Bayram fırsatçısı

Ekonomi 13.06.2017 - 19:48, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Bayram fırsatçısı

Turizmci, bayram için artan talebi görünce zam düğmesine bastı. Bayram öncesiyle ve bayram fiyatları arasındaki fark yüzde 95’i buldu. Uçak bileti fiyatları da adeta uçuşa geçti Yaz sezonuna denk gelen Ramazan Bayramı, turizmcinin ekmeğine yağ sürdü. 24-27 Haziran tarihleri arasındaki Ramazan Bayramı'nın okulların da kapandığı döneme denk gelmesiyle, sahil kentlerindeki otellere talep patlaması yaşandı. Turizmciler, talebi görünce fiyatlarını değiştirmek için hiç vakit kaybetmedi. 4 günlük tatili değerlendirmek isteyenlerin karşısına yüzde 95'e varan zamlı tarifeler çıktı. Bayram öncesinde bir gece konaklama fiyatı 274 lira olan bir otelin, bayram ücreti 422 liraya fırladı. Başka bir otelde de yine 23 Haziran'da 326 lira olan geceleme ücreti, 24 Haziran'da 529 liraya, 104 lira olan farklı bir oteldeki geceleme de 200 liraya çıktı.  KESEYİ DOLDURMA TELAŞI: 4 günlük bayram tatilinin uzatılması için turizmcilerden hükümete çağrı geldi. Turizmci; bayram tatilinin 3 gün uzatılarak hafta sonu ile birlikte 9 güne çıkarılmasıyla, kesesini daha da çok doldurmanın telaşına girdi.   BİLET FİYATLARI UÇTU: Otellerdeki fahiş fiyatlar, uçak biletlerinde de kendini gösterdi. İstanbul'dan tatil bölgelerine kişi başı gidişdönüş uçak biletleri 400 ila bin 700 lira arasında değişti. Üstelik hem otel hem bilet fiyatları bayram yaklaştıkça daha da artıyor..

Turizmci, bayram için artan talebi görünce zam düğmesine bastı. Bayram öncesiyle ve bayram fiyatları arasındaki fark yüzde 95’i buldu. Uçak bileti fiyatları da adeta uçuşa geçti
Yaz sezonuna denk gelen Ramazan Bayramı, turizmcinin ekmeğine yağ sürdü. 24-27 Haziran tarihleri arasındaki Ramazan Bayramı'nın okulların da kapandığı döneme denk gelmesiyle, sahil kentlerindeki otellere talep patlaması yaşandı. Turizmciler, talebi görünce fiyatlarını değiştirmek için hiç vakit kaybetmedi. 4 günlük tatili değerlendirmek isteyenlerin karşısına yüzde 95'e varan zamlı tarifeler çıktı. Bayram öncesinde bir gece konaklama fiyatı 274 lira olan bir otelin, bayram ücreti 422 liraya fırladı. Başka bir otelde de yine 23 Haziran'da 326 lira olan geceleme ücreti, 24 Haziran'da 529 liraya, 104 lira olan farklı bir oteldeki geceleme de 200 liraya çıktı.

 KESEYİ DOLDURMA TELAŞI: 4 günlük bayram tatilinin uzatılması için turizmcilerden hükümete çağrı geldi. Turizmci; bayram tatilinin 3 gün uzatılarak hafta sonu ile birlikte 9 güne çıkarılmasıyla, kesesini daha da çok doldurmanın telaşına girdi. 

 BİLET FİYATLARI UÇTU: Otellerdeki fahiş fiyatlar, uçak biletlerinde de kendini gösterdi. İstanbul'dan tatil bölgelerine kişi başı gidişdönüş uçak biletleri 400 ila bin 700 lira arasında değişti. Üstelik hem otel hem bilet fiyatları bayram yaklaştıkça daha da artıyor..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.