Bayram Kısıtlaması Nasıl Olacak?

22.05.2020 - 21:35, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Bayram Kısıtlaması Nasıl Olacak?

Gelen bir son dakika haberine göre; Ramazan Bayramı süresince uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde alışverişinizi yarın saat 17.00'ye kadar tamamlayın. Peki kısıtlamada ve öncesinde nereler açık olacak? İşte detaylar... Ramazan Bayramı süresince 81 ilde 4 gün uygulanacak olan sokağa çıkma yasağıyla ilgili İçişleri Bakanlığı'nın genelgesine göre, bugün market, bakkal, manav, kasapların yanı sıra kuruyemişçiler saat 23.00'e kadar faaliyetlerine devam edebilecek. 4 gün 81 ilde geçerli olacak sokağa çıkma yasağı ile ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan genelge yayınlandı. Genelge kapsamında sokağa çıkma yasağı öncesi alışveriş yapmayı planlayan çok sayıda vatandaş, sokağa çıkma yasağında AVM, market, eczane, kargo gibi yerlerin açık olup olmadığını merak ediyor. Peki, bayramda sokağa çıkma yasağında nereler açık, kimler muaf? İşte, o konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler... İçişleri Bakanlığı 81 ilin valiliğine 22 Mayıs saat 00.00 ile 26 Mayıs 00.00 arasında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili genelge gönderdi. 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde 21 Mayıs Perşembe ve 22 Mayıs Cuma günü market, bakkal, manav, kasapların yanı sıra kuruyemişçiler saat 23.00’a kadar faaliyetlerine devam edebilecek. Bu işyerleri yarın yani Arefe Günü ise 10.00-17.00 saatleri arasında da kapılarını açık tutacak. Bayram süresince market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler ile online satış yapan işletmeler kapalı olacak. Vatandaşlar (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş ve altında bulunanlar hariç) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlar hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecek. Bu iş yerleri o saatler arasında evlere/adrese servis yapabilecek.

Gelen bir son dakika haberine göre; Ramazan Bayramı süresince uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde alışverişinizi yarın saat 17.00'ye kadar tamamlayın. Peki kısıtlamada ve öncesinde nereler açık olacak? İşte detaylar...

Ramazan Bayramı süresince 81 ilde 4 gün uygulanacak olan sokağa çıkma yasağıyla ilgili İçişleri Bakanlığı'nın genelgesine göre, bugün market, bakkal, manav, kasapların yanı sıra kuruyemişçiler saat 23.00'e kadar faaliyetlerine devam edebilecek. 4 gün 81 ilde geçerli olacak sokağa çıkma yasağı ile ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan genelge yayınlandı. Genelge kapsamında sokağa çıkma yasağı öncesi alışveriş yapmayı planlayan çok sayıda vatandaş, sokağa çıkma yasağında AVM, market, eczane, kargo gibi yerlerin açık olup olmadığını merak ediyor. Peki, bayramda sokağa çıkma yasağında nereler açık, kimler muaf? İşte, o konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler...

İçişleri Bakanlığı 81 ilin valiliğine 22 Mayıs saat 00.00 ile 26 Mayıs 00.00 arasında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili genelge gönderdi. 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde 21 Mayıs Perşembe ve 22 Mayıs Cuma günü market, bakkal, manav, kasapların yanı sıra kuruyemişçiler saat 23.00’a kadar faaliyetlerine devam edebilecek.

Bu işyerleri yarın yani Arefe Günü ise 10.00-17.00 saatleri arasında da kapılarını açık tutacak. Bayram süresince market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler ile online satış yapan işletmeler kapalı olacak.

Vatandaşlar (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş ve altında bulunanlar hariç) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlar hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecek. Bu iş yerleri o saatler arasında evlere/adrese servis yapabilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.