebze 18.03.2017 - 09:25, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Başkan Köşker’in Şehitler Günü Mesajı

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

        Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.  Mesajında, şehitliğin bir insanın ulaşabileceği en yüce makamlardan bir olduğunu belirten Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Şehitlik ve gazilik milletimizin en fazla değer verdiği, tarihin her döneminde gurur ve şerefle taşıdığı en yüce, en kutsal makamlardır” dedi. Şehitlik makamı bizler için acı bir kayıp ve üzüntü vesilesi değil, bilakis övünç ve gurur vesilesidir. Zira bizler, inancımız gereği şehitlerimizin yaşadığına ve diri olduğuna inanıyoruz. Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim, “Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyin, onlar diridirler, fakat siz anlayamazsınız” demektedir. Şehitlik makamına olan bu inanç ve motivasyonumuz, bizleri tarih boyunca hiçbir zaman başımızı yere eğdirmemiştir. BAĞIMSIZLIK VE ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜN SİMGELERİDİR Bugün hepimize düşen görev, bizleri özgür ve bağımsız kılan, savaş meydanlarında zaferler kazandıran şehitlik ve gazilik gibi manevi değerlerimizi yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmaktır. Birlik ve bütünlüğümüzün, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün ölümsüzleşen simgeleri olan aziz şehitlerimizi her zaman hatırlayacak, bizlere bıraktıkları emaneti ilelebet yaşatacağız. 18 Mart Şehitler Günü vesilesiyle, Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşı’nda sergiledikleri kahramanlıklar ve fedakarlıklarla bizlere bu vatanı emanet eden Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları başta olmak üzere, 15 Temmuz’da milli birlik ve kardeşliğimize kast eden hainlere karşı korkusuzca göğsünü siper ederek tüm yurtta destan yazan, vatanı uğruna Hakk’a yürüyen aziz şehitlerimizi, bağımsızlığımızı ve güvenliğimizi korumak için canlarını feda eden tüm kahraman şehit ve gazilerimizi saygı ve şükranla anıyoruz” dedi.
Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 

 

 

 

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.  Mesajında, şehitliğin bir insanın ulaşabileceği en yüce makamlardan bir olduğunu belirten Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Şehitlik ve gazilik milletimizin en fazla değer verdiği, tarihin her döneminde gurur ve şerefle taşıdığı en yüce, en kutsal makamlardır” dedi. Şehitlik makamı bizler için acı bir kayıp ve üzüntü vesilesi değil, bilakis övünç ve gurur vesilesidir. Zira bizler, inancımız gereği şehitlerimizin yaşadığına ve diri olduğuna inanıyoruz. Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim, “Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyin, onlar diridirler, fakat siz anlayamazsınız” demektedir. Şehitlik makamına olan bu inanç ve motivasyonumuz, bizleri tarih boyunca hiçbir zaman başımızı yere eğdirmemiştir.

BAĞIMSIZLIK VE ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜN SİMGELERİDİR

Bugün hepimize düşen görev, bizleri özgür ve bağımsız kılan, savaş meydanlarında zaferler kazandıran şehitlik ve gazilik gibi manevi değerlerimizi yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmaktır. Birlik ve bütünlüğümüzün, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün ölümsüzleşen simgeleri olan aziz şehitlerimizi her zaman hatırlayacak, bizlere bıraktıkları emaneti ilelebet yaşatacağız. 18 Mart Şehitler Günü vesilesiyle, Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşı’nda sergiledikleri kahramanlıklar ve fedakarlıklarla bizlere bu vatanı emanet eden Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları başta olmak üzere, 15 Temmuz’da milli birlik ve kardeşliğimize kast eden hainlere karşı korkusuzca göğsünü siper ederek tüm yurtta destan yazan, vatanı uğruna Hakk’a yürüyen aziz şehitlerimizi, bağımsızlığımızı ve güvenliğimizi korumak için canlarını feda eden tüm kahraman şehit ve gazilerimizi saygı ve şükranla anıyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.