‘Başkanlığı düşünmüyorum!’

Siyaset 24.10.2019 - 09:28, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

‘Başkanlığı düşünmüyorum!’

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, gündeme ve gerçekleşecek olan kongreye dair önemli açıklamalarda bulundu. Sarıbay değerlendirmesinde, il başkanlığı defterini kapattığını ifade ederek, “Yeniden başkanlığı düşünmek bana yakışmaz” dedi.

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, gündeme ve gerçekleşecek olan kongreye dair önemli açıklamalarda bulundu. Değerlendirmesinde CHP’nin çok demokratik bir kongre süreci geçireceğini ifade eden Sarıbay, “Tüm üyelerimizin delege seçimleri öncesinde ilçe binalarına giderek isimlerini kontrol etmeleri gerekiyor. Kontrol etmezler ve isimleri çıkmazsa bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Fakat askı sürecinde girişimde bulunurlarsa sorunu çözeriz” diye konuştu. ADAYLIĞI DÜŞÜNMÜYORUM Yeniden il başkanı olmak gibi bir düşüncesinin olmadığını ifade eden Sarıbay, “Yeniden adaylık düşünmek bana yakışmaz. Çünkü ben aday olmayacağımı açıkladığım için birçok arkadaşım adaylık için çalışmaya başladı. Adaylığı düşünmem en başta bu arkadaşlarıma saygısızlıktır. O defter benim için kapanmıştır” dedi. PARTİMİZİN GÜÇLÜ OLMASINI İSTİYORUM Sarıbay, CHP’nin hayatta en değer verdiği yapılardan biri olduğunu ifade ederek, “Bu partinin iyi ve güçlü olmasını istiyorum. Eğer bu partinin benimle güçlü olacağını düşünsem, yeniden adaylık düşünürdüm. Fakat bunu düşünmüyorum. Ben yapacağımı yaptım. Daha fazla bir şey yapamam. Yeni il başkanıyla parti çok daha iyi yönetilecektir” dedi. YAPILAN İŞLERİ DESTEKLEDİM Sarıbay, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın metronun bakanlık tarafından yapılması, hazinedeki birçok alanın Büyükşehir’e tahsis edilmesi gibi çalışmalarını olumlu bulduğunu ifade ederek, “Örneğin tramvay, 15 yıllık AK Parti döneminin en önemli projesiydi. Ben her zaman destekledim. Metro projesinin Ankara tarafından yapılacak olması da beni memnun etti” dedi.
CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, gündeme ve gerçekleşecek olan kongreye dair önemli açıklamalarda bulundu. Sarıbay değerlendirmesinde, il başkanlığı defterini kapattığını ifade ederek, “Yeniden başkanlığı düşünmek bana yakışmaz” dedi.

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, gündeme ve gerçekleşecek olan kongreye dair önemli açıklamalarda bulundu. Değerlendirmesinde CHP’nin çok demokratik bir kongre süreci geçireceğini ifade eden Sarıbay, “Tüm üyelerimizin delege seçimleri öncesinde ilçe binalarına giderek isimlerini kontrol etmeleri gerekiyor. Kontrol etmezler ve isimleri çıkmazsa bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Fakat askı sürecinde girişimde bulunurlarsa sorunu çözeriz” diye konuştu.

ADAYLIĞI DÜŞÜNMÜYORUM

Yeniden il başkanı olmak gibi bir düşüncesinin olmadığını ifade eden Sarıbay, “Yeniden adaylık düşünmek bana yakışmaz. Çünkü ben aday olmayacağımı açıkladığım için birçok arkadaşım adaylık için çalışmaya başladı. Adaylığı düşünmem en başta bu arkadaşlarıma saygısızlıktır. O defter benim için kapanmıştır” dedi.

PARTİMİZİN GÜÇLÜ OLMASINI İSTİYORUM

Sarıbay, CHP’nin hayatta en değer verdiği yapılardan biri olduğunu ifade ederek, “Bu partinin iyi ve güçlü olmasını istiyorum. Eğer bu partinin benimle güçlü olacağını düşünsem, yeniden adaylık düşünürdüm. Fakat bunu düşünmüyorum. Ben yapacağımı yaptım. Daha fazla bir şey yapamam. Yeni il başkanıyla parti çok daha iyi yönetilecektir” dedi.

YAPILAN İŞLERİ DESTEKLEDİM

Sarıbay, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın metronun bakanlık tarafından yapılması, hazinedeki birçok alanın Büyükşehir’e tahsis edilmesi gibi çalışmalarını olumlu bulduğunu ifade ederek, “Örneğin tramvay, 15 yıllık AK Parti döneminin en önemli projesiydi. Ben her zaman destekledim. Metro projesinin Ankara tarafından yapılacak olması da beni memnun etti” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.