19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Baskı yapan müdür tazminat ödeyecek

Ekonomi 18.10.2017 - 09:10, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Baskı yapan müdür tazminat ödeyecek

İşyerinde psikolojik baskıya, diğer bir deyişle mobbinge maruz kalan kişiler artık şirketine değil direkt olarak baskı uygulayana dava açabilecek. Ankara'da işinden ayrılan bir çalışan, yöneticisine 40 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Yerel mahkeme bu konularda kişilere dava açılamayacağı gerekçesiyle reddetti. Bölge adliye mahkemesi ise yerel mahkemenin verdiği kararı bozarak, davacıyı haklı buldu. Ankara İstinaf Mahkemesi'nin verdiği kararı yorumlayan Avukat Cevat Kazma, karar sonrası çalışanların da baskı uygulayan amirlerine kişisel kusur gerekçesiyle dava açabileceğini, doğabilecek tazminatı da mobbingi uygulayan kişinin ödeyeceğini söyledi..

İşyerinde psikolojik baskıya, diğer bir deyişle mobbinge maruz kalan kişiler artık şirketine değil direkt olarak baskı uygulayana dava açabilecek. Ankara'da işinden ayrılan bir çalışan, yöneticisine 40 bin liralık manevi  davası açtı. Yerel mahkeme bu konularda kişilere dava açılamayacağı gerekçesiyle reddetti. Bölge adliye mahkemesi ise yerel mahkemenin verdiği kararı bozarak, davacıyı haklı buldu. Ankara İstinaf Mahkemesi'nin verdiği kararı yorumlayan Avukat Cevat Kazma, karar sonrası çalışanların da baskı uygulayan amirlerine kişisel kusur gerekçesiyle dava açabileceğini, doğabilecek tazminatı da mobbingi uygulayan kişinin ödeyeceğini söyledi..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.