19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

BAYRAM, “ÇALIŞMALARA BAŞLADIK”

Darıca 03.08.2017 - 14:43, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

BAYRAM, “ÇALIŞMALARA BAŞLADIK”

Darıca-Gebze Metro hattında kamulaştırma başlıyor

Gebze ile Darıca arasında yapılacak metro projesi için Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırma çalışmaları başladı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram kamulaştırma çalışmalarına başladıklarını ve 2018’de inşaatın başlayacağını söyledi. Darıca sahilinden başlayıp Gebze Organize Sanayi Bölgesi'ne kadar uzanan yaklaşık 15 kilometre uzunluğunda ve 13 istasyondan oluşacak Gebze-Darıca Metro Hattı'nın ön projesinde kamulaştırma çalışmaları başlıyor. Hattın daha önce fizibilite çalışmaları tamamlanarak Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı. Gebze ile Darıca arasında inşa edilecek olan  metro hattının  Marmaray ile entegre olması planlanıyor. “VATANDAŞI DENİZE  ULAŞTIRACAĞIZ” Büyükşehir Belediyesi Encümeni’nde kamulaştırma çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Genel Sekreter İlhan Bayram, “Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram konuyla ilgili yaptığı konuşmada, “Gebze’de maalesef şu anda OSB dolayısıyla trafik belli saatlerde kitleniyor. Önemli bir nüfus İstanbul’dan geliyor. Sene sonuna kadar projeyi tamamlayacağız. İstanbul’dan gelen trafiği OSB’lere taşıyabilmek önemli. Gebze ve Darıca’daki trafiği taşıyabilmek için yapıyoruz bu çalışmayı. Gebze’nin denize ulaşımı yok. Darıca’ya Gebze’deki vatandaşı denize ulaştırmak istiyoruz. İlk etapta bir metro çalışmamız var. OSB’nin içerisine girdiği zaman yüzeye çıkıyor, geri kalanı yer altında kalmak üzere metro olacak. Şimdiden kamulaştırmasını yaparak önümüzdeki dönemde inşaata başlamak istiyoruz” dedi. Hat Marmaray’a bağlandığındaki bölgedeki trafiğe takılmadan kısa sürede ulaşım sağlanacak.   
Darıca-Gebze Metro hattında kamulaştırma başlıyor

Gebze ile Darıca arasında yapılacak metro projesi için Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırma çalışmaları başladı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram kamulaştırma çalışmalarına başladıklarını ve 2018’de inşaatın başlayacağını söyledi.

Darıca sahilinden başlayıp Gebze Organize Sanayi Bölgesi'ne kadar uzanan yaklaşık 15 kilometre uzunluğunda ve 13 istasyondan oluşacak Gebze-Darıca Metro Hattı'nın ön projesinde kamulaştırma çalışmaları başlıyor. Hattın daha önce fizibilite çalışmaları tamamlanarak Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı. Gebze ile Darıca arasında inşa edilecek olan  metro hattının  Marmaray ile entegre olması planlanıyor.

“VATANDAŞI DENİZE  ULAŞTIRACAĞIZ”

Büyükşehir Belediyesi Encümeni’nde kamulaştırma çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Genel Sekreter İlhan Bayram, “Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram konuyla ilgili yaptığı konuşmada, “Gebze’de maalesef şu anda OSB dolayısıyla trafik belli saatlerde kitleniyor. Önemli bir nüfus İstanbul’dan geliyor. Sene sonuna kadar projeyi tamamlayacağız. İstanbul’dan gelen trafiği OSB’lere taşıyabilmek önemli. Gebze ve Darıca’daki trafiği taşıyabilmek için yapıyoruz bu çalışmayı. Gebze’nin denize ulaşımı yok. Darıca’ya Gebze’deki vatandaşı denize ulaştırmak istiyoruz. İlk etapta bir metro çalışmamız var. OSB’nin içerisine girdiği zaman yüzeye çıkıyor, geri kalanı yer altında kalmak üzere metro olacak. Şimdiden kamulaştırmasını yaparak önümüzdeki dönemde inşaata başlamak istiyoruz” dedi. Hat Marmaray’a bağlandığındaki bölgedeki trafiğe takılmadan kısa sürede ulaşım sağlanacak. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.