Başkan Köşker söz verdi!

Gebze 03.11.2017 - 10:20, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Başkan Köşker söz verdi!

Gebze Belediye Meclisi'nin Kasım ayı toplantısında gündem yine Hürriyet ve Yavuz Selim tapu sorunu oldu. Başkan Adnan Köşker, sorunun çözümü için yaptıkları çalışmada sona geldiklerini ifade ederek 2 ay içerisinde çalışmanın sonuçlanacağını açıkladı.

Gebze Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Belediye meclis salonunda gerçekleşen meclis toplantısına Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker başkanlık etti. Toplantının başında CHP Grubu önerge vererek Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallelerinin 2B sorununun çözümü için tapularının verilmesi yönünde önerge verdi. Tapu tahsis belgesi olanlara bedelsiz, belgesi olmayan ve herhangi bir ödeme yapmayanlara da rayiç bedellerini ödeyerek tapularını alması yönünde önerge verildi. Önerge üzerine açıklama yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Gebze Belediyesi olarak 4 yıldır çalışma yapıyoruz, sona gelindi. 2 ay içinde çalışmayı bitireceğiz. Önümüzde ki ay toplantı yapıp vatandaşlarımızla paylaşacağız. Bu nedenle bu konuyu gündeme almaya gerek yok.” dedi. Yapılan oylamayla önergenin gündeme alınması reddedildi.  ADEM YAVUZ İÇİN MAHKEME BEKLENİYOR Yavuz Selim ve Hürriyet’te yapılan çalışma sonuçlandıktan sonra artı ve eskiyi konuşacaklarını dile getiren Köşker, Adem Yavuz’daki tapu sorununa da açıklama getirdi. Köşker, “Adem Yavuz’da 1998’de tespit davası açılmış ve Hazine yerinin olduğunu ifade ediyor.  20 senedir Adem Yavuz ‘da vatandaşlar mahkeme kararından dolayı mağdur. Burada mahkeme süreci devam ediyor. Orada Belediye almıyor yeri. Belediye’nin mi hazinin mi yer mahkeme karar verememiş. Tekrar temyize gideceğiz ve davayı takip edeceğiz. Bizden kaynaklı bir sorun değil, vatandaşlın lehine sonuçlanmasını isteyeceğiz. Birkaç daha sabretmelerini istedik. Bu konuda da noktayı koyacağız ve bir daha konuşmayacağız. Bütün vatandaşlarımızı dinliyoruz. “şeklinde konuştu.  BARİKAT VE YOĞUN GÜVENLİK RAHATSIZ ETTİ Meclis öncesi Hürriyet ve Yavuz Selim sakinlerinin meclise geleceği yönünde ki haberler üzerine alınan güvenlik önlemleri CHP Grubunun tepkisi çekti. TOMA, Polis önlemi ve Kent Meydanının etrafının barikatlarla çevrilmesine tepki gösteren CHP’li Neşe Celep, “ Alınan bu yoğun güvenlik önlemi bizi rahatsız etti. Neden barikat kurdunuz? Böyle bir şey kabul edilemez. Belediyeyi mi halktan koruyoruz, yoksa halkı mı koruyoruz? Vatandaşımız gelsin Meclisi takip etsin. Bu tablo ürkütücü.” dedi. Bunun üzerine açıklama yapan Başkan Adnan Köşker, “ Kurulan barikatlardan benim Haberim yok. Bende nikah kıymaya gidince gördüm. Arkadaşlardan, Vatandaşları toplantı salonuna almalarını istedim. Farkında değildim. Başka bir yerde yaşanan problemden dolayı böyle bir önlem alınmış olabilir. Bizimle alakası yok. Vatandaşlarımızı salona aldık, orada sohbet edeceğiz.” diye konuştu. 
Gebze Belediye Meclisi'nin Kasım ayı toplantısında gündem yine Hürriyet ve Yavuz Selim tapu sorunu oldu. Başkan Adnan Köşker, sorunun çözümü için yaptıkları çalışmada sona geldiklerini ifade ederek 2 ay içerisinde çalışmanın sonuçlanacağını açıkladı.

Gebze Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Belediye meclis salonunda gerçekleşen meclis toplantısına Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker başkanlık etti. Toplantının başında CHP Grubu önerge vererek Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallelerinin 2B sorununun çözümü için tapularının verilmesi yönünde önerge verdi. Tapu tahsis belgesi olanlara bedelsiz, belgesi olmayan ve herhangi bir ödeme yapmayanlara da rayiç bedellerini ödeyerek tapularını alması yönünde önerge verildi. Önerge üzerine açıklama yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Gebze Belediyesi olarak 4 yıldır çalışma yapıyoruz, sona gelindi. 2 ay içinde çalışmayı bitireceğiz. Önümüzde ki ay toplantı yapıp vatandaşlarımızla paylaşacağız. Bu nedenle bu konuyu gündeme almaya gerek yok.” dedi. Yapılan oylamayla önergenin gündeme alınması reddedildi. 

ADEM YAVUZ İÇİN MAHKEME BEKLENİYOR

Yavuz Selim ve Hürriyet’te yapılan çalışma sonuçlandıktan sonra artı ve eskiyi konuşacaklarını dile getiren Köşker, Adem Yavuz’daki tapu sorununa da açıklama getirdi. Köşker, “Adem Yavuz’da 1998’de tespit davası açılmış ve Hazine yerinin olduğunu ifade ediyor.  20 senedir Adem Yavuz ‘da vatandaşlar mahkeme kararından dolayı mağdur. Burada mahkeme süreci devam ediyor. Orada Belediye almıyor yeri. Belediye’nin mi hazinin mi yer mahkeme karar verememiş. Tekrar temyize gideceğiz ve davayı takip edeceğiz. Bizden kaynaklı bir sorun değil, vatandaşlın lehine sonuçlanmasını isteyeceğiz. Birkaç daha sabretmelerini istedik. Bu konuda da noktayı koyacağız ve bir daha konuşmayacağız. Bütün vatandaşlarımızı dinliyoruz. “şeklinde konuştu. 

BARİKAT VE YOĞUN GÜVENLİK RAHATSIZ ETTİ

Meclis öncesi Hürriyet ve Yavuz Selim sakinlerinin meclise geleceği yönünde ki haberler üzerine alınan güvenlik önlemleri CHP Grubunun tepkisi çekti. TOMA, Polis önlemi ve Kent Meydanının etrafının barikatlarla çevrilmesine tepki gösteren CHP’li Neşe Celep, “ Alınan bu yoğun güvenlik önlemi bizi rahatsız etti. Neden barikat kurdunuz? Böyle bir şey kabul edilemez. Belediyeyi mi halktan koruyoruz, yoksa halkı mı koruyoruz? Vatandaşımız gelsin Meclisi takip etsin. Bu tablo ürkütücü.” dedi. Bunun üzerine açıklama yapan Başkan Adnan Köşker, “ Kurulan barikatlardan benim Haberim yok. Bende nikah kıymaya gidince gördüm. Arkadaşlardan, Vatandaşları toplantı salonuna almalarını istedim. Farkında değildim. Başka bir yerde yaşanan problemden dolayı böyle bir önlem alınmış olabilir. Bizimle alakası yok. Vatandaşlarımızı salona aldık, orada sohbet edeceğiz.” diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.