19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

BAŞKANLAR “BAŞKANLIK SİSTEMİ” TEKLİFİNİ DEĞERLENDİRDİ

Gebze 26.10.2016 - 09:52, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

BAŞKANLAR “BAŞKANLIK SİSTEMİ” TEKLİFİNİ DEĞERLENDİRDİ

AK Parti, Başkanlık sistemi ile ilgili anayasa değişiklik tekliflerinin ocak ayında TBMM'de görüşülebileceğini, nisanda da başkanlık teklifi için referanduma gidilebileceğini açıklamasının ardından konuyla ilgili gündemi bölgemizdeki ilçe başkanları değerlendirdi.

  AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, "Süreci kamuoyu yakından takip ediyor. Biz de Başbakanımızın grup toplantısında açıklamalarını dinledik. Daha önce mutabık kalınan maddelerle beraber Başkanlık sistemini içeren anayasa değişiklik teklifinin en kısa sürede Meclis’e getirilmesini bekliyoruz." dedi.  AK Parti olarak referanduma hazır olduklarını kaydeden Soba, bu nedenle sandık müşahitleri ve görevlilerini yeniden gözden geçirerek eksiklikleri gidermeye başladıklarını ifade etti. 1 ay sonra bile seçim yapılsa teşkilatların canla başla çalışacağını belirten Soba, toplumun bütün kesimlerinin hassasiyetlerinin göz önünde bulundurulduğunun altını çizdi. Darıca Ak Parti İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık , “Seçime odaklı bir çalışma programı içinde hiç olmadık. Her zaman vatandaşımızla birlikteyiz. Sivil toplum kuruluşlarımızla, muhtarlarımızla, engellilerimizle her zaman iç içe olduk. Onları dinledik. Taleplerini, sıkıntılarını, eksiklerini hiç gözardı etmedik. Seçim olunca insanımızın ayağına giden bir yapı içinde olmadık. Teşkilatlanma olarak da böyle. Pazar günü seçim olsa, sandık görevlilerimizden, gençlik, kadın kollarımıza kadar tüm birimlerimizle hazırız.” Dedi. Çayırova Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Kılıç, “Bilindiği üzere kongreler tamamlanmadan herhangi bir seçim yorumundan bahsetmek yersiz. Önümüzde bir referandum süreci de var gözüküyor. Ocak ayında başlaması beklenen bir süreç var.  Başkanlık seçiminin halk nazarında olumlu tepkileri var. Tüm planlamaların yada olasılıkların sonucu ne olursa olsun Çayırova Ak parti Teşkilatı’nın yapısı bellidir. Kocaeli genelinde her zaman seçim sonuçları ve süreçleri ile örnek gösterilmiştir. İl genelinde aldığımız sonuçlar her dönemde Çayırova Teşkilatımızı hep zirvede tutmuştur. Bundan sonra da bunun aksi bir durumu olacağını düşünmüyorum.” dedi. Dilovası Ak Parti İlçe Başkanı Osman Akbulut “ Biz öyle Pazar günü seçim olsa hazırız klasiğinde de öte bir teşkilatız. Aslında Türkiye genelinde Ak Parti’nin teşkilatlanma yapısından Dilovası’da farklı değil. Sandık müşahitlerimizden, mahalle başkanlarımıza, kadın ve gençlik kollarımızdan, ilçe yöneticilerimize kadar yarın yapılması muhtemel bir seçim için hazırız desem hiç abartmam.”dedi.
AK Parti, Başkanlık sistemi ile ilgili anayasa değişiklik tekliflerinin ocak ayında TBMM'de görüşülebileceğini, nisanda da başkanlık teklifi için referanduma gidilebileceğini açıklamasının ardından konuyla ilgili gündemi bölgemizdeki ilçe başkanları değerlendirdi.

 

AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, "Süreci kamuoyu yakından takip ediyor. Biz de Başbakanımızın grup toplantısında açıklamalarını dinledik. Daha önce mutabık kalınan maddelerle beraber Başkanlık sistemini içeren anayasa değişiklik teklifinin en kısa sürede Meclis’e getirilmesini bekliyoruz." dedi.  AK Parti olarak referanduma hazır olduklarını kaydeden Soba, bu nedenle sandık müşahitleri ve görevlilerini yeniden gözden geçirerek eksiklikleri gidermeye başladıklarını ifade etti. 1 ay sonra bile seçim yapılsa teşkilatların canla başla çalışacağını belirten Soba, toplumun bütün kesimlerinin hassasiyetlerinin göz önünde bulundurulduğunun altını çizdi.

Darıca Ak Parti İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık , “Seçime odaklı bir çalışma programı içinde hiç olmadık. Her zaman vatandaşımızla birlikteyiz. Sivil toplum kuruluşlarımızla, muhtarlarımızla, engellilerimizle her zaman iç içe olduk. Onları dinledik. Taleplerini, sıkıntılarını, eksiklerini hiç gözardı etmedik. Seçim olunca insanımızın ayağına giden bir yapı içinde olmadık. Teşkilatlanma olarak da böyle. Pazar günü seçim olsa, sandık görevlilerimizden, gençlik, kadın kollarımıza kadar tüm birimlerimizle hazırız.” Dedi.

Çayırova Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Kılıç, “Bilindiği üzere kongreler tamamlanmadan herhangi bir seçim yorumundan bahsetmek yersiz. Önümüzde bir referandum süreci de var gözüküyor. Ocak ayında başlaması beklenen bir süreç var.  Başkanlık seçiminin halk nazarında olumlu tepkileri var. Tüm planlamaların yada olasılıkların sonucu ne olursa olsun Çayırova Ak parti Teşkilatı’nın yapısı bellidir. Kocaeli genelinde her zaman seçim sonuçları ve süreçleri ile örnek gösterilmiştir. İl genelinde aldığımız sonuçlar her dönemde Çayırova Teşkilatımızı hep zirvede tutmuştur. Bundan sonra da bunun aksi bir durumu olacağını düşünmüyorum.” dedi.

Dilovası Ak Parti İlçe Başkanı Osman Akbulut “ Biz öyle Pazar günü seçim olsa hazırız klasiğinde de öte bir teşkilatız. Aslında Türkiye genelinde Ak Parti’nin teşkilatlanma yapısından Dilovası’da farklı değil. Sandık müşahitlerimizden, mahalle başkanlarımıza, kadın ve gençlik kollarımızdan, ilçe yöneticilerimize kadar yarın yapılması muhtemel bir seçim için hazırız desem hiç abartmam.”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.